Tilbake

Cruise i Middelhavet med Wonder of the Seas

Det første du tenker når du ser «Wonder of the Seas» er: WOW, så stor! Her er det plass til like mange mennesker som i en liten by – og ja, skipet er jo faktisk som en liten by. Det er et hav av aktiviteter og ulike fellesområder, og det er nesten lettere å nevne hva du ikke kan gjøre, enn å ramse opp alt du kan se og gjøre om bord.

Mitt navn er Hilde Karlsen og jeg jobber hos Berg-Hansen i Arendal. I oktober 2022 skal jeg være reiseleder på høstcruiset vi arrangerer med Wonder of the Seas fra Barcelona. Dette er tredje gangen vi gjennomfører en slik tur, og sørlendingene har vært (og er) overbegeistret for denne muligheten.

Les mer om årets høstferiecruise med direktefly fra Kjevik her.

Turen kort oppsummert: Fly direkte fra Kristiansand og sjekk inn på skipet i Barcelona. Den neste uken seiler vi i Middelhavet og besøker de mest fantastiske steder! Vår erfaring er at stadig flere velger å dra på cruise, i stedet for den klassiske sydenferien.

Jeg vil gjerne ha med DEG på cruiset, og skal prøve å gi et innblikk i hva «det gode liv» på cruise innebærer.

Cruise vs «landferie»

Cruise er den optimale avslappingsferien. Du pakker opp kofferten én gang og bor samme sted hele tiden, samtidig som du stadig opplever ny steder.

Med all-inklusiv på det meste, blir totalprisen veldig forutsigbar. Brus og alkoholholdig drikke kjøpes i tillegg, og du velger om du betaler for dette ved hvert enkelt kjøp eller om du går for en drikkepakke for hele cruiset. Drikkepakke er praktisk, og du kan velge mellom ulike pakker tilpasset ditt behov. Et tips er å bestille drikkepakke før du reiser, da sparer du noen kroner! Dersom du ønsker å være med på organiserte utflukter kommer dette også i tillegg. Selv liker jeg godt å gå i land og oppleve destinasjonen på egenhånd.

Jeg mener at cruise er en rimeligere form for ferie enn de fleste andre alternativer på land, med tilsvarende standard. For hvor får du oppleve ulike destinasjoner og kulturer på én og samme reise, slik som du gjør på et cruise? Og hvor kan du oppleve så mange aktiviteter og underholdning i verdensklasse? Når jeg snakker om «all-inklusiv» så mener jeg ikke bare maten, men hele totalpakken av opplevelser. Skipet er lastet med; ALT!

En typisk dag om bord

Dagen om bord starter kanskje med en treningsøkt før frokost. Du kan velge mellom det flotte treningsstudioet foran i skipet, eller ta noen runder på løpebanen på dekk 5.

Til frokost har du mange muligheter. Kanskje du ønsker litt «alenetid» og bestiller frokost på lugaren, slik at du kan innta denne på balkongen mens skipet legger til i dagens havn? Eller kanskje du ønsker å spise fra skipets frokostbuffet, hvor du finner absolutt alt som er godt? Det er mange muligheter for en god frokost!

Valgets kval er alltid «hva skal jeg gjøre i dag»? Skal jeg bli med på en organisert utflukt? Og i så fall, hvilken skal jeg velge? Et tips er å sjekke ut hva som finnes av utflukter på forhånd, og ha en plan. Jeg liker planlegging for å alltid få mest mulig ut av dagene. Er det dager du heller ønsker å bli om bord på skipet, og utforske mulighetene som finnes der? Det er ingen dum idé det heller. Når skipet ligger til land velger de fleste å gå av, hvilket betyr god plass om bord. Vi er jo i Middelhavet, så det å nyte solen ved bassenger kan også være deilig.

Tips: Når skipet ligger til land er restauranter og aktiviteter åpent, mens butikkene holder stengt.

Opplevelsene fortsetter på kvelden

Etter en opplevelsesrik dag er det helt topp å ta en dusj og slappe av et øyeblikk. Du rekker akkurat en «sundowner» før middagen mens skipet forlater havnen, på vei til ny destinasjon.

Du tar på deg finkjolen (men ikke for fin) eller bukser og pen skjorte, og inntar middagen i skipets hovedrestaurant. Her blir det servert de mest fantastiske retter, som du velger fra en à la carte meny. Det er nye retter hver dag, så her er det ingenting på «repeat». Føler du for å beholde shortsen og sandalene og droppe finklær en kveld, så kan du innta middagen i buffetrestauranten hvor du kan «komme som du er». Og har du en spesiell dag du vil feire eller bare ønsker en ny opplevelse, bestiller du bord på en av skipets mange spesialrestauranter. Her betaler du «cover charge», og så er resten inkludert.

Etter middag er det «showtime»! Jeg er helt overbevist om at du må til Las Vegas for å finne et underholdningstilbud som ligner det du får om bord dette skipet. Min favoritt er Aquashowet som foregår i atriumet akter i skipet. Her kan du oppleve vannakrobatikk du aldri har sett maken til, så bare gled deg! Og jeg må nevne isshowet også. I år handler det om de fire årstider. Helt magiske kostymer og utøvere i særklasse. Det er helt nydelig å oppleve noe så vakkert og spektakulært.

Kvelden avsluttes med et besøk på promenadedekk der butikkene har flyttet ut sine salgsboder, eller det er en fargesprakende parade på gang. Det er også fint å runde av kvelden på en av skipets barer. De rolige stedene ligger i Central Park – ja, skipet har sin egen «Central Park». Vil du svinge deg på dansegulvet, så kan du gjøre det til et orkester i latinobaren, eller på skipets disco. Jeg må nevne «silent disco», som alle burde prøve. Rommet er helt stille, og alle får utdelt høretelefoner og danser på sin egen måte, etter sin egen musikk! Litt komisk – og veldig morsomt!

Det er herlig å komme tilbake til lugaren, åpne dørene til balkongen og kjenne den friske sjøluften og vinden i håret. Og ikke minst, lure på hva morgendagen vil bringe..

Cruise er for alle!

Som du skjønner trenger du ikke være bekymret for ikke å «passe inn»! Fra barn til ungdommer, par til besteforeldre; cruise tilbyr virkelig noe for alle. Lekerom, barneklubber, bassenger for de minste. Kule møtesteder, kinosal og sport for tenåringene. Underholdning og attraksjoner for alle aldre. Om bord er det tilrettelagt for egentid og egeninteresser, samtidig som du enkelt kan samle familie og venner til middag og opplevelser.

Har du ikke vært på cruise før, kan det virke overveldende og kanskje litt stort. Jeg kan forsikre om at du kommer til å bli veldig imponert over logistikken om bord. Selv når du skal sjekke inn på skipet, er det så å si ingen kø.

Til tross for at skipet er stort, er det lett å finne ut av hvor alt er. Å gå seg vill er umulig, men å gå i ring kan hende oss alle. Verre er det ikke!

Sikkerhet er alltid i høysetet hos cruiseselskapene, alt fra drillen som er obligatorisk når du kommer om bord, til smittevern og renslighet. Jeg vil påstå at cruise er den tryggeste reisen du kan gjøre.

Og i tillegg vil det jo, på vårt høstcruise, være med en reiseleder som vil være tilgjengelig om noe skulle skje. Altså en gylden mulighet for en «førstegangscruiser»!

Vel, jeg håper du vil la deg friste, og prøve en cruiseferie ved en anledning.


Ønsker du å sjekke ut Berg-Hansen Agder sitt høstferiecruise? Her finner du mer informasjon om cruiset som inkluderer direktefly fra Kjevik og reiseleder.


Ta kontakt med Berg-Hansen i Agder for mer info:
E-post: ferie.krs@berg-hansen.no
Telefon: 38 12 00 00