Tilbake

Bilbao og San Sebastian – en kombinasjon av spansk kultur og opplevelser

Lurer du på om du skal reise til San Sebastian, eller kanskje Bilbao? Hvor bør du reise først, og hvor bør du bo? Hva med å kombinere begge disse hyggelige spanske byene på en og samme tur? Her er våre tips for deg som ønsker å legge neste tur til San Sebastian og Bilbao.

Kystbyen San Sebastian
San Sebastian

Både San Sebastian og Bilbao er to fantastiske spanske byer som er verdt å besøke. Prosjektleder på Meetings & Events, Kjersti Kvikstad Strand, har her samlet sine tips og anbefalinger for deg som drømmer om å oppleve en litt annen side av Spania.

Bilbao

Jeg anbefaler å legge turen til Bilbao, og ha dette som base. Deretter ta en dagstur til vakre San Sebastian. På den måten får du det beste ut av begge byene.

Bilbao ligger kun 15 minutter fra flyplassen. Byen har mange spennende muligheter og her får du alt fra matopplevelser til flott arkitektur. Her finner du også det berømte Guggenheim-museet, som er verdt et besøk.

Gamlebyen «Barrio Viejo» er kjent for sine mange pintxos-barer. Et sjarmerende kvarter med gamle bygninger, trange smug og en unik atmosfære.

Bio bodega urbana bar
Bio Bodega Urbana Bar

Hotellanbefaling i Bilbao

Hotel Vincci Consulado de Bilbao, Spania
Foto: Hotel Vincci Consulado de Bilbao

Hotel Vincci Consulado de Bilbao er et førsteklasses hotell som åpnet sine dører i november 2018 og ligger utmerket til ved Guggenheim-museet i sentrum av Bilbao. Moderne og elegante rom med utsikt over elven og byen. Hotellet har en restaurant, lobbybar, ulike møterom og en event-hall. Gangavstand til byens viktigste severdigheter, natteliv og shopping.

Tips til aktiviteter i Bilbao

Baskisk kysteventyr
Atlanterhavskysten i Baskerland tilbyr uendelige muligheter for eventyrlige aktiviteter. De magiske klippene på Biscaya-kysten med sine små grotter og mektige klipper bare venter på å bli oppdaget.

Her vil jeg anbefale en aktivitet som heter «Coasteering», en morsom måte å oppdage dette området på. Gjerne i grupper, uavhengig av størrelse. Guider er tilgjengelige og hjelper dere med å oppdage kysten; ideen er å gå langs kysten, leke med bølgene, hoppe i vannet, bade, dykke og klatre opp på klippene. Dette er en aktivitet med ulike nivåer som passer for alle. Formålet er å oppleve Atlanterhavskysten sin mektighet fra en helt unik synsvinkel. Alt du trenger er den rette innstillingen samt at du ikke er redd for å bli våt; dere får våtdrakter, hjelmer, håndklær samt sko før dere «hopper» i det.

Baskisk kysteventyr i Bilbao, Spania

Urban vinutflukt i sentrum av Bilbao
Midt i Bilbao sentrum ligger en urban versjon av en vingård, en pioneer i sitt slag. I disse moderne lokalene lagrer, tapper og selger enologen Ana Martin sin egen vin. Butikken har i tillegg totalt 100 ulike viner fra forskjellige land. I baren kan du nyte et glass vin og spise tapas, ost eller andre kulinariske herligheter.

Under besøket blir du kjent med produksjonen, druesorter samt tapping og etiketteprosessen. Etterpå er det selvsagt litt prøvesmaking med tilhørende tapas.

Bio Bodega Urbana Tanques, Bilbao, Spania

Slik kommer du deg fra Bilbao til San Sebastian

Det er buss som gjelder mellom Bilbao og San Sebastian. Bussturen tar en times tid. Tiden går fort når man kjører i dette fantastiske landskapet som minner om Alpene. Høye fjell, grønt og frodig, med et og annet hus liggende i en bratt skråning.

San Sebastian

San Sebastian er for de fleste av oss mest kjent som byen med flest Michelinstjerne-restauranter per kvadratmeter. Byen kan også tilby tre strender til tre ulike formål; Cocha for strandløver, Zurriola for surfere og Ondarreta for alle andre! Og så må vi for all del ikke glemme å nevne den fantastiske naturen som omringer byen.

Hotellanbefaling i San Sebastian

Hotell Arrizul Congress, San Sebastian
Foto: Hotell Arrizul Congress, San Sebastian

Hotell Arrizul Congress er et moderne og nytt hotell i sentrum av San Sebastian som åpnet i 2017. Det tar cirka 10 minutter å gå til den berømte La Concha stranden og gamlebyen, med sine koselige pintxo-barer og livlige gater.

Tips til aktiviteter i San Sebastian

Surfeskole på Zurriola-stranden
San Sebastian har en av de beste bystrendene for surfing i Europa. Ved Zurriola-stranden kan du surfe samtidig som dine kollegaer sitter inne i kongressenteret, Kursaal, rett rundt hjørnet 😊

Her får du sjansen til å ta del i en halvdags surfeskole. Badedrakt og håndkle må medbringes, alt annet du trenger får du utdelt. Kurset varer omtrent to timer hvorav cirka 1,5 timer tilbringes i vannet. Den eksakte starttiden kommer an på tidevannet, så det får man først vite etter at dagen er fastsatt.

Surfeskole på Zurriola-stranden, San Sebastian, Spania

Txakoli smaking
Du kan ikke ha vært i San Sebastian uten å ha prøvd Txakoli. Hvitvinen produseres i Baskerland og er en selvskreven gjest sammen med pinxos. Vinen serveres normalt sett på en spesiell måte ovenfra og ned i glasset, som man får se under besøket. Denne vingården ligger i Zarautz og er godt kjent i området. Familien har produsert Txakoli i fire generasjoner. Vingården ligger i et privilegert område med mye sollys noe som gir druene en helt spesiell smak og kvalitet.

Gourmettur i gamlebyen
Gatene i gamlebyen er omkranset av små butikker og barer fyllt med masse herligheter. I løpet av denne spaserturen lærer du San Sebastian å kjenne gjennom byens grønnsaksbutikker, fiskebutikker og vinbarer. Vi besøker noen av de beste gourmetbutikkene og pintxos-barene. Etter denne turen lærer du at man aldri skal gå sulten!

San Sebastians gamleby utforskes gjennom øynene og ekspertisen til en gastronom. Vi besøker det daglige bonde-og fiskemarkedet, smaker på utvalgte oster i en spesialbutikk, prøver noen håndskårede papirtynne skiver av den mest kjente spanske delikatessen; jamón Ibérico. Oppdag din favorittvariant av olivenolje og velg noen spesielle saker som du kan ta med deg hjem i kofferten. Etter spaserturen er det tid for å slukke tørsten med lokale viner og pintxos.

Meny på restaurant i San Sebastian, Spania

Vil du reise til Bilbao eller San Sebastian med venner eller familien? Send oss gjerne en forespørsel!