Tilbake

Firmatur til Riga – byliv, strandliv, grønne lunger og julemarked

Vi er 7 prosjektledere fra Berg-Hansen som har vært på studietur til Riga, for å bli enda bedre kjent med hva Latvias hovedstad kan tilby våre firmagrupper. Tenk at denne perlen kun ligger 1,5 times flytur fra Oslo. Her får du våre beste råd og anbefalinger!

Riga er en 800 år gammel Hansa-by og den største byen i Baltikum med rundt 600.000 innbyggere. Fra flyplassen til sentrum kommer du deg med buss eller bil, og kjøreturen tar ikke mer enn 20 minutter. Faktisk jobbes det med en toglinje mellom de Baltiske landene, hvor planen er at toglinjen skal gå innom flyplassen. Men denne må vi vente noen år på fremdeles.

Vår samarbeidspartner i Riga har organisert en minibuss til oss, som gjør at hele reisen inn til byen går knirkefritt. Vi blir i tillegg møtt av en norsktalende og energisk guide som forteller oss masse spennende på veien. Dette anbefales på det sterkeste for grupper.

Funfact: Mange mener at Riga er «julens hjemland». Grunnen er at det i 1510 ble satt opp og pyntet til jul på plassen utenfor House of the Black Heads, og at dette skal ha vært verdens første juletre. Hvert år pynter de et nytt tre på samme plass.

Hvor bør grupper bo i Riga?

Vi bodde på Grand Poet Hotel, som er et lekkert 5-stjerners hotell. Dette ligger kun 10 minutters rusletur fra gamlebyen, og i umiddelbar nærhet til flere kjente severdigheter i Riga. Hotellet har 168 rom, inkludert 20 luksuriøse suiter med utsikt mot elven og frihetsmonumentet. De har også eget spa med svømmebasseng, boblebad, badstue og treningsrom. Her kan du arrangere konferanser for opp til 100 personer, eller bankettmiddager for opp til 50 personer. Sengene var litt harde, men ut over det er dette et strålende hotell for mellomstore grupper.

Alternativt er også Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel et utmerket alternativ for grupper, beliggende sentralt kun 10 minutter fra gamlebyen. Dette er et flott 4-stjerners hotell med hele 571 rom, og en stor konferanseavdeling med lokaler opp til 1.000 personer. De har eget spa som er et av de beste i byen, i tillegg til en stor bar/restaurant på toppen som er et fint samlingspunkt på kvelden.

Ikke gå glipp av dette

  • Gamlebyen: ikke gå glipp av gamlebyen når du er her. Den står oppført på UNESCOs verdensarvliste og er byens største attraksjon av en grunn. Her går du gjennom brosteinsbelagte gater med vakre bygninger, koselige kaféer og spennende små butikker.
  • House of the Black Heads: et utrolig flott bygg fra 1300-tallet beliggende i gamlebyen. Dette er et av Rigas landemerker, og vel verdt et besøk. Bygget har en spennende historie, og er perfekt for et eksklusivt arrangement – eksempelvis en middag.
  • Julemarkedet i gamlebyen: det kjente julemarkedet åpnet samme dag som vi ankom, og for en fryd det var å få oppleve dette! Julemarkedet kan friste med håndlagede julegaver, masse god mat og drikke, og et utrolig flott juletre. Markedet ligger sentralt i gamlebyen, og på sommerstid er det ofte andre markeder slik som bondens marked her.
  • Alberta Iela: byens mest berømte gate, kjent for sine mange bygninger i jugendstil. Dette er en drøm for de som liker å ta bilder av vakre bygg, for her ligger de på rekke og rad. Visste du at hele 40 prosent av bygningene i Riga er bygget i jugendstil, som er mer enn noe annet sted i verden?
  • Art Nouveau Museum: se hvordan et hjem i den Latviske hovedstaden så ut på 1900-tallet, og hvordan jugendstilen faktisk så ut på innsiden av boligene. Dette er utrolig spennende for den som interesserer seg for historie og arkitektur.
  • Rigas grønne lunger: byen er full av flotte parker og hager, perfekt for en pust i bakken på sommerstid. Mezaparksa og Vermane-hagen er to av våre favoritter. Om vinteren setter de opp flotte lysinstallasjoner i noen av parkene, som gjør de til helårsattraksjoner.

Bli kjent med smaken av Latvia

Riga har en sammensatt matscene, med både tradisjonelle retter og «fine dining» med internasjonalt preg. Ettersom prisnivået i landet er lavt, betyr det at du har muligheten til å spise mye god mat og allikevel ha budsjetter igjen til å gjøre andre ting på turen.

Etter vårt besøk har vi noen soleklare favoritter:

Kalku Varti ligger sentralt i gamlebyen, og er en flott restaurant med tre etasjer, der to av de er lukkede lokaler for grupper. Vi satt i 2. etasje helt for oss selv, i nydelig julepyntede omgivelser. Maten vi fikk servert var helt himmelsk. De serverer tradisjonell latvisk mat med en moderne vri. Et sted vi virkelig anbefaler for grupper opp til 50 personer.

Restauranten 3 chefs er en luksuriøs restaurant beliggende i et bygg fra 1800-tallet, også i gamlebyen. Dette er en restaurant som nevnes i Michelin Guiden for Latvia, og spesialiteten deres er en 6-retters meny. Her får du servert kreative retter med nye vrier og smaker, og maten er helt fantastisk! For grupper kan vi booke en hel etasje, perfekt for opp til 30 personer.

Et besøk til matmarked er et must når du er i Riga. Vi skulle egentlig på det største, Riga Central Market, som er et av Europas største markeder bestående av 5 hangarer. Dessverre var dette stengt, så vi tok turen til et litt mindre marked utenfor sentrum. Her fikk vi smake på flere lokale retter, presentert av en kjent latvisk kokk. Anbefales virkelig, for å få en god introduksjon til Latvias smaker.

Visste du forresten at Latvia er spesielt kjent for sin honningkake? Denne må du prøve dersom du er i byen. Vi anbefaler honningkaken på Sienna Art Café.

Kombiner byliv med strandliv

En morsom gruppeaktivitet er Fiat-rally med gamle vintage-biler. Nærmere bestemt Fiat 126. Her blir gruppen fordelt på små biler, og alle får utdelt oppgaver som skal løses underveis. Oppgavene gjøres på ulike stoppesteder, og det er en kombinasjon av video, bilder og interaksjon med de lokale. Målet er å løse så mange oppgaver som mulig, innen en satt tidsfrist.

Av erfaring, kan vi si at denne aktiviteten er helt topp! Her er du på sightseeing og lærer nye ting om stedet du er på, samtidig som du virkelig får spisset konkurranseinstinktet.

Målgang for vår gruppe var Jurmala Beach Lighthouse Restaurant, som ligger på stranden i Jurmala. Denne lille strandperlen ligger kun 30 minutter fra hovedstaden, og hva er vel bedre enn å kombinere byliv med strandliv? I hvert fall hvis du er her på sommerhalvåret.

Restauranten har en nydelig beliggenhet, sommerlig interiør, og masse sitteplasser utendørs. Perfekt for en lunsj eller middag i solen. Vi spiste en nydelig 3-retters lunsj her, som varmt kan anbefales.

Jurmala kan kombineres med rally-aktiviteten og lunsj, som en dagstur eller med en overnatting. Baltic Beach Hotel ligger rett ved stranden, og er noe vi anbefaler til grupper som ønsker å overnatte her.

Er du på jakt etter en firmatur?

Ta kontakt med våre prosjektledere, så setter vi opp et tilbud til deg på ønsket destinasjon!

Telefon: +47 810 56 810
E-post: grupper@berg-hansen.no

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Vakre gamle bygninger sett utenfra. Foto
17. januar 2024

Praha – en firmatur i vakre omgivelser

Praha er både vakker og innholdsrik, med en fargerik og godt bevart gamleby. Den perfekte rammen for en firmatur med fokus på opplevelser!
Utsiktsbilde over Berlin hvor du ser bygninger og TV-tårnet. Foto
21. august 2023

Legg din neste firmatur til pulserende Berlin

Skal du arrangere møte, kurs eller konferanse i utlandet? Berlin lokker med kort flytid, god mat, historiske severdigheter og flotte konferanselokaler.
Stor sal i et palass med lysekrone og runde bord. Foto
8. august 2023

Wien – en klassisk og kontrastfylt konferanseby

Wien betyr historiske bygninger, slott og palasser, klassisk musikk og atmosfære fra fortiden. Se våre anbefalinger for en firmatur hit!