Tilbake

Covid-19: Smittevern og nyåpninger av hoteller

Hotellene har fortsatt full fokus på smittevern, og sørger for at alle gjester får et trygt opphold. Men det som kanskje er mest oppløftende og positivt er at vi denne høsten og neste år vil se flere nye hoteller åpne dørene. Vi har tatt en prat med Radisson, Nordic Choice Hotels og Scandic Hotels for å få siste oppdaterte nytt, både rundt smittevern og nye hoteller.

Bilde av et hotellrom med bilder over sengen og store hvite dunputer
Radisson Blu Scandinavia Oslo

Radisson

De fleste hotellene i Radisson-kjeden har gjenåpnet sine hoteller. Av 352 hoteller i Europa, Midtøsten, og Afrika er det nå bare 37 hoteller som fortsatt holder stengt. Disse hotellene er imidlertid planlagt gjenåpnet i slutten av året.

I tillegg har kjeden nylig åpnet mange nye hoteller, og enda flere åpner etterhvert:

 • Radisson RED i Aarhus, Danmark – åpnet i juli
 • Radisson Blu Resort i Maldivene – åpnet i august
 • Grand Hotel Savoia Cortina d’Ampezzo, Italia – åpner i slutten av året
 • Park Inn by Radisson Putrajaya, Malaysia – åpner om to måneder
 • Radisson Blu Mumbai International Airport, India – åpner i slutten av året
 • Radisson RED Madrid and Radisson Collection Hotel, Seville, Spania – åpner i 2021
 • Radisson Blu Zaffron Resort, Santorini, Hellas – åpner i 2021


Radisson Safety Protocol
Radisson har på bakgrunn av covid-19 og nye krav til smittevern lansert det de kaller «Radisson Safety Protocol». Dette er et inngående program som tar for seg alle aspekter av hotelldriften med tanke på  rengjøring og desinfeksjon. Samtlige hoteller i kjeden forplikter seg å overholde de nye reglene og rutinene for å trygge gjestene og sikre optimal smittevern på alle områder. Programmet er utarbeidet og sertifisert gjennom en tredjepartsleverandør, SGS.

Bassengområdet utendørs hos Villa Copenhagen
Villa Copenhagen i København

Nordic Choice Hotels

Også Nordic Choice Hotels har smittevern som høyeste prioritet på alle sine hoteller. Vi har tidligere skrevet inngående om deres nye retningslinjer. Men en liten repetisjon på hva de gjør av tiltak er sikkert greit:

 • Alle gjester får utlevert et velkomstbrev med smittevern-informasjon ved innsjekk. Smittevern-informasjon henger også i alle heiser og ligger på hotellets-infoskjermer.
 • Hvert hotell har utarbeidet en risikoanalyse for de ulike avdelingene, eksempelvis; resepsjon, hotellrom, fellesområder, restauranter, konferanserom etc.
 • Hotellkjeden har utarbeidet en sjekkliste for konferanse-arrangører som sendes ut på forhånd. Dersom større deler av konferanse-området er i bruk vil det være eget personell (med egne vester) som går rundt og passer på at folk overholder 1-meter grensen i fellesområdene.
 • Hotellene har egne «smittevern-kits» som deles ut til konferansegjester (munnbind, antibac spray og servietter). Kit`et kan også kjøpes i resepsjonen av andre gjester hvis ønskelige.
 • Alle ansatte som er i direkte kontakt med gjester skal bære munnbind
 • Nordic Choice Hotels oppfordrer alle sine gjester til å sjekke inn og ut på appen og også bruke denne som romnøkkel, der hvor det er mulig.

For mer informasjon om hotellkjedens smittevernarbeid, klikk her: https://www.nordicchoicehotels.no/safe-stay/


Nye hoteller i Nordic Choice-familien
Til tross for mørke tider i reisebransjen finnes det heldigvis noen lysglimt. Nordic Choice Hotel har akkurat åpnet et nytt hotell i København, Villa Copenhagen Hotel. Det gamle sentralposthuset åpnet dørene i april i år, og har vært gjennom omfattende oppussing for å møte kravene til å bli det luksushotellet vi ser i dag.  I tillegg har Nordic Choice Hotels også overtatt First Hotel Marin i Bergen.

Scandic Hotels

Scandic har sin høyeste prioritet på å ivareta sikkerhet og helse for sine gjester og ansatte. Også Scandic har utarbeidet grundige prosedyrer og rutiner på alle sine hoteller, og kaller dette konseptet for #Staysafe at Scandic. Dette berører blant annet forbedret rengjøring, fysisk avstand, samt mat- og drikketilbudet.

Les mer om hvilke smitteverntiltak som gjøres hos Scandic: https://www.scandichotels.no/kundeservice/sporsmal-og-svar/covid-19-coronavirus

Disse hotellene holder åpent
Scandic holder stort sett alle sine hoteller åpne, i alle land. Her er en oppdatert oversikt over hvilke hoteller som er åpne: https://www.scandichotels.no/kundeservice/sporsmal-og-svar/covid-19-coronavirus/apne-scandic-hoteller#Norway

Og i oktober gjenåpner også disse hotellene:

 • Scandic Ringsaker
 • Scandic Holmenkollen Park
 • Scandic Helsfyr
 • Scandic Gardermoen


Trygge møter
Scandic er en stor tilbyder av møte- og konferanselokaler med tilhørende fasiliteter. Her er det også et økt fokus på smittevern, og egne tiltak er iverksatt. Her er en oversikt over hvordan Scandic sikrer at du får et trygt møte:

Regler for hvordan Scandic gjennomfører trygge møter på sine hotell