Tilbake

Nye direkteruter for vår og sommer 2023

Er du i planleggingsfasen av en storbytur til våren, eller er du allerede i gang med kartleggingen av årets sommerferie? Her kan du lese mer om flyselskapenes nye og spennende direkteruter som åpner i tiden fremover.

Koronapandemien virker nærmest som et vagt minne, og vi nordmenn er reisesultne som aldri før. Og med sommer og økt interesse for de klassiske feriedestinasjonene rundt om i verden, øker naturlig nok også tilbudet hos flyselskapene.

Kapasiteten på flyvninger øker kraftig til reisemålene rundt Middelhavet – med både nye reisemål og økt kapasitet på eksisterende ruter. Vi ser også mange storbyer i flyselskapenes reiseprogram, som er fine i seg selv og utmerkede utgangspunkt for videre oppdagelsesreiser inn i landet.

Nysgjerrig på hvilke nye steder du kan fly direkte til fremover?

Norwegian byr på skjulte reiseskatter

Norwegian står i år for 13 nye sommerruter, hvor ni av de er fra Oslo Lufthavn. Det betyr samlet over 300 ruter til 114 destinasjoner. På listen over nye ruter fra hovedstanden finner vi klassiske feriefavoritter som Thessaloniki i Hellas, Alanya i Tyrkia og Tenerife i Spania. Porto i Portugal og Bologna i Italia står også på listen, som er flotte pittoreske perler som ikke alltid er «top of mind» når man bestiller ferie.

Det er ekstra gøy når flyselskapene byr på skjulte reiseskatter, og i år kjører Norwegian på med spennende destinasjoner som Sofia i Bulgaria, Bari i Italia, Bucuresti i Romania og Skopje i Nord-Makedonia. En ypperlig anledning til å tenke litt utenfor boksen når du planlegger årets sommerferie.

Fra Bergen åpner de også en splitter ny rute til Milano i Italia, og fra Haugesund kommer det to nye ruter til de spanske feriefavorittene Malaga og Alicante.

SAS satser stort på Italia

SAS lanserer hele 20 nye ruter til sommeren, hvor hovedtrykket fra Oslo ligger på italienske perler som Firenze, Catania og Venezia. I fjor dro vi nordmenn til Italia som aldri før, og det forventes at vi er like ivrige på Italias deilige klima, nydelige mat og vakre pittoreske byer, også i år.

I tillegg kommer det nye direkteruter fra Oslo til Antalya i Tyrkia, Larnaca på Kypros og Stuttgart i Tyskland.

I likhet med Norwegian åpner også SAS opp en ny direkterute fra Bergen til Milano, og i tillegg kommer den en ny rute til Nice på den franske riviera. Det blir også enklere å komme seg til familiefavoritten Danmark i sommer, med nye direktefly mellom Haugesund og København, samt Ålesund og København.

Slår vi sammen de nye rutene med de eksisterende, er SAS oppe i mer enn 5.000 ukentlige avganger til over 100 destinasjoner. Etterspørselen er som nevnt stor, og går alt etter planen kan det se ut til at SAS sin samlede kapasitet til Middelhavet overstiger nivåene før pandemien.

Andre spennende nyheter

Widerøe har varslet flere spennende direkteruter fra Bergen, med oppstart på våren. Blant nyhetene finner du den irske hovedstaden Dublin, Hamburg og München i Tyskland, og den engelske fotballbyen Liverpool. Fra Torp lanserer Widerøe en splitter ny rute til Firenze, og de forteller samtidig at kapasiteten til Nice øker.

Har du forresten fått med deg de ferskeste nyhetene fra Tromsø? Fra Tromsø Lufthavn på Langnes kan du nå fly direkte til Paris med Air France og direkte til Wien med Austrian Airlines. To direkteruter som gjør en større del av verden betydelig nærmere de som bor i nord. Det er det bare å juble hurra for!

Skal du ut og fly? Bestill din neste reise online hos Berg-Hansen!

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Kokk med ryggen til tilbereder grillspyd på grill. Foto
17. januar 2023

Best in travel 2023: Hit drar du for å spise godt

Et av verden største reisemagasiner, Lonely Planet, har kåret de beste reisemålene for å spise godt i 2023. Nysgjerrig på hvilke det er?
Krystallklart blått vann og en frodig strand sett ovenfra. Foto
13. januar 2023

Best in travel 2023: De beste stedene å slappe av

Hvert år kårer Lonely Planet de beste stedene å reise det kommende året. Her kan du lese om destinasjonene som er best for avslapping i 2023.
Mennesker med små kofferter beveger seg på en flyplass. Foto
15. september 2022

Slik påvirkes reisebransjen av pandemi, krig og høye strømpriser

Det er mange ringvirkninger etter pandemien, og en urolig verden som påvirker bransjen. Her gir vi innsikt i reisemarkedet første halvår.