Tilbake

En aktiv og annerledes konferanse på Voss

Voss er kjent for Vossafår, Kari Traa og ekstremsport, men bygda er mye mer enn det. Med en flott og utfordrende natur er det ingen begrensninger for hva du kan bruke tiden din på her. Dette er det perfekt sted for en litt «grønnere» møteplass.

Lene, Ida og Bodil på avdelingen for Meetings & Events, har vært på studietur til Voss. Her kan du lese om den vellykkede turen, og forhåpentligvis bli litt inspirert til ditt neste arrangement 😊

Ankomst Voss

Drar du fra Oslo så kommer du deg enkelt til Voss med toget. VY har flere daglige avgangen, og turen tar ca. 5,5 time. Oppgrader til VY komfort, så kan du ta med deg PC’en og jobbe hele veien. Du kan også ta nattoget, dersom du ønsker å starte dagen ekstremt tidlig på Voss.

Les mer om Norges vakreste togturer

Kommer du fra Bergen, så er også toget en fin transportmulighet til Voss. Togturen oppover tar ikke mer enn én times tid. Men hva med å gjøre noe helt annerledes? Kjør RIB til Voss! Vi ble hentet på morgenen i Bergen, og fraktet med RIB nesten hele veien til Voss. Dette var en utrolig morsom tur, i majestetisk vakkert landskap. Hele turen tok én time, men vi skulle selvfølgelig ønske reiseveien var mye lenger 😉 Siste lille transportetappe inn til Voss sentrum ble med buss.

Tusen takk til Bergen Fjord Adventures, for denne supermorsomme RIB-turen! Dette kan vi anbefale til alle de som er glade i litt fart og spenning. Én RIB tar opp til 12 personer, og er dere flere enn 12 bestiller vi bare flere båter.

Omvisning på Voss og bærekraftig lunsj

Det første vi gjør når vi ankommer Voss er å sjekke ut det nye Scandic hotellet her, nemlig Scandic Voss. Hotellet skal stå ferdig i 2020 og vil bli det største hotellet i dette området. Hotellvisningen foregår iført vernesko, hjelm og refleksvest. Hotellet ser utrolig flott ut, og vi gleder oss stort til åpningen!

Scandic Voss ligger rett ved togstasjonen og er nærmeste nabo til gondolbanen. Gondolbanen vil frakte hotellets gjestene fra hotelldøren til skibakkene på under syv minutter.

Etter visningen tar vi gondolbanen opp til Hangurstoppen Restaurant, hvor vi nyter et fantastisk måltid. Maten her tar utgangspunkt i lokale og kortreiste råvarer –  med andre ord fokus på bærekraft. Her har de også et veldig fint møterom, som åpner opp for møter med magisk utsikt.

Frittfall i trygge omgivelser på VossVind

Etter en fin opplevelse på gondolen går turen videre til VossVind, hvor vi får teste ut den sagnomsuste vindtunnelen. Her storkoser vi oss! Det var kjempemorsomt å fly – i trygge omgivelser 😉

Hvis du ikke vil hoppe i fallskjerm, så er dette det nest beste. Dette er en form for ekstremsport som passer for absolutt alle, uansett alder og fysisk form.

Fosserappellering på Voss Active

På studieturer bruker vi tiden effektivt, så ferden går rett videre til Voss Active. Voss Active er stedet for å teste ut mange ulike aktiviteter, og naturen står i fokus. Her har du et bredt utvalg av aktiviteter –  rafting, klatrepark, rappellering, elvebrett og friluftsspa for å nevne noen.

Her tester vi fosserappellering, som viser seg å være en morsom og litt utfordrende aktivitet.

Etter rappelleringen får vi servert en bedre middag på Elvatun Restaurant, som ligger på Voss Active. Også her har de fokus på kortreist og bærekraftig mat, og middagen smakte himmelsk godt. Med et deilig måltid basert på lokale råvarer, og en varm grill i vakre omgivelser, ble denne kvelden en stor suksess.

En inspirerende tur!

Denne studieturen var til stor inspirasjon for arbeidet vårt på Meetings & Events. Med et økende fokus på bærekraftige løsninger, er det viktig at vi ser på hvilke muligheter som finnes i eget land. Vi har nå flere gode ideer for hvordan vi kan skreddersy bærekraftige, innholdsrike og inspirerende møteplasser og konferanser på Voss.

Når det nye Scandic-hotellet åpner til neste år, vil det åpne opp et hav av muligheter for større arrangementer. Det finnes selvfølgelig også gode overnattings- og konferansemuligheter der i dag, så det er ingen grunn til å vente.

Ta kontakt med våre dyktige prosjektledere på Meetings & Events, så skreddersyr vi både firmaturer, konferanser og eventer på Voss.