Tilbake

Covid-19: Mange av koronatiltakene fjernes – hva betyr det i praksis?

Selv om smittetallene peker oppover, fjernes nå de fleste av tiltakene. Vi blir mindre syke av virusvarianten og vaksinen gir oss god beskyttelse, som betyr at vi kan leve som normalt igjen – i hvert fall nesten. Her får du en oppsummering av hva de nye lettelsene har å si for arrangementer og reiser.

Tiltakene som beholdes, beholdes for å forsinke spredningen og forhindre at alt for mange blir syke og borte fra jobben samtidig. Men hvordan bedriftene løser dette, blir mer opp til de selv. Her foreslår regjeringen bruk av delvis hjemmekontor som en mulig løsning.

«Meter’n», bruk av munnbind der det ikke er mulig å holde en meter avstand, samt isolasjon i 4 dager for den som er smittet av covid-19 er tiltak som videreføres litt til. Regjeringen tar sikte på å fjerne disse siste tiltakene innen 17. februar, hvis utviklingen nå blir slik de ser for seg.

Dette gjelder nå for arrangementer:

  • Det er ikke lenger noen form for antallbegrensninger på private- eller offentlige arrangementer.
  • Det stilles fremdeles krav om smittevernfaglig forsvarlig gjennomføring av arrangementer. Ansvarlig arrangør skal gjøre seg kjent med relevante standarder og bør følge disse.
  • Arrangører som planlegger for mer enn 200 i publikum skal utarbeide en skriftlig plan for hvordan et forsvarlig smittevern skal ivaretas.
  • Arrangør skal sørge for at de som er tilstede på arrangementet kan holde 1 meter avstand. Det gjøres derimot unntak fra denne reglen på arrangementer med faste tilviste plasser, som på kino og teater. Det betyr at alle seter i en sal kan benyttes. Arrangøren skal legge til rette for at det er mulig å holde avstand ellers i lokalet eller i arrangementsområdet.
  • Skjenkestopp og krav om bordservering fjernes, og krav om registrering av gjester avvikles.
  • Fornøyelsesparker, lekeland, spillehaller og liknende kan åpne opp igjen, men de må ha smittevernfaglig forsvarlig drift.

For de på reise gjelder nå følgende:

  • Kravet om å teste seg på grensen for innreisende til Norge fjernes.
  • Det innføres krav om fremvisning av attest for negativ test tatt før ankomst, for personer som ikke kan dokumentere at de er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19.
  • Personer som kan dokumentere at de er fastboende på Svalbard, og personer som kan dokumentere at de er fullvaksinerte eller har gjennomgått covid-19, har unntak fra krav om test før avreise til Svalbard. Alle som ankommer Svalbard skal fremdeles teste seg innen 24 timer etter ankomst.

1. februar endret EU kravene for hva som gir et grønt koronasertifikat for fullvaksinerte i EU/EØS. Dette kan påvirke reisen din, dersom du skal ut å reise i Europa og reisemålet krever fremvisning av gyldig koronasertifikat. Les mer om hva som gir et grønt koronapass her.

Gode møteplasser uavhengig av smittesituasjon

Man står nå fritt til å arrangere fysiske møter, samlinger, konferanser og eventer igjen, så fremt man følger de reglene som gjelder. Berg-Hansen er en ansvarlig arrangør som er godt drillet i både gjeldende standarder og forsvarlig smittevern.

Husk også at engasjerende digitale sendinger fremdeles er et topp alternativ, dersom du ønsker å vente litt til med å gjennomføre et fysisk arrangement. Vi har spesialisert oss på profesjonelle digitale og hybride arrangementer som gjør at du kan planlegge ditt kommende arrangement uten noe usikkerhet.

Ønsker du hjelp?

Ønsker du hjelp i forbindelse med et fysisk arrangement, en digital samling eller en jobbreise? Ta kontakt med oss på telefon eller e-post, så hjelper vi deg 😊