Tilbake

7 tips til deg som skal på ferie alene

Denne sommeren skulle jeg for første gang reise på ferie alene. Jeg reiste til Kreta og ble borte i en uke, før jeg vendte snuten hjem igjen med kofferten full av erfaringer. I dette blogginnlegget får du mine beste tips til deg som skal reise på ferie alene for første gang.

En jente som løper på en strand mot havet. Foto

Ingen å reise med? Ingen problem! Å reise alene er fantastisk, og en opplevelse du bør unne deg selv minst én gang i livet. Tanken på å reise alene virker kanskje skremmende, og jeg var fryktelig nervøs før avreise. Hvem skulle jeg snakke med? Hvordan skulle det gå å spise middag alene? Kom det til å bli ensomt? Det viste seg at disse tankene var helt unødvendig å bruke energi på, for alt løste seg jo temmelig greit.

Planlegg god tid på avreisedagen

Når du reiser alene og kanskje er litt nervøs, hjelper det med god tid! Dette er jo alltid et godt tips, uavhengig av om du reiser alene eller sammen med andre. Til flyplassen tok jeg tidlig flytog, hvor jeg også fikk skrevet ut bagasjelappen på forhånd. Dermed kunne jeg gå rett til bagdrop uten å måtte stå i kø til innsjekkingsskranken, og videre gjennom sikkerhetskontrollen.

Underholdning er alfa omega!

For meg ble underholdning på reisen redningen fra å tenke over at jeg skulle tilbringe en uke alene på ferie. Før avreise sørget jeg for å laste ned en sesong av en serie, spillelister med favorittmusikken min og et par lydbøker. Da hadde jeg mer enn nok underholdning uten å være avhengig av Internett! Husk å ta med lader og powerbank, så er du sikker på at du ikke går tom for strøm.

Ta ut kontanter på forhånd

Da jeg ankom Kreta kunne jeg bare glemme å betale med kort. Fra flyplassen tok jeg buss til hotellet, en kjøretur på rundt tre timer. På veien stoppet bussen innom en liten butikk hvor man kunne kjøpe mat og drikke. Gjett hvem som ikke hadde tatt ut kontanter på forhånd, og dermed ikke fikk mulighet til å kjøpe noe? Jeg! Selv om det er mange steder i verden som tar kort, er det likevel lurt å ta ut kontanter i lokal valuta på forhånd.

Spis middagen ute

Noe av det jeg gruet meg mest til på reisen var å skulle spise middag alene. Heldigvis var det ikke så ille å be om et bord til én person som jeg hadde forestilt meg. Det resulterte i formidabel service, hvor jeg ble vartet opp med fantastisk utsikt mot sjøen og fikk god tid til å nyte et deilig måltid i eget selskap. Et mye bedre alternativ enn å sitte alene på hotellrommet med takeaway pizza!

Fortell de du møter at du reiser alene

Selv om det føles veldig åpenbart for en selv at man reiser alene, er det ingen andre enn deg som tenker stort over det. De første dagene tok det lang tid før servitørene på hotellet spurte meg om hva jeg ønsket å bestille til lunsj, fordi de trodde at jeg ventet på noen. Da de endelig kom bort, og jeg fikk forklart at jeg reiste alene, var det problemet ute av verden. Det å fortelle de du møter at du reiser alene vil også åpne for hyggelig småprat, og kanskje du også blir kjent med noen på turen?

Dra på oppdagelsesferd

Bruk GPS på telefonen for å se hva som er i nærheten, eller forhør deg med hotellet du bor på om de har en anbefaling til et sted du bør besøke. Jeg tok beina fatt, og gikk meg en lang tur til en by som lå i nærheten. Det ble som en liten utflukt, hvor jeg fikk utforsket flott landskap, flere badestrender, hyggelige serveringssteder og lokale butikker.

Gjør det du har lyst til – og nyt det!

Det er jo nettopp dette som er det beste med å reise alene, at du kan gjøre akkurat det du har lyst til! Det er ingen som kan fortelle deg at det er for tidlig å stå opp for å se soloppgangen, stoppe deg fra å spise en finere middag eller tilbringe en hel dag på solsengen.

Frister det å reise på ferie alene?

 Ta kontakt med våre dyktige reiseeksperter, så hjelper vi deg med bestillingen.

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
En turistbåt som glir langs en kanal i Amsterdam. Foto
6. juni 2023

Våre beste reisetips for en langhelg i Amsterdam

Amsterdam har noe for enhver smak! I dette blogginnlegget får du våre beste reisetips for en langweekend i Amsterdam.
Carina på Trolltunga
17. juni 2021

Alene på tur – Trolltunga, Vøringsfossen og Lærdalsøyri

Er du singel, eller har du fri når ingen andre har det? Her kan du lese om min solo-tur til Vestlandet. Kanskje du blir inspirert?
Park Guell i Barcelona
16. oktober 2019

Våre 10 beste tips i forkant av storbyferien

Her gir vi deg 10 råd på veien, slik at du skal få den beste opplevelsen på din neste storbyferie.