Tilbake

National Geographic anbefaler Nordland i 2024

National Geographic Traveller (UK) har reist verden rundt og plukket ut 30 destinasjoner som bør besøkes i 2024. Fra Argentina til Australia, og fra Norge til Nova Scotia. Spennet er stort, og høyt på listen finner vi selveste Nordland!

Det er gøy når norske reisemål trekkes frem i internasjonale kåringer. Vi bor unektelig i et vakkert land, og det er det mange andre som synes også. National Geographic er et av verdens største natur- og reisemagasiner, og de har fått med seg hva som skjer i nordlandsregionen i 2024!

Neste år åpner nemlig Six Senses Svart, som blir tidenes første energipositive hotell. Hotellet skal driftes på egen solkraft, og det nyskapende sirkulære designet blir supplert med et nordisk spa og matopplevelser helt uten avfall. Hotellet ligger på Meløy på Helgelandskysten, og er omkranset av vakker og vill natur, Holandsfjorden og selveste Svartisen.

Magasinet trekker selvfølgelig frem den vakre naturen i Nordland, og spennet av aktiviteter som er tilgjengelige for eventyrlystne turister. Kjøreturen langs den svingete E10 gjennom Lofoten blir også nevnt som en spektakulær opplevelse, hvor du blant annet har mulighet til å oppleve de enorme knølhvalene som koser seg langs kysten.

Nordland tilbyr også rikelig med kultur – og her er det byen Bodø som leder vei. Bodø er kåret til Europas kulturhovedstad i 2024, og i løpet av året kan tilreisende glede seg over hundrevis av kunstneriske og musikalske arrangementer her.

Det er lov å bli litt stolt når man leser dette!

Les mer om kulturhovedstaden Bodø her.

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Et høyt snødekt fjell med solnedgangen i bakgrunnen. Foto
9. november 2023

Bodø: Europeisk kulturhovedstad i 2024

Hvis du skal dra et sted i 2024, dra til Nordland! Når fylket og fylkeshovedstaden blir Europeisk kulturhovedstad, er det duket for en helt unik opplevelse.
Gammelt hotell i dragestil mellom grønne trær og høye fjell. Foto
6. november 2023

6 norske hoteller til topps i internasjonal kåring

Hvert år har reisemagasinet Condé Nast Traveler spennende kåringer, og i 2023 står Norge for hele 6 av de beste hotellene i Nord-Europa.
Stort grått bygg med en stor statue i forkant. Foto
6. november 2023

Oslo kåret til en av verdens 10 beste storbyer i 2023

Reisemagasinet Condé Nast Traveler har kåret verdens 10 beste storbyer, og Oslo er én av de. Les mer om kåringen og hovedstaden vår her!