Tilbake

På firmatur til majestetiske Svalbard

Svalbard byr på unike opplevelser sommer som vinter, og er for mange en uopplevd «bucket list» destinasjon. I september tok vi med en gruppe på 80 spente deltakere fra elektrikerkjeden Elkonor hit.

Gruppe i Camp Barentz på Svalbard

Gruppen bodde i Longyearbyen og var fordelt på to gode hotell; Funken Lodge og Radisson Blu Polar.

Camp Barentz

Programmet var nøye planlagt og første kvelden opplevde gruppen Camp Barentz; her er det rett ut i storslått landskap og rustikk mat. Camp Barentz er en hytte gjenskapt etter oppdageren Willem Barentz. Vertskapet var bevæpnet med rifle for isbjørnbeskyttelse, noe som raskt minner oss om hvor i verden vi er, og gruppen fikk oppleve et foredrag om isbjørn og historien bak Camp Barentz.

Camp Barentz på Svalbard

I en tro kopi av hytten, overvintret Willem Barentz og mannskapet hans gjennom en kontinuerlig kamp mot kulde og sykdom. Willem Barentz oppdaget Bjørnøya og Spitsbergen under sin ekspedisjon i 1596. Under ferden ble de tvunget til å overvintre på Novaja Semlja da fartøyet deres frøs fast i isen.

Konferanse på Funken Lodge

Vi tilrettela for en konferanse på Funken Lodge med fantastisk utsikt fra restauranten på hotellet, og kjøkkenet gjorde opplevelsen enda bedre! Funken Lodge disket opp med syv retter og det var virkelig en kulinarisk reise.

Pyramiden

– «Én av ti spøkelsesbyer i verden du må se», National Geographic.

Neste dag dro hele gruppen med MS BARD til Pyramiden – spøkelsesbyen alle snakker om og journalister fra hele verden ønsker å skrive om. Pyramiden er en russisk bosetning som i sin tid var kjent som en yrende, russisk gruveby i Billefjorden.

Den elektriske hurtigbåten seilte gruppen frem i fascinerende landskap hvor man kunne nyte utsikten til fugler av arten Havhest Fulmar og Lundefugl. På noen av turene kan man også oppleve ulike hvaltyper og selvsagt den største attraksjonen av alle – isbjørn på trygg og god avstand.

Avslutningsmiddag

Avslutningsmiddagen ble gjennomført på Radisson Blu Polar og kjøkkenet briljerte med sine kokkekunster.


Svalbard-opplevelsene sitter i lenge. Kontakt oss dersom du ønsker å høre mer om mulighetene for en uforglemmelig firmatur hit.

Tusen takk til Elkonor for dette spennende oppdraget!

Prosjektleder Cecile Mannhart

Kontaktperson for oppdraget:

Cecile Mannhart
cema@berg-hansen.no
+47 21 02 46 71