Tilbake

Ta med jentegjengen til Gdansk

Har du en ledig helg til overs? Hva med en skikkelig jentetur til fantastiske Gdansk? Kort flytur, uimotståelig shopping, avslappende spa, spennende mat, kule kaffebarer og glasset fylt med god vin eller champagne. Ring jentegjengen og sett kursen mot Polen.

Oversiktsbilde av Gdansk, Polen

Det er fint å reise dit uansett årstid, selv om det kan være greit å pakke litt ekstra klær om du skal reise på vinteren, da det kan bli ganske kaldt. Våren kommer til Polen tidligere enn i Norge, og temperaturene kan være ganske behagelige allerede i april.

Er du glad i gatemarkeder anbefaler jeg at du besøker Gdansk siste uken i juli eller de to første ukene i august. Besøk det dominikanske markedet som er en av Europas største markeder, og har vært på plass siden middelalderen! Her finner du masse sølvsmykker, unike klær, kunst, mat og antikviteter.

Allerede i november frister butikker med juletilbud, og i desember åpnes julemarkedet.

Bestill jenteturen nå

Flott arkitektur i gamlebyen i Gdansk

Shopping

Det mangler ikke på store shoppingsentre her! De to største, «Galeria Baltycka» tilbyr 250 butikker på rekke og rad, og «Rivera» har 300 butikker du kan velge mellom. Foretrekker du mindre sentre anbefaler jeg at du besøker «Madison» eller «Alfa».

Gdansk har også et stort fashion house outlet som ligger cirka 10 minutter utenfor byen. Det enkleste er å ta en taxi dit. Her finner du fjorårets kolleksjoner til reduserte priser.

Avslutt gjerne shoppingen med et skikkelig «sugar rush» på Wedel Sjokoladedrikkeriet, eller valmuefrøis og bringebærsorbe hos «Grycan».

Gode venner koser seg på restaurant

Restauranter

Min favoritt er «Bar & Wine Literacka» som ligger i gamlebyens hyggeligste gate, Mariacka. Om du ikke vil spise der så ta i hvert fall en tur innom for en drink. Restaurantens spesialitet er villsvin.

«Restauracja Kubicki» er byens eldste og mest kritikerroste sted. På menyen står det polsk gourmet mat. «Restauracja Pod Lososiem» regnes også som en av byens beste. Her spiste både President Lecha Walesa og President George Bush. Ikke glem å prøve Goldwasser, dette er deres egen vodka med gullblader. Den ble servert for første gang i 1598!

Liker du italiensk mat anbefaler jeg at du bestiller bord på «Fellini». Skal du feire en spesiell anledning så kan du legge middagen til «Villa Uphagena». En praktvilla som tilhørte en ordfører fra 1731-1802. Senere ble den gjort om til en veldig fin restaurant. Her kan selskapet sitte uforstyrret i et chambre séparée. På slutten av måltidet kjører kelneren inn en stor tralle med verdens deiligste kaker. Da er det bare å peke på det du vil ha, glemme kalorier og nyte desserten!

Kveldsbilde fra Gdansk, Polen

JA til SPA!

Hva er vel en tur til Gdansk uten et spa-besøk? Byens mest omtalte spa finner du på Hotel Gdansk Superior. Dette er et 5-stjernershotell, så prisene her er litt høyrere enn gjennomsnittet. Spameed–day SPA, Jacquese SPA og Yasumi SPA er også populære og kan anbefales.

I Sopot har Dr. Irena Eris sin skjønnhetssalong, som tilbyr mange spennende behandlinger og meget gode produkter.

Et yrende uteliv

Gdansk møter deg med et yrende uteliv, og her finner du massevis av barer. «Pub U Szkota» er en av de eldste og mest populære, og kan absolutt anbefales. «Brovarnia» brygger sitt eget øl, i tillegg til at de har et bredt sortiment av annen øl.

Gamlebyen i Gdansk, Polen

Spasertur i gamlebyen

Ta en tur langs gatene Dluga, Piwna og Mariacka. Her finner du mange rav-butikker, men prisene her kan være noe høye. Ravsmykker finner du for øvrig i alle smykkebutikker på shoppinsentrene tidligere nevnt, da til en mye lavere pris.

Er ikke frokost inkludert i hotellprisen? Fortvil ikke. Gå heller langs elven Motlawa og spis på en av de mange fine stedene der. Et måltid her koster gjerne halve prisen av frokosten du får på hotellet.

Hva gjør vi dersom det regner?

  • Et besøk på Solidaritetssenteret kan varmt anbefales. Lei en audioguide på norsk og få innsyn i en spennende tid i et kommunistisk land.
  • Besøk gjerne Rav Museet, som viser utviklingen av rav fra en klump til fantastiske kunstprodukter. Her kan du også se årets nyeste smykkekolleksjon.
  • Stikk innom Mariacki Kirke, som er den største mursteinskirken i Europa.
  • Arkeologisk museum er  verdt et besøk (holder stengt på mandager).
  • Styr unna Tortur Museet.

Fikk du lyst til å ta med jentegjengen på tur?

Kontakt oss da vel, så skreddersyr vi den perfekte jenteturen 😊