Tilbake

Ta med jentegjengen til Palma de Mallorca

Palma, også kalt «Lille Barcelona», er en vakker, innholdsrik og trendy by. Det deilige klimaet, spekteret av god mat og drikke, shopping i verdensklasse, og beliggenheten ved Middelhavet gjør dette til den ultimate byen for jentetur!

Det sies at Palma er en helårsdestinasjon, men jeg er litt uenig. Reis når direkteflyene fra Oslo går, i perioden mars til november. Reiser dere i denne perioden er sannsynligheten også større for sol og gode temperaturer. Et hett tips er å reise i skuldermånedene april og oktober – da får dere bedre priser og det er generelt lite turister her.

Frister det med en tur? Her er våre anbefalinger på hotell, spisesteder og opplevelser som er perfekt for jentegjengen 😊

Våre anbefalte hoteller i Palma

Vil du ha nærhet til sentralstasjonen i Palma, samtidig som gamlebyen, katedralen og shopping skal være innenfor gangavstand, anbefaler vi dere å ta en titt på boutiquehotellet Som Ars Magna Hotel. Rommene er lyse og elegante, og på taket kan dere benytte dere av hotellets basseng.

Ønsker dere et historisk og unikt 5-stjerners hotell midt i gamlebyen, bør dere sjekke ut Palacio Ca Sa Galesa Hotel. Dette er et av de flotteste hotellene på øya, og holder hus i et palass fra 1700-tallet. Her har dere også spa-fasiliteter, basseng, jacuzzi og en flott takterrasse med utsikt mot katedralen. Anbefales på det sterkeste dersom dere vil unne dere noe ekstra!

Boutique hotellet Brondo Architect Hotel ligger i hjertet av Palma, og er en 4-stjerners arkitektonisk perle i bohemsk stil. Fire av totalt 26 rom har egen terrasse. Dette er det perfekte hotellet dersom dere ønsker noe litt utenom det vanlige.

Foretrekker dere å bo litt utenfor sentrumskjernen og heller bo på et litt større hotell med stort uteområde, basseng og spa-fasiliteter, er GPRO Valparaiso Palace & Spa det riktige valget. Hotellet ligger kun 5 minutter med taxi fra Palma sentrum.

Her bør dere spise i Palma

Marcat De L’Olivar
Start dagen på det tradisjonelle matmarkedet Marcat De L’Olivar. Her bys det på spennende sjømat, skinker, oster og grønnsaker på rekke og rad. Dette matmarkedet handler ikke om ferdigkuttet frukt i plastikkbeger, men heller om det ekte og autentiske.

En stor trend i Palma er å nyte ferske østers til frokost, sammen med et glass iskald Mallorcansk Cava. Finnes det en bedre måte å starte dagen med venninnene på, enn bobler i glasset? Dersom du ikke er spesielt glad i østers, kan du heller velge blant et bredt spekter av tapas, bakevarer og fiskeretter. Det er helt umulig å gå sulten ut av dette stedet!

Cappuccino Grand Café
Cappuccino Grand Café er en spansk restaurantkjede, men unikt for denne er at samtlige restauranter ligger flott til i nydelige arkitektoniske bygg. Vakkert design på lokalene, en varm atmosfære og fantastisk god mat er stikkordene her. Vi anbefaler Cappuccino Grand Café i Calle San Miguel, sentralt i Palma. I bakgården har de en stor grønn oase, perfekt til lunsj eller middag.

Balagan by Etoh
Balagan by Etoh er en funky og uhøytidelig restaurant sentralt i Palma, i området Santa Catalina. Her serveres det middelhavsinspirert mat i porsjoner som er laget for å dele. De har også utrolige gode drinker. Atmosfæren her er helt unik, og lokalene er så kule at de er verdt besøket i seg selv. Dra hit for å spise middag, og bestill bord på forhånd for å være sikret plass.

Hostal Cuba
Det er kun et sted du skal være i det solen går ned, og det er på takterrassen til hotellet Hostal Cuba. Her har du en fantastisk utsikt over byen, Palmabukten og den opplyste katedralen La Seu. Terrassen er åpen fra mars til november, og serverer deilige drinker hver dag fra kl.19:00.

Når solen har gått ned tar du med deg hele gjengen noen etasjer ned, til hotellets restaurant. Spis nydelig spansk tapas (i enorme porsjoner), eller gå for Cuba Special Hamburger med geitost. Den er himmelsk god! Maten er basert på ferske og bærekraftige råvarer fra det lokale markedet like ved.

Dra på vinsmaking i pittoreske omgivelser

Vinsmaking er en evig klassiker på jentetur, og det av god grunn. Dette er en aktivitet som trigger både latter og samhold, i tillegg til at den gir økt kunnskap innenfor et område vi nordmenn stadig blir mer opptatte av. Vi anbefaler dere å kombinere vinsmaking med et besøk på vingård, for å få innsikt i hele prosessen fra drue til vin.

Noe ikke mange er klar over, er at det på Mallorca produseres flere av Spanias beste viner. Øya har et klima og et jordsmonn som tillater de å produsere spennende varianter av både Cava, rødvin og hvitvin.

Det finnes en rekke gode vinprodusenter å velge mellom, men vår soleklare favoritt er vingården Son Vives i Banyalbufar, ca. 40 minutters kjøretur fra Palma. Dette området er kjent for å være et av øyas mest pittoreske og sjarmerende områder, med vakre terrassehager fulle av vinranker og det azurblå Middelhavet i bakgrunnen. Området er spesielt kjent for sin hvite drue ved navn Malvasia de Banyalbufar.

Son Vives er en av øyas yngste vingårder, men i løpet av de årene de har produsert vin har de etablert seg som en viktig og eksklusiv produsent. Det er utrolig hyggelig å besøke denne vingården, den er liten og intim, og du føler på en varm og hjemmekoselig atmosfære. Vinene de produserer er utrolig gode og litt annerledes. Her kan du kombinere vinsmakingen med et deilig hjemmelaget måltid bestående av den lokale delikatessen sobrassada, hjemmelaget brød med lokalprodusert olivenolje og ost fra Mahón.

Er venninnegjengen din av den aktive sorten? Hva med å kombinere vinsmakingen med en vandretur mellom de to byene Esporles og Banyalbufar! Dette er en av øyas vakreste vandrestier kalt Cami des Correu, som enkelt oversettes til postveien. Denne veien var fra gammelt av den eneste forbindelse mellom disse to byene, og dateres tilbake til 1400‐tallet. Veien er merket godt og er en steinbelagt sti omgitt av vakre olivenlunder, eik‐ og pinjeskog. Turen tar ca. 2 timer.

Her kan vi forhåndsbestille transfer til hele gjengen, enten direkte til Son Vives for vinsmaking, eller til Esporles for vandreturen over til Son Vives. Taxi er selvfølgelig også et enkelt alternativ.

Opplev den vakre kystlinjen på sykkel

Sykling er en svært populær aktivitet i Palma, og her finner du kilometer på kilometer med sykkelsti langs hele kystlinjen. Lei en sykkel på én av de mange sykkelutleiene nede ved havnen, stak ut en retning, og opplev det beste Palmabukten har å by på.

Langs kysten finnes det massevis av spennende restauranter, barer og kule Beach Clubs, som er perfekte stoppesteder for en avkjølende cocktail i solen. Vi anbefaler deg blant annet å sjekke ut det hyggelige området med småhusbebyggelse ved Ciudad Jardin.

Nyt solen og livet på Beach Club

Det er viktig å nyte nærheten til havet og det deilige klimaet, når dere først er i Palma. En lang og avslappende lunsj, i kombinasjon med sol og bad, er en perfekt måte å gjøre dette på. Vi anbefaler beachklubben Purobeach. Her har dere 180 graders sjøutsikt, restaurant, lounge, solsenger, basseng, og spa-behandlinger. Purobeach er åpent fra april til oktober, så husk å pakk med dere badedrakten selv om det er kjølig her hjemme.

Purobeach Palma ligger 15 minutters kjøretur fra Palma sentrum. Her kan vi forhåndsbestille transfer til hele gjengen, eller dere kan hoppe rett i en taxi. Taxi er et billig fremkomstmiddel i Palma.

Gå dere vill i Palmas gamleby

Litt sightseeing i Palmas gamleby er obligatorisk når dere er på besøk. Gamlebyen er som en labyrint av smale gater, og er byens tidligere arabiske og jødiske kvartal. Her finner dere museer, gallerier, og spennende butikker, men også en stor andel private boliger. Her kan dere gå dere vill i timevis, om dere ønsker det.

I enden av gamlebyen, nede ved sjøen, ligger den majestetiske katedralen Catedral de Mallorca, eller La Seu. Om formiddagen skinner solen inn gjennom de massive rosevinduene, og skaper en utrolig vakker stemning inne i katedralen. Denne katedralen bør definitivt være på «do to» listen deres.

For 12 euro kan dere klatre opp de 215 trinnene, til toppen av katedralen. Her får dere en enestående utsikt over byen og Palmabukten.

Velkommen til shoppingmekka

Palma er et ekte shoppingmekka og her har dere flere ulike shoppingområder å velge mellom. Passeig des Born er en stor favoritt og er starten på det som kalles «The Golden Mile». Dette er 1,5 kilometer med eksklusiv shopping – alt fra Hugo Boss og Louis Vuitton, til Zara og Mango.

Ønsker dere å shoppe blant «fiffen» så velger dere shoppinggaten Avinguda Jaume III. Her kan dere bruke store summer uten å anstrenge dere, på kjente designervarer fra Cartier, Loewe osv.

For de små, unike og sjarmerende butikkene er sidegatene rundt Plaza Espana de beste.

Et yrende uteliv

Palma har et levende uteliv, og det finnes nok av steder å velge mellom dersom dere vil ut og lufte dere på kvelds- og nattestid.

Etter middag forvandles Hostal Cuba til en pulserende nattklubb, så dersom dere velger å legge en middag hit vil dette være en naturlig forlengelse av kvelden. Nede hotellets kjeller kan dere danse til fengende rytmer hele kvelden.

Er dere glad i vin og ønsker en roligere atmosfære, så er Wineing stedet for jentegjengen. Her står vinflaskene på rekke og rad langs veggene, klare til å prøvesmakes. Her får dere alt fra lokale Mallorcanske viner, til fastlands spanke og internasjonale varianter.

Er dere glad i å danse, så setter dere kursen mot nattklubben Titos – et sted som har eksistert i alle år. Klubben er bygget opp med mange ulike rom, og ulik musikk i de ulike rommene. Her finnes det med andre ord noe for enhver musikksmak og enhver dansestil.

Er dere glad i de intime, brune pubene med live musikk? Da tar dere turen til den irske puben Shamrock. Her er det alltid liv og god stemning, året rundt!

Kom reisefeberen snikende?

Det skjønner vi godt, Palma de Mallorca og dens omgivelser er et utrolig kult reisemål. Ta kontakt med oss, så hjelper vi dere med å skreddersy hele turen fra A til Å.