Grønt parkområde med elvebåt. Foto

Firmatur til Riga

Riga er en by som har alt – vakker arkitektur, en herlig avslappet atmosfære og grønne lunger. Med kun 1,5 times flyreise fra Oslo er dette et perfekt valg for firmagrupper som ønsker litt av alt, og mye for pengene!

flight

Kort flyreise

Til Riga flyr du direkte fra Oslo Lufthavn, og flyreisen tar ikke mer enn 1,5 time!

visibility

Historisk by

Gamlebyen står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og er fantastisk vakker.

ac_unit

Julens hjemland

Det sies at Riga hadde verdens første juletre, og julemarkedet her er et av Europas beste.

attach_money

Mye for pengene

Latvia er et rimelig land. Her kan du bo og spise godt, og allikevel ha penger til overs!

Riga er en by full av kontraster. Elven Daugava deler byen i to, hvor den gamle bydelen ligger i øst. I det du spaserer inn i gamlebyen, er det som å komme tilbake til middelalderen. Her går du på brosteinbelagte gater, omgitt av gammel arkitektur, hyggelige kafeer og nisjebutikker. Men byen er også moderne og livlig, med internasjonale virksomheter, store hotellkjeder og supermoderne kongressentere.

Kontraster finner du også i byens matscene, med alt fra tradisjonelle latviske retter og bakverk, til eksklusiv fine dining med internasjonalt preg.

Riga er det perfekte reisemål for en firmagruppa på tur – sommer som vinter. Om sommeren er hovedstaden grønn, med velstelte parkområder, fontener og kanalcruise. På vinteren er byen dekt av hvit snø, og lukten av brente mandler tar deg til et av Europas mest sjarmerende julemarkeder på torget i gamlebyen.

På en firmatur til Riga kan du blant annet se frem til:

Vakre mursteinsbygninger med hvite detaljer. Foto

Vakker gamleby

Det historiske sentrum er grunn nok alene til å besøke Riga, og gamlebyen står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Det er obligatorisk med en spasertur mellom de trange brosteinsbelagte gatene her.

Konferansesenter med led-lys og skjermer. Foto

Unike eventlokaler

Det finnes mange spennende eventlokaler i byen. Hva med å legge arrangementet til en av byens mest kjente attraksjoner, House of the Black Heads? Eller det supermoderne kongressenteret, ATTA?

Tallerken med lekkert dandert hovedrett. Foto

Smaken av Latvia

Glad i nye smaker? Legg turen innom Central Market, som regnes som Europas største matmarked. Eller unn deg måltider på førsteklasses spisesteder. Ikke glem å teste lokal øl og den berømte Riga Balsam.

Fargerike Fiat-biler på utstilling. Foto

Rally med Fiat 126

En morsom aktivitet er rally med gamle Fiat 126-biler. Her snakker vi ekte vintage! Gruppen fordeler seg på de små bilene, og får utdelt oppgaver som skal løses rundt i byen, og ved å samhandle med de lokale.

Solsenger på strand i solnedgang. Foto

Kort vei til havet

Visste du at Riga ligger 30 minutter fra det baltiske hav? Ta turen til Jurmala, en liten strandby med sandstrender og et sjarmerende sentrum. Perfekt for en dagstur eller i kombinasjon med Fiat-rally!

Stort pyntet juletre i snøvær. Foto

Julemarked

Et besøk i desember er virkelig å anbefale. Julemarkedet i gamlebyen er utrolig vakkert, og det frister med god mat og drikke, håndlagde julegaver og en flott juletre – som sies å være verdens første juletre!

«Riga er en populær by blant våre kunder, og det er lett å forstå hvorfor. Her får du mye for pengene, og den ligger kun 1,5 times flyreise unna. Du har flere gode hoteller å velge mellom med kort vei inn til den nydelige gamlebyen. Og maten – den er av skyhøy kvalitet og med masse spennende smaker!»

– Anette Blixt, prosjektleder

Tips til din neste firmatur

Våre prosjektledere har vært på studietur til Riga, og i denne bloggen får du gode tips til hvor du bør bo, spise, og ikke minst hva du ikke bør gå glipp av!

Send oss en forespørsel på firmatur

Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut

Ønsker du å snakke med noen av våre prosjektledere?

Fyll inn skjema eller kontakt oss på:

E-post: grupper@berg-hansen.no

Telefon: 810 56 810