Tilbake

Covid-19: Trinn 3 åpner opp for enda større arrangementer

20. juni ble ytterligere nasjonale lettelser innført, som betyr at vi nå kan møtes enda flere – både på private- og offentlige arrangementer. For de som tar i bruk test eller koronasertifikat, åpnes det opp for flere tusen deltakere!

Det ser med andre ord ut til at pandemien er inne i siste fase, og at en normal hverdag er innenfor rekkevidde. Det er i hvert fall naturlig å tenke i de baner, når man ser de store lettelsene som nå er innført.

– Vi er utrolig glade for at vi nå kan gå tilbake til fysiske møteplasser – det har vært etterlengtet hos kundene. Vi vil likevel råde alle til å fremdeles tenke plan A og B. Er det noe vi har lært det siste året, så er det at ting kan snu fort. De hybride møteplassene vil derfor bli viktige, også fremover – og husk at de hybride løsningene åpner opp for flere deltakere enn de med fysiske begrensninger, forteller direktør for Meetings & Events i Berg-Hansen, Anna Andresen.

Direktør for Berg-Hansen Meetings & Events, Anna Andresen

Dette er de viktigste lettelsene for konferansemarkedet:

  • Det er nå lov til å samle inntil 100 personer på private sammenkomster, på offentlig sted eller i leide lokaler – innendørs og utendørs. Det betyr at du nå kan gjennomføre bryllupet, 50-årslaget eller konfirmasjonen, som du har måttet utsette i lang tid.
  • Vi er tilbake til normale skjenketider. Dette gjelder ikke for Oslo, hvor skjenketiden er midnatt.
  • Reiser innenlands er som i fase 2 – altså tillatt. Det betyr at du kan delta på møter og konferanser på kryss av kommunegrenser. Dersom du ikke er «beskyttet» og reiser til en kommune med mindre strenge tiltak enn der du bor, bør du følge reglene som gjelder i din egen kommune.
  • Det gjøres justeringer på reglene rundt innreise for utenlandske statsborgere og utenlandsreiser for nordmenn. Les hvilke regler som gjelder for reiser til og fra utlandet her.
  • Nye regler for offentlige arrangementer blir som vist i tabellen nedenfor:

Endelig kan også hoteller og konferansesteder i hovedstaden juble, da Oslo kommune har vedtatt at Oslo skal følge de nasjonale rådene – i hvert fall noen av de. Det betyr at store deler av landet går inn i fase 3, samlet.

Det er allikevel viktig å presisere at enkelte kommuner kan ha strengere tiltak grunnet lokale smitteutbrudd.

Klikk her for full oversikt over gjeldende regler rundt arrangementer.

Ikke vent for lenge med å bestille

Planlegger du å samle hele bedriften til høsten eller til neste år, må du være kjapp på labben.

– Allerede nå, så er 2021 og 2022 ganske fullbooket. Ønsker man å planlegge en samling, en konferanse eller et større event, bør man kontakte oss så snart som mulig. Når det gjelder firmareiser så ser vi at flere og flere forespør turer i Norge kontra utlandet. Vil man velge hoteller, aktiviteter etc. på øverste hylle, bør man også her være tidlig ute, avslutter Anna.

Ønsker du hjelp med planleggingen av din neste konferanse – fysisk, digital eller hybrid? Ta kontakt med oss 😊 Vi har kontroll på hvilke regler som gjelder, og du kan føle deg trygg på at smittevernet blir ivaretatt, også fremover.

Telefon: +47 810 56 810
E-post: grupper@berg-hansen.no