Tilbake

Livet om bord Royal Caribbean Oasis Of The Seas

Vi har vært på cruise om bord Royal Caribbean banebrytende skip, Oasis Of The Seas, i Middelhavet. Seilingen startet i Barcelona, og på ferden har vi fått oppleve spennende aktiviteter, sjarmerende havnebyer og smakt på livet om bord et av verdens største cruiseskip.

Som førstegangs-cruiser med Royal Caribbean var jeg veldig spent da jeg gikk av flyet i Barcelona, og satt på transferbussen på vei mot havnen. Foran oss lå et fem dager langt eventyr om bord et av verdens største cruiseskip som skulle ta oss til Palma, Marseille, La Spezia og Roma. 

Bussturen fra flyplassen til havnen i Barcelona tok rundt 20 minutter, og da vi ankom terminalen ble vi møtt av lite kø og et godt system som gjorde innsjekk lekende lett. Vi leverte bagasjen, og ble informert om at den ville bli satt ved lugaren vår noen timer senere. Et godt tips er å pakke toalettsaker og eventuelt skift i håndbagasjen, hvis du ønsker å freshe deg opp før kofferten blir satt utenfor lugaren. Fra terminalen gikk ferden videre gjennom sikkerhetskontroll og helsesjekk, før vi endelig fikk gå om bord.

Det er vanskelig å beskrive vårt første møte med Oasis Of The Seas med ord, og alt som kom ut av munnen min var «WOW, er dette ekte!?». Vi kom inn på Royal Promenade, en sentral bulevard som strekker seg gjennom skipet med butikker, kafeer, barer og restauranter. Det er først når du er om bord du innser hvor stort det er, og uansett hvor du ser er det ting du kan gjøre.

Fartsfylte aktiviteter eller avslapning? Ja takk, begge deler!  

Om bord Oasis finnes syv ulike «nabolag» med ulike miljøer og aktiviteter. På de øverste dekkene finner du Pool and Sport Zone, et eget område med flere basseng, vannsklier, zip-line, minigolf og basketballbane. Her ligger også surfesimulatoren FlowRider og Ultimate Abyss, en sklie som tar deg ned 10 dekk på 16 sekunder.

Boardwalk er et livlig område med en håndlaget karusell som midtpunkt, omkranset av butikker og restauranter som Johnny Rockets og Playmakers Sports Bar & Arcade. Her ligger også klatrevegger og arenaen for det velkjente Aqua Theatre Show som vises på kveldstid.

Om bord finnes også rolige områder. På motsatt side av skipet ligger Solarium, et avslappende tilfluktssted over to etasjer for voksne med bassenger, boblebad, solstoler og hyggelige sittegrupper. Hvis du ønsker å gå på spa, kan du besøke Vitality At Sea Spa som tilbyr flere behandlinger innen skjønnhet og velvære. Her ligger også et stort treningssenter med tredemøller, vekter og apparater.

Central Park ble raskt en av våre favoritter, en stor utendørspark midt i skipet med grønne trær og planter inspirert av den kjente parken i New York. Alt i Central Park er ekte, bortsett fra fuglekvitteret som strømmer ut av gjemte høyttalere. Her ligger en hyggelig lunsjkafe som serverer salat og påsmurt, i tillegg til en vinbar og restaurant. Det perfekte stedet å lene seg tilbake med en kopp kaffe og nyte stillheten! 

God morgen, ny destinasjon! 

Å våkne opp et nytt sted hver dag, må være noe av det jeg liker best med å dra på cruise. Enda bedre er det når lugaren er utvendig og har balkong med sjøutsikt, hvor du kan slappe av en liten stund før det er tid for frokost. 

På turen bodde vi i hver vår lugar, Helle i utvendig lugar med balkong, og jeg i en junior suite. Lugarene om bord Oasis Of The Seas er innredet med behagelig dobbeltseng, sofa, klesskap og bad med dusj. I tillegg er lugaren utstyrt med TV, hårføner og minibar. Lugar med balkong passer godt for par og for en familie med to voksne og to barn. Balkongen har bord og stoler, og vender ut mot sjøen, promenaden eller Boardwalk.

Junior Suiten er større enn en vanlig lugar, og passer godt for en familie på opp til fem personer. Her er det stor balkong, eget walk-in closet, bad med badekar, kaffemaskin, TV og en sittegruppe med sofa og bord. Som gjest i suiten får du også tilgang til å spise middag på Costal Kitchen, en fine-dining restaurant kun for suitegjester.

I hver havn tilbyr Royal Caribbean flere spennende utflukter, men du kan også oppdage destinasjonene på egenhånd. Før avreise vil du få tilgang til appen My Royal, hvor du kan se hvilke utflukter du kan velge mellom. Et godt tips er å melde deg på ønsket utflukt før avreise, både for å sikre deg plass, men også spare penger.

Uten mat og drikke, duger helten ikke 

Er du glad i gode matopplevelser? Om bord Oasis Of The Seas finnes noe for enhver smak, enten du liker fine dining, amerikansk BBQ eller meksikansk mat. Det er mange restauranter å velge mellom, alt fra à la carte og buffé, til kafeer og barer. De fleste restaurantene om bord er inkludert i prisen, og andre må du betale ekstra for. Vann, kaffe, juice og te er inkludert i prisen, men du kan også kjøpe drikkepakke. Drikkepakke er praktisk, og du kan velge mellom ulike pakker tilpasset ditt behov. Et tips er å bestille drikkepakke før du reiser, da sparer du noen kroner!

Underholdning i verdensklasse 

Royal Caribbean byr på mye underholdning, og her kan du gå på alt fra Broadway show, stand-up og isshow på kveldstid. Det anerkjente Aqua Theatre Show er et must-see når du er om bord! Dette er en spektakulær forestilling som finnes om bord på alle skip i Oasis-klassen, som kombinerer imponerende akrobatikk, dykking, dans og svømming med fantastiske vannspesialeffekter.

Drømmer du om å cruise med Royal Caribbean?

Vi hjelper deg gjerne med å skreddersy ditt neste cruiseeventyr om bord Royal Caribbean. Ta kontakt med våre ferieeksperter, så setter vi opp et skreddersydd tilbud til deg.

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Ett av bassengene på cruiseskipet Wonder of the Seas
15. august 2022

Cruise i Middelhavet med Wonder of the Seas

Det første du tenker når du ser cruiseskipet «Wonder of the Seas» er: WOW! Så stor! Bli med om bord og sjekk ut hva «vidunderet» byr på!
Solnedgang om bord på skipet Celebrity Reflection
28. mai 2019

Slik får du den ultimate cruiseopplevelsen

Det å velge riktig cruise er ikke enkelt. Det finnes et hav av ulike selskaper, skip og havner å velge mellom. Heldigvis er hjelpen i sikte!
Cruise i Karibien
24. mars 2017

Hjelp, jeg skal på cruiseferie for første gang!

Er du «førstereis» på cruise? Da har du helt sikkert mange spørsmål! Hva er inkludert i prisen, hvordan kommer jeg meg til skipet, hva skal jeg finne på om bord – og ikke minst, hva skal jeg pakke i kofferten? Her gir vi deg svarene!