Tilbake

Son Spa – førsteklasses spaopplevelser ved Oslofjorden

Behovet for et avbrekk fra hjemmekontor og hverdagsstess meldte sin ankomst. Med en perfekt beliggenhet ved vannkanten kun 40 minutter fra Oslo, og et upåklagelig rykte for å levere førsteklasses spaopplevelser, var valget enkelt. Det måtte bli tur til Son Spa.

Solnedgang sett fra balkongen

Son Spa er en del av Nordic Choice Hotels og ligger vakkert til langs Oslofjorden i det lille og sjarmerende tettstedet Son. Hotellet har vært i drift siden 2008 og er et veldrevet og veletablert spa-hotell, som har et rykte på seg for å levere valuta for pengene. Etter å ha testet hotellet selv nå i vinter, kan jeg bekrefte at disse ryktene stemmer.

Her kan du boltre deg på hele 2.000 kvadratmeter med spa, gode matopplevelser og romslige rom med tidløst design – hele tiden med den nydelig sjøutsikt i bakgrunnen. De har i tillegg konferansemuligheter dersom bedriften din ønsker å kombinere «business and pleasure».

Hit kan du ta med deg kjæresten på en romantisk getaway, venninnegjengen på en avslappende spa-helg, eller bedriften for et kombinert faglig/lagbyggende opphold.

Resepsjonsområdet

Rommene

Rommene er store og luftige – alle med sittegruppe, store vinduer og moderne innredning. Vil du unne deg litt ekstra luksus, bestiller du deg en suite med eget soverom og stor balkong.

Vi gikk for en suite i kategorien «Suite med sjøutsikt», som var utrolig flott! Eget soverom, pent bad, balkong med sjøutsikt, og et oppholdsrom med både sittegruppe og spisestuebord. Vi hadde egentlig lyst til å tilbringe mye mer tid på rommet enn det vi hadde muligheten til, og det sier jo sitt.

Suite med sjøutsikt

Spa & Velvære

Som nevnt innledningsvis finner du 2.000 kvadratmeter med spa her, så du har store arealer å boltre deg på. Velværeavdelingen er delt inn i to etasjer, der første etasje består av basseng, finsk badstue, kalde og varme varianter, samt innendørs og utendørs boblebad. I andre etasje finner du et konsept de kaller «Magic Circle», der du går en runde og gjennomfører en rekke spa-ritualer i en bestemt rekkefølge.

Nede ved sjøen har de satt opp en badstueflåte som du kan reservere tid i – med nydelig utsikt og luke i gulvet som gir direkte adkomst til sjøen. Sammen med en flaske musserende er dette en perfekt aktivitet sammen med jentegjengen eller kollegaene, en fredag kveld.

I mine øyne er dette et av de bedre spa-anleggene vi har i landet. Utvalget er variert og atmosfæren er lun og innbydende. Jeg unnet meg også en klassisk massasje, og må si det er den beste massasjen jeg har fått på lenge. Hjemmekontor-skuldrene fikk virkelig ny giv i etterkant! Mitt eneste tips er å være tidlig ute med bestillingen.

Restauranten og barområdet

Restaurant & Bar

Frokost, lunsj og middag serveres i hotellers restaurant, som med sin smarte innredning byr på en overraskende intim atmosfære. Utsikten mot sjøen er selvfølgelig også med på å sette stemningen og rammen rundt måltidene. Maten som serveres her er i stor grad kortreist, og menyen er nordisk men med inspirasjon fra ulike deler av verden.

Til middag gikk vi for dagens 3-retters meny med tilhørende vinpakke. Forretten var en ceviche av kveite – som var helt nydelig. Hovedretten var andebryst – som også var helt nydelig. Desserten var en skikkelig sjokoladebombe med frisk bringebærsorbet – som også var helt nydelig. Vinen passet utmerket til maten, og vi var rett og slett stappmette og lykkelige når siste skje med sorbet var inntatt.

3-retters middag

Frokosten består av en stor og variert buffet, med både varme og kalde varianter. Vi startet dagen i spaet og spiste sen frokost kl. 09:45 – og dessverre var det på dette tidspunktet noe utplukket. Min anbefaling vil derfor være å spise frokost noe tidligere enn det vi gjorde, for å kunne nyte buffeten i all sin prakt.

Lunsj fås i restauranten fra mandag til lørdag, og man kan også bestille enklere retter i baren. Om sommeren er det uteservering på Son Spa med mye liv og røre, som jeg tror jeg må tilbake og teste om noen måneder 😊

Konferanse

Dette var en tur i privat regi, men jeg kan bekrefte at omgivelsene er inspirerende og perfekte for et møte – enten det er over én eller flere dager. De har totalt 15 moderne møterom og konferansesuiter, alle med utsikt mot sjøen. Er det behov for utstyr for videokonferanse, så er dette også tilgjengelig.

Med beliggenheten så nære Oslo, er dette hotellet perfekt for bedrifter på Østlandet. Du har rikelig med parkeringsmuligheter her, flere med ladestasjoner for el-bil. De tilbyr ulike varianter av konferansepakker, så her er det bare å ytre et ønske, så kan resten skreddersys og tilpasses.

Det er kamp om konferanseplassene i 2022, så dersom du ønsker å legge et møte/seminar/konferanse til Son Spa (eller et annet hotell i området) anbefaler jeg deg å kontakte oss så fort som mulig. Vi hjelper deg med alle detaljene, fra A til Å.

Konklusjon

Dette er et hotell jeg varmt kan anbefale videre – uansett anledning 😊