Tilbake

Våre beste reisetips for en langhelg i Amsterdam

Hovedstaden i Nederland har noe for enhver smak, enten du er interessert i historie og kultur, kunst og arkitektur, eller bare ønsker å oppleve en unik atmosfære. I dette blogginnlegget får du våre beste tips for en langhelg i Amsterdam.

Amsterdam ligger mindre enn to timers flytur fra Oslo Lufthavn, og flyselskapet AirFrance KLM flyr deg direkte til Schiphol Lufthavn flere ganger om dagen. Du kan også fly direkte med KLM fra Ålesund, Bergen, Kristiansand, Stavanger og Trondheim. Fra flyplassen til Amsterdam anbefaler vi å ta toget, det går hvert kvarter og tar ca. 20 minutter. Billetter kjøper du på flyplassen, og til sentralstasjonen koster de rundt EUR 6.

Kvinne sitter på et tog og ser ut vinduet på togskinnene. Foto

Hvor i Amsterdam bør du bo?

Amsterdam er kjent for å ha høye hotellpriser sammenlignet med mange andre europeiske byer. Hvis du ønsker å spare penger på hotell, anbefaler vi å bo litt utenfor sentrum i områder som forretningsdistriktet Zudias, De Pijp eller Oost. Herfra kan du enkelt komme deg til og fra sentrum med kollektivtransport eller sykkel.

nhow Amsterdam RAI

nhow Amsterdam RAI er et stilfullt hotell beliggende i Zuidas. Hotellet ligger rett ved Amsterdam RAI Convention Center og metrostasjonen Europaplein, kun ti minutter fra sentrum. I 2020 ble nhow Amsterdam RAI kåret til det mest Instagram-vennlige hotellet i Europa, og det med god grunn!

Hotellet er satt sammen av tre glasstriangler plassert oppå hverandre, som peker i ulike retninger. Hvert av rommene er inspirert av den retningen det vender mot, med en eklektisk blanding av livlige farger og mønstre! Her kan du velge mellom 6 ulike romtyper i forskjellige prisklasser. Prisen for dobbeltrom ligger på rundt NOK 1.300,- per natt.

NH Collection Barbizon Palace

NH Collection Barbizon Palace er et 5-stjernes hotell midt i Amsterdam sentrum, like i nærheten av sentralstasjonen. Hotellet er omgitt av vakre kanaler, hyggelige gågater, restauranter og butikker.

Hotellet er satt sammen av flere hus, noe som gjør hvert rom unikt. Rommene varierer fra mindre, koselige rom til større suiter med utsikt ut mot kanalene. Dette er et godt alternativ for deg som vil bo sentralt, og som ønsker å unne deg litt ekstra luksus i hverdagen. Prisen for dobbeltrom ligger på rundt NOK 3.000,- per natt.

Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center

Et godt alternativ til NH Collection Barbizon Palace er Radisson Blu Hotel Amsterdam City Center. Hotellet ligger i sentrumskjernen, rett ved siden av en av Amsterdams mest kjente kanaler, Singel. Et ypperlig valg hvis du ønsker å utforske Amsterdam til fots! Dam-Plassen, «De ni gater» og flere kjente museer ligger kun en kort spasertur unna. Prisen for dobbeltrom ligger på rundt NOK 2.000,- per natt.

Den beste måten å utforske byen på

Den beste måten å oppleve Amsterdam er til fots eller på sykkel. Byen er kjent for å være en sykkelvennlig by, hvor du effektivt kan komme deg fra A til B. Over hele byen finnes det flere steder som tilbyr utleie av sykkel, men du kan også høre med hotellet du bor på om de har sykkel tilgjengelig for utlån.

Amsterdam har også et effektivt og omfattende kollektivtilbud som gjør det enkelt å komme seg rundt. Kollektivtransporten er basert på soner, og du kan bruke samme billett på metro, trikk og buss. Billetter kan kjøpes i GVB-billettluker, automat på metrostasjonen eller på trikken.

For en langhelg anbefaler vi dagskort eller periodebillett på papir som skannes før ombordstigning. Du kan enkelt planlegge reisen med appen «GVB reis app» eller i nettleseren på mobilen: https://www.gvb.nl/ når du er på farten.

Ting du bør få med deg i Amsterdam

Kanalcruise

Kanalcruise gir deg mulighet til å se Amsterdam fra et annet perspektiv, og er en fin aktivitet du kan gjøre på både dag- og kveldstid. Langs kanalene finner du et bredt utvalg selskaper som tilbyr kanalcruise med og uten servering. Prisene varierer ut ifra hvilket selskap du velger, og ligger på rundt EUR 30.

Blomstermarked

Drømmer du om å oppleve og se blomsterhavet i Nederland? Da må du reise til Amsterdam på våren! Tulipanløkene blomstrer som regel fra midten av mars til tidlig mai, og danner et teppe av vakre farger over hele landet.

I sentrum av byen ligger Nederlands eldste blomstermarked, Bloemenmarkt, som åpnet for første gang i 1862. Her kan du gå fra bod til bod og nyte synet av fargerike blomster, planter og frø, og selvfølgelig kjøpe med noen tulipanløker hjem. Blomstermarkedet er åpent mandag til lørdag fra kl. 09:00 – 17:30, og søndager fra kl. 11:30 – 17:30.

Vi kan også anbefale en tur til verdens mest kjente tulipanpark, Keukenhof. Parken ligger kun en kjøretur unna sentrum, og her kan du spasere blant 800 varianter av tulipaner og andre vårblomster! Du må ha billett for å komme inn i parken, og disse kan kjøpes på forhånd på parkens nettsider: https://keukenhof.nl/en/. Keukenhof er åpen fra midten av mars til begynnelsen av mai.

Områdene Jordaan, De Pijp og Museumplein

Jordaan er et sjarmerende og historisk område vest for sentrum av Amsterdam. Her kan du spankulere rundt i trange brosteinsgater, over broer og kanaler, besøke kunstgallerier, slå deg ned på en hyggelig kafe eller handle i lokale butikker. I Jordaan ligger også Anne Frank-huset, hvor du kan lære mer om 2. verdenskrig og hennes spennende historie.

De Pijp er en livlig og pulserende bydel med flere butikker, markeder, parker, spisesteder og barer. Her kan du besøke et av Nederlands mest kjente gatemarkeder, Albert Cuyp, som selger alt fra klær og sko, til ferske grønnsaker og fisk.

En kort spasertur fra De Pijp ligger Museumplein, museumsdistriktet i Amsterdam. Her kan du blant annet besøke Rijksmuseum, Van Gogh-museet og Sedelijk Museum. Tidligere kunne man også se og ta bilde foran de kjente «I Amsterdam»-bokstavene, men disse er i dag å finne på flyplassen.

Rijksmuseum

Kystbyen Noordwijk

Visste du at du kan kombinere storbyferie med sol og bad når du reiser til Amsterdam? En kjøretur unna sentrum ligger den hyggelige kystbyen Noordwijk med lange sandstrender og pittoreske gater. Reiser du til Amsterdam på vår- og sommerhalvåret vil vi absolutt anbefale å ta en tur hit!

Klar for å bestille en weekendtur til Amsterdam?

 Ta kontakt med våre dyktige reiseeksperter, så hjelper vi deg med bestillingen.

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Masse små kappingviner står på en hvit sandstrand. Foto
31. mai 2023

Våre weekendfavoritter høsten 2023

Nordmenn elsker weekendturer i høstmånedene. Her får du våre weekendfavoritter for høsten 2023, og vi kan garantere en overraskelse eller to.
Elv som deler en pittoresk landsby i to. Foto
10. mars 2023

Elvecruise – En fantastisk måte å se Europa på

Er du interessert i historie, kultur, natur – eller bare ønsker å nyte en avslappende båttur? Bli bedre kjent med reisefenomenet elvecruise her!
Vindmølle blant mye mennesker og grønne plener
13. oktober 2022

På togreise i Europa: London – Amsterdam – Brussel

Ønsker du å oppleve flere byer på kort tid i Europa? Da kan vi anbefale deg å ta toget istedenfor å fly! Les om Stine sin togreise her.