Tilbake

Vi tar sikkerheten din på alvor

Som passasjer vil du være sikker på at flyselskapet du har valgt å reise med, tar sikkerheten på alvor. Men hvordan vet vi hvilke flyselskap vi bør styre unna?

Flyplass

Dessverre ser vi en del aktører, spesielt i Asia og Afrika, som ikke har samme standard for flysikkerhet som i vestlige land. Etterspørselen etter billige flybilletter har gitt disse selskapene mulighet til å komme inn på et marked som før var dominert av de store, tradisjonelle flyselskapene. Dette er noe vi i Berg-Hansen tar på alvor. Hvordan vi har løst denne utfordringen, kommer vi tilbake til litt senere i denne bloggen.

Pris vs sikkerhet

Det er en jungel av flyselskaper, reisebyråer og nettsider å velge mellom når du skal bestille en flybillett. Felles for disse er at alle reserverer og bestiller billetter gjennom såkalte GDS. Det vil si reservasjonssystemer med tilgang til alle flyselskaper som opererer over hele verden. (Eksempelvis Amadeus, Sabre og Travelport). Det er også i disse systemene flyselskapene selv legger ut sine billetter for salg.

Alle virksomheter som har lov til å selge flybilletter, er avhengig av å bruke en av disse GDS`ene. Det du kanskje ikke visste, er at det er ingen av disse reservasjonssystemene som sperrer for tilgang til flyselskap som ikke overholder fastsatte sikkerhetsrutiner. Så hvordan kan du som kunde vite at selskapet du skal reise med er trygt?

«EU-svarteliste»

EU-kommisjonen jobber kontinuerlig for å bedre flysikkerheten i Europa, og samarbeider med sikkerhetsmyndigheter i medlemslandene, samt internasjonale luftfartsorganisasjoner. Hensikten er å heve flysikkerheten i hele verden. Derfor har Kommisjonen i samråd med medlemslandenes myndigheter, besluttet å forby enkelte flyselskap å operere i det europeiske luftrommet. Dette gjelder flyselskap som har brister på sikkerheten og/eller som ikke overvåkes tilstrekkelig av myndighetene i sitt hjemland. Disse selskapene samles i en liste som kalles «EU-svarteliste».

Trygt å bestille flyreisen hos Berg-Hansen

I Berg-Hansen følger vi nøye rådene fra EU, det betyr at vi ikke selger flybilletter med selskaper på denne listen. Dette gjelder både om du snakker med en reiserådgiver, bestiller billetten selv på Berg-Hansen Webgate eller på vår app. Flyselskapet vil komme opp i søket, men er sperret for bestilling.

Det er viktig for oss at du som kunde hos Berg-Hansen skal vite at du reiser med trygge flyselskap. Ettersom reisebransjen ikke er lovpålagt å følge anbefalingene fra EU, ligger ansvaret hos det enkelte utsalgssted. Det er opp til oss om vi vil sperre for useriøse flyselskaper, eller om vi skal legge alt ansvar hos kunden.

Vi har valgt å ta dette ansvaret på vegne av våre kunder.

Ha en trygg reise!