Tilbake

Covid-19: Resterende koronatiltak fjernes = normal hverdag?

Lørdag 12. februar 2022 ble en ny merkedag i koronapandemien – regjerningen har igjen fjernet alle forskriftsfestede koronatiltak, inkludert munnbindkrav, «meter’n» og isolasjon. Hva betyr egentlig dette for arrangementer og reising fremover?

Det sies nå at koronapandemien ikke lenger utgjør en stor helsetrussel for de fleste nordmenn. Vi er godt beskyttet av vaksiner og varianten som dominerer Norge gir langt mindre alvorlig sykdom enn de foregående variantene.

Både bransjen vår- og resten av landet jublet i kor i helgen, da regjeringen bekreftet at de siste gjenværende smitteverntiltakene skulle bort med nær sagt umiddelbar virkning.

Publikum på event viser hjerte med hendene mens de ser mot scenen

Dette gjelder nå for arrangementer:

  • Kravet om smittevernfaglig forsvarlig drift oppheves, noe som innebærer at det ikke lenger er noen særlige krav knyttet til arrangøren av større arrangementer.
  • Krav og anbefaling om å holde en meters avstand oppheves.
  • Krav om munnbind oppheves.
  • Rådet om at du fremdeles skal holde deg hjemme dersom du har nyoppståtte luftveissymptomer og føler deg syk, gjelder fortsatt.
  • Er du i risikogruppen eller er uvaksinert, kan det være lurt å holde seg unna store forsamlinger – evt. bruke munnbind, dersom det er mye smitte i samfunnet. Dette er en vurdering hver og enkelt gjør selv.

Det som er greit å merke seg, er at det fremdeles finnes et krav til smittevern etter forskrift om miljørettet helsevern – som gjelder alle virksomheter. Denne forskriften sier noe om at virksomheter skal planlegges, drives og avvikles slik at smittsomme sykdommer forebygges. Vi skal med andre ord fremdeles tenke på god hygiene og ta med oss det vi har lært om smittevern, når vi skal arrangere store arrangementer fremover.

Dette gjelder for reiser:

  • Kravet om innreiseregistrering når man ankommer Norge oppheves.
  • For uvaksinerte er det ikke lenger et krav om fremvisning av negativ koronatest før ankomst til Norge.
  • Fra og med 2. mars 2022 er også testplikten før avreise og ved ankomst på Svalbard opphevet. Den midlertidige stansen i internasjonale charterflyginger til og fra Svalbard er også opphevet. Samtidig anbefales uvaksinerte å være forsiktige med å reise til Svalbard. Årsaken til dette er at Svalbard har en begrenset helsetjeneste og en mer sårbar beredskapssituasjon enn fastlandet.

Det er viktig å huske på at koronapandemien også er tilstede i resten av verden, og at reiser til utlandet fremdeles kan bli påvirker av smitteverntiltak. Vi anbefaler deg å sjekke ut CIBT sin innreiseguide i forkant av din utenlandsreise, for å se hva som gjelder for deg, dit du skal.

Fysiske- eller digitale møter fremover?

Regjeringen anbefaler nå normal drift for både arrangementer og reiser, som er svært gode nyheter etter 2 år med pandemi.

Man står nå fritt til å arrangere store fysiske møter, samlinger, konferanser og eventer. Berg-Hansen er en ansvarlig arrangør som er godt drillet i forsvarlig smittevern, slik at man også nå etter gjenåpningen skal kunne dra på et arrangement og føle seg trygg og ivaretatt.

Vi har full forståelse for at enkelte fremdeles ønsker å vente litt med de aller største arrangementene. Vi skal ikke glemme at engasjerende digitale sendinger fremdeles er et topp alternativ! Fordelen med digitale arrangementer er at samtlige i bedriften kan delta – også de som av ulike årsaker må holde seg hjemme.

Vi har spesialisert oss på profesjonelle digitale– og hybride arrangementer som gjør at du kan planlegge ditt kommende arrangement uten noen form for usikkerhet.

Ønsker du hjelp?

Ønsker du hjelp med planleggingen av bedriftens kickoff, sommerfest, digitale samling, teambuilding- eller firmatur? Ta kontakt med oss på telefon eller e-post, så hjelper vi deg med alt fra A til Å 😊

Telefon: +47 810 56 810
E-post: grupper@berg-hansen.no