Tilbake

Bodø: Europeisk kulturhovedstad i 2024

Hvis du skal dra et sted i 2024, dra til Nordland! Når fylket og fylkeshovedstaden Bodø blir Europeisk kulturhovedstad neste år, er det duket for en helt unik opplevelse. Se, smak, opplev og besøk Bodø og Nordland i 2024 – der kultur og natur møtes.

Et høyt snødekt fjell med solnedgangen i bakgrunnen. Foto
Foto: Dan Mariner

Bodø2024 er det største kulturprosjektet i Norge på 10 år, og den største i Nord-Norge noensinne. Her skal det i løpet av 2024 arrangeres over 1000 arrangementer, alt fra konserter og utstillinger, til friluftsliv og idrettsarrangementer.

En æresbetegnelse som tildeles en europeisk by for ett år

Å være europeisk kulturhovedstad er en æresbetegnelse som tildeles en europeisk by for ett år. Programmet ble etablert av EU i 1985 med formål om å bringe Europas befolkning sammen – med kultur som virkemiddel. Kun to ganger tidligere har Norge hatt europeisk kulturhovedstad, første gang i Bergen i 2000, deretter Stavanger i 2008. I 2024 er det Bodø og Norland som har fått tildelt den gjeve tittelen, sammen med Tartu i Estland og Bad Ischl i Østerrike.

Bilde av en havn i vakkert rosa og blått lys. Foto

1 år – over 1000 arrangementer

Bodø2024 åpnes 3. februar neste år med en spektakulær åpningsseremoni i indre havn, før over 1000 kulturelle arrangementer og prosjekter skal fordeles over alle regionssentrene i Nordland. Arrangementene innebærer konserter, utstillinger, forestillinger og annen underholdning som blant annet fokuserer på ungdom, kompetansebygging, bærekraft og et samarbeid med forskjellige europeiske institusjoner.

Mennesker står samlet og synger/roper med hendene i været. Foto
Foto: Dan Mariner

Programmet for den europeiske kulturhovedstaden bruker solens gang gjennom ett år som rammeverk, og er delt inn i fem årstider; Here comes the sun, Spring Optimism, Midsummer Madness, Autumn storms og Artic Light.

Fra åpningen 3. februar går kulturhovedstadsåret rett inn i Samisk kulturuke i Bodø, før Marcialonga, kunstutstillinger og konserter går av stabelen over hele regionen.

Programmet oppdateres kontinuerlig med spennende arrangementer og prosjekter. Følg med på www.bodo2024.no for oppdateringer av kulturkalenderen for 2024.

Legg neste års arrangement til Nordland

RIB-tur og havørnsafari i Lofoten

Regionens kulturelle innslag og dens fantastiske natur gjør Bodø og Nordland til det ideelle stedet for møter, konferanser og arrangementer. Her finnes mange muligheter for faglig påfyll med en kulturell vri i kombinasjon med fantastiske naturopplevelser tilrettelagt for spennende aktiviteter og teambuilding. Vi hjelper deg gjerne med planleggingen!

Send oss en forespørsel her!

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Den vakre Hauklandstranda i Lofoten sett fra drone
30. juni 2022

10 av Norges fineste «Syden»-strender

Det er fullt mulig å jakte på «Syden»-strender her i Norge, med deilig myk sand og turkist vann. Du må bare vite hvor du skal lete.
Idyllisk fiskevær i Lofoten
10. mai 2019

Få det beste ut av Lofoten. Her er 5 gode tips

Jeg bestemte meg for å teste ut Lofoten utenfor turistsesongen. Resultat? Null turister og magiske opplevelser på rekke og rad!
Ribtur med gjengen i Bodø
15. november 2018

Bodø – et godt alternativ til Lofoten

Naturopplevelser, korte avstander og gode konferansemuligheter gjør Bodø til den perfekte destinasjonen for møter, gruppeturer og events.