Tilbake

Covid-19: Dette må du sjekke før du reiser utenlands

Du er sikkert lei av å høre om smittevern, korona og karanteneregler. Men pandemien er dessverre ikke over helt enda, selv om vi begynner å se lyset i enden av en mørk og veldig lang tunnel. Har du planer om å legge ut på en nødvendig reise til utlandet i nærmeste fremtid? Her er 7 tips!

Kvinne som venter utenfor en flyplass med koffert og munnbind

7 tips til hva du bør sjekke før du bestiller utenlandsreisen:

1. Sjekk hvilke innreiseregler som gjelder for landet du skal reise til
Visste du at vi har lansert en innreiseguide som gir deg relevant informasjon om hvilke regler og restriksjoner som gjelder for din spesifikke reise? I søket vil du også få informasjon om helsekrav, transit-krav og generelle reiseråd til landet du skal til. Sjekk ut løsningen her

2. Sjekk reiseforsikringen
Vi får mange spørsmål om hva forsikringsselskapene dekker dersom reisen blir kansellert av flyselskapet, eller om en selv velger å avbestille reisen. Hovedregelen for de fleste forsikringsselskapene er at reiseforsikringen din gjelder som normalt for innenlandsreiser og reiser innenfor EU/Schengen og Storbritannia. Om reiseforsikringen din er gyldig på reiser ellers i verden, avhenger i stor grad av UDs reiseråd. Men husk alltid å sjekke med ditt forsikringsselskap hva som gjelder for din spesifikke reise, før du gjør en bestilling.

3. Bestill en fleksibel flybillett som kan refunderes
Flyselskapene endrer fortløpende flyrutene sine, og det er ikke alltid at det nye reisetiden flyselskapet tilbyr passer dine planer. Kanskje det ender med at billetten må avbestilles, og da er det en fordel å ikke tape unødvendig med penger

4. Er hotellet du vurderer å bestille faktisk åpent?
Ikke alle hoteller holder åpent, og du må kanskje finne et annet alternativ. Det kan også være lurt å være oppmerksom på at selv om hotellet holder åpent, kan det generelle servicenivået være redusert. Eksempelvis at hotellets restaurant holder stengt. Vårt beste tips: Spør en reisekspert! Vi hjelper deg med å finne det beste hotellalternativet for din reise.

5. Hvilket transportmiddel bør du ta fra flyplass til hotellet?
Det er ikke sikkert at buss- og togtransporten går like hyppig som vanlig. Vi anbefaler at du sjekker flyplassens nettside eller de respektive transportselskaper i forkant. I disse tider kan det kanskje være lurt å vurdere en taxi, med tanke på smittevern.

6. Hva gjelder ved mellomlanding?
Hvis du har en flyvning som krever en mellomlanding, må du sette deg godt inn i hvilke regler som gjelder for transit, på den flyplassen du mellomlander på. Dette finner du også informasjon om i vår innreiseguide.

7. Må jeg på karantenehotell ved ankomst til Norge?
Dette er regler som endrer seg med jevne mellomrom. Vi anbefaler at du setter deg godt inn i regelverket før du drar, i tillegg til å være forberedt på at det kan endre seg mens du er på tur. Informasjon om karantenehotell finner du her. Trenger du informasjon om regler for bestilling av karantenehotell, finner du det her.