Tilbake

Best in travel 2023: De beste stedene å slappe av

Hvert år kårer et av verdens største reisemagasiner, Lonely Planet, de beste stedene å reise det kommende året. Nytt i år er at de har delt inn destinasjonene i kategorier. Her kan du lese mer om de 6 destinasjonene som er best for avslapping i 2023.

Det er totalt 30 destinasjoner som blir trukket frem av Lonely Planet for reiseåret 2023, og disse er puttet i følgende kategorier; spise (eat), opplevelse (journey), avkobling (unwind), tilknytning (connect) og læring (learn).

Behovene våre er ulike når vi skal bestille reiser, så disse kategoriene er fine å navigere etter. Mange av oss lever liv med høyt tempo, så av og til er det eneste riktige å bestille en reise til et sted hvor du kan slappe av, tilbringe kvalitetstid med deg selv, en partner eller familien.

Er du nysgjerrig på hvilke destinasjoner som anbefales for den som ønsker å koble av?

Dominica, Karibia

Den noe ukjente øya blir omtalt som «natur øya» i Karibia, og her kan du boltre deg i vakre strender, regnskog, vulkaner, varme kilder og utmerkede hiking-muligheter. American Airlines har åpnet en direkterute hit fra Miami, som gjør øya litt mer tilgjengelig enn den har vært tidligere. Er du på jakt etter et eksotisk sted å slappe av – vekk fra de store folkemengdene? Dra hit!

Halkidiki, Hellas

Halkidiki-halvøya finner du nord i Hellas, en times kjøretur fra det litt mer kjente Thessaloniki. Vi nordmenn elsker jo Hellas, men akkurat dette området er nok et nytt sted for mange. I tillegg til salige strender som skapt for avslapping, finner du her et frodig og kupert naturlandskap, og spennende kulturopplevelser. Med 300 soldager i året er dette et utmerket valg for både vår, sommer og høst!  

Jamaica, Karibia

Jamaica er en perle i Det karibiske hav, like sør for Cuba. Temperaturen er deilig året rundt, og øya byr på hvite paradisstrender, palmesus, naturskjønne fjelltopper, fossefall og elver. Det er få steder i verden med mer avslappende stemningen enn på Jamaica, hvor til og med musikken går i rolig beat. Er du fan av selveste Bob Marley må du benytte sjansen til å besøke hans fødeby, Nine Mile.

Malta, Middelhavet

Malta er en liten øy i Middelhavet, lengst sør i Europa, og byr sine gjester på et deilig klima hele året. Her finner du en variasjon av sand- og klippestrender, og badesesongen strekker seg fra tidlig vår til langt inn i november. Øya er laid-back, og i tillegg til de flotte strendene kan du fylle ferien med kultur, shopping, nydelig mat, og snorkling i det krystallklare havet. En perfekt destinasjon også for weekendturer!

Jordan, Midtøsten

Jordan er mest kjent som hjem til et av verdens syv nye underverk, Petra – den røde byen i fjellene. Men for å koble av trekker Lonely Planet frem ørkenbyen Wadi Rum og badeferie ved Dødehavet. En kombinasjon av disse tingene utgjør utvilsomt en ferie du vil huske i lang tid. I tillegg til å være vakkert, er landet også kjent for sin gjestfrihet og milde klima.

Raja Ampat, Indonesia

Raja Ampat er et utmerket alternativ til de mer kjente ferieøyene i Indonesia, dersom du ønsker å feriere utenfor turisttråkket. Her finner du vakre korallrev, utmerket dykking, hvite paradisstrender, bortgjemte laguner og spennende grotter. Øyene er avsidesliggende og den eneste måten å oppleve de på er ved hjelp av båt. Et kjapt Google-søk og dette stedet er øverst på ønskelisten din!

Er du på jakt etter drømmereisen for 2023?

Ble du inspirert? Våre ferieeksperter kan hjelpe deg med å oppfylle din drømmereise i 2023. Les mer om hva vi kan hjelpe deg med, og ta kontakt med oss her hvis du ønsker landets største reisebyrå i ryggen på din neste feriereise!

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Strand med blått hav og solsenger. Foto
5. januar 2023

Riviera Maya – Ferieparadiset langs Mexicos karibiske kyst 

Drømmer du om et ferieparadis hvor du kan kombinere sol og bad med spennende opplevelser? Da bør du reise til Yucatán-halvøya i Mexico.
Tak Mahal sett forfra i vakkert morgenlys
20. september 2022

En miniguide til verdens 7 nye underverk

Har du som mål å oppleve alle syv underverk i løpet av livet? Her kan du lese mer om de, sammen med reisetips fra ansatte som har vært her!
En jente bader i krystallklart vann på en vakker sandstrand
14. september 2022

Vinterens topp 3 mest populære reisemål

For vinteren 2022/2023 opplever vi stor etterspørsel etter reisemål langt unna, med solgaranti året rundt.