Tilbake

Dropp flyet og ta heller nattoget!

En togtur er et behagelig alternativ til fly. På dagtid kan du benytte tiden til å slappe av, lese, jobbe – eller rett og slett nyte landskapet langs skinnene. Men ikke glem at toget også kan tas nattestid. Perfekt hvis du vil møte uthvilt til et tidlig morgenmøte! Jeg har ved flere anledninger sovet meg fra Stavanger til Oslo. Bli med meg på en «natt på toget»!

Togskinner i solnedgang
Foto: NSB, Rune Fossum

Det hender flyskrekken tar tak i meg, og da er jeg glad for alternativer som buss og tog. En togtur fra Stavanger til Oslo kan være riktig behagelig, og trenger slett ikke å koste mer enn fly.

Med toget kommer du enkelt fra sentrum til sentrum. Du slipper å reise fra flyplass til sentrum, og du slipper å sjekke inn bagasje. Dessuten slipper du av og på med belter og sko i sikkerhetskontrollen. Med tanke på all tid du i snitt beregner på alt dette for en flytur – så kommer du ganske langt med toget. Det er noe å tenke på til neste gang du skal reise!

Sovekupe – helt for deg selv!

Det er en egen ro på kvelden i det du stiger på toget. Det er bare å finne sovekupeen, som du har for deg selv, legge deg ned i en behagelig seng med dyne og pute. Så er det bare å lukke øynene å la seg gynge i søvn til rytmen av «ta toget, ta toget, ta toget».

Er du lysten på en matbit før du legger deg kan du besøke kafevognen og få noe å tygge på eller noe å drikke.

Sovekupe med køyeseng på toget
Foto: NSB

Vil du heller «sitte deg» frem?

NSB tilbyr mot et tillegg NSB sovekomfort om du velger å sitte deg frem nattetid. Det gjorde jeg her i vinter. Som forberedelser for en komfortabel reise, hadde jeg vært flink og pakket med meg teppe og nakkepute.

Det viste seg å være unødvendig! Om bord i NSB Komfort ble jeg overrasket: På setet mitt lå det et lite reisekitt med teppe, nakkepute og sov i ro til ørene. Begge setene var reservert til meg, så jeg slapp å ha noen ved siden av meg. Lyset ble dempet og konduktøren fristet med en liten sjokoladebit. Det ble en rolig natt, og jeg sov godt i setene mine.

PS: Velger du å reise med tog på dagtid anbefaler jeg også å legge noen ekstra kroner til billetten å ta NSB komfort. Da får du tilgang til gratis te og kaffe, dagens aviser, og ikke minst – litt bedre plass.