Tilbake

Hei kontoret! Da er vi #endeligtilbake

1.september – første offisielle høstdag og første «offisielle» kontordag hos Berg-Hansen Reisebureau. Mange av oss har ikke vært på kontoret siden mars 2020, så dette føles nærmest som en merkedag.

Jeg åpner døren i Kirkegata 15 og det første som møter meg er lukten av nykvernet kaffe og kanelboller. Lyden av prat og latter fyller lokalene som så lenge har ligget i dvale. For en deilig følelse å være her igjen, og kjenne at kontoret lever. En barista står og lager kaffe for harde livet – en cortado, en cappuccino, en dobbel americano.. Skal bli, sier baristaen med et stort smil om munnen.

Det er nok ikke uten grunn at vi blir møtt med kaffe i dag. Er det noe vi har savnet på hjemmekontoret, så er det den uformelle praten med kollegaer ved kaffemaskinen.

Barista på kontoret
Barista på besøk på kontoret

En ny overraskelse venter når magen forteller at klokken er 12, og lunsjen melder sin ankomst. Nydelig tapas med dessert, servert til en filmvisning der vår administrerende direktør ønsker oss velkommen tilbake. Øystein «Pølsa» Pettersen serverer deretter et engasjerende motivasjonsforedrag på 30 minutter. Det gikk rett hjem, og jeg bestemmer meg for å «lage meg en god dag» videre.

Tapas og foredrag er ikke «hverdagskost» på kontoret, men dette var en utrolig fin påminnelse om at lunsjen er et kjærkomment samlingspunkt hvor du kobler av og deler løst og fast med kollegaer.

Øystein "Pølsa" Pettersen
Øystein «Pølsa» Pettersen på storskjerm

Det er litt vanskelig å konsentere seg om selve jobbingen denne dagen. Intranettet fylles av oppdateringer fra kollegaer rundt om i landet, som deler bilder av røde løpere, champagneflasker, kostymer og deilig mat. Og ikke minst av glade fjes som ikke har sett hverandre på lenge.

På ettermiddagen får vi servert smoothie, for å holde energinivået oppe gjennom hele arbeidsdagen. Det er rart hvordan hode og kropp venner seg til å sitte hjemme, og hvor sliten man plutselig blir av å være på et kontor med masse mennesker og mye action. Jeg trenger nok noen dager på å «avklimatiseres» fra hjemmekontoret, men fy søren så godt det er å være tilbake – spesielt når man får en slik velkomst!

Økonomidirektør og administrerende direktør åpner kontoret
Administrerende direktør, Per Arne Villadsen, klipper den røde snoren til fanfare fra økonomisjef, Petter Sølvberg

Har du lyst til å gjøre noe morsomt for dine ansatte, når dere skal tilbake på kontoret? Sjekk ut denne bloggen for mer inspirasjon!