Tilbake

På luksuscruise med Regent fra Bordeaux til Lisboa

Lurer du på hva et all inclusive cruise egentlig innebærer, eller hvordan det er å være gjest på et av verdens mest påkostede luksusskip? Caroline i Berg-Hansen Cruise Collection ble invitert om bord på Seven Seas Splendor, og her ser du hva hennes fem dager på cruise med Regent inneholdt.

Seven Seas Splendor (Regent) i Porto, Portugal
Seven Seas Splendor ønsker velkommen om bord!

Endelig min tur!

Mitt navn er Caroline Bråthen og jeg er markedsansvarlig og medeier i Berg-Hansen Reisebureau Jessheim AS – et reisebyrå med over 40 års fartstid, beliggende ca. 10 minutter unna Oslo Lufthavn. Til Berg-Hansen Jessheim hører også nisjeproduktet Berg-Hansen Cruise Collection, som er spesialister på cruise i det øvre markedet, og det er her Regent Seven Seas Cruises kommer inn. Selv om jeg har jobbet tett med Regent i mange år, har jeg aldri hatt gleden av å seile med dette luksuriøse rederiet. Før nå. Og for en opplevelse det var!

Førsteinntrykket

Det oser kvalitet og luksus av Seven Seas Splendor!

Et førsteinntrykk kan være så mangt, og det er ikke sikkert det bestandig er så viktig for den videre opplevelsen, men det kan ikke legges skjul på at de små detaljene ved et første møte uansett har en viss betydning for fortsettelsen. For det er eksempelvis svært stemningsskapende å bli møtt av et smil allerede på landgangen; et vennlig og imøtekommende personale ved innsjekking; elegante, rene omgivelser med friske blomster, samt en flaske champagne på kjøl når man ankommer suiten. Det oser kvalitet og luksus av Seven Seas Splendor!

Lobbyen / resepsjonsområdet på dekk 5, Seven Seas Splendor, Regent
Det smakfulle resepsjonsområdet. FOR et førsteinntrykk!

Og selv om alt og alle har mer å by på enn hva førsteinntrykket kanskje rekker å levere, kan det være vanskelig å endre oppfatning dersom opplevelsen skulle forandres underveis – både i positiv og negativ retning, tør jeg hevde. Jeg kan i hvert fall forsikre om at Regent og Seven Seas Splendor lever opp til mine positive forventninger, for som gjest her følte jeg meg både sett, ivaretatt og bortskjemt.

Hva er egentlig et «all inclusive luksuscruise»?

Det er en kjensgjerning at Regent Seven Seas Cruises‘ seilinger er blant de dyreste på markedet – i hvert fall hvis man forholder seg til cruiseprisen isolert sett. Men her er det så mye som er inkludert at det skal godt gjøres å finne et produkt som kan 100 prosent sammenlignes. Definisjonen av luksus kan selvsagt være personavhengig, og begrepet «all inclusive» er kanskje litt «utvasket» i cruiseverdenen da innholdet kan variere fra rederi til rederi, men jeg vil likevel påstå at en reise med Regent Seven Seas Cruises virkelig er all inclusive. Og nå gjenstår det «bare» å begrunne denne påstanden.

Det eneste rederiet hvor alle utflukter inngår

Det viktigste først, for dette er det springende punkt for mange erfarne cruisere når det gjelder å velge mellom to luksusrederier: Regent var først ut, og er fremdeles det eneste rederiet i verden, som har alle utflukter inkludert i prisen. Og det spiller ingen rolle hvilken suite du bor i – alle utflukter inngår, uavhengig av hvilken suitekategori du velger. Det er heller ingenting i veien for å bli med på to utflukter i én og samme havn, dersom du har tid før skipet seiler videre.

I løpet av mitt 5 netter lange cruise fra Bordeaux til Lisboa – via Bilbao, La Coruña og Porto – kunne jeg velge blant 10-15 utflukter i hver havn, og enkelte av dem kunne også kombineres. Antallet utflukter tilgjengelig hver dag, avhenger av destinasjonen og hvor lenge skipet ligger til kai. Utfluktene jeg valgte hadde 3,5 og 5,5-timers varighet, og jeg fikk virkelig utbytte av dem begge. Ekskursjonene er ikke kun en introduksjon av destinasjonen, enkelte fordyper seg i et spesielt tema – som eksempelvis arkitektur, historie eller mat. Dette gjør at du får et mer dyptgående inntrykk av området du besøker, til tross for at du kun har noen timer eller en dag til rådighet.

Jeg bestilte begge utfluktene mine i forkant av cruiset, for å forsikre meg om at jeg fikk plass. Du kan også bestille om bord, men «førstemann til mølla»-prinsippet gjelder. Jeg anbefaler at du leser deg opp på de ulike utfluktenes innhold før ombordstigning, slik at du finner de utfluktene som passer best for deg og ditt reisefølge.

Vakre Gaia, rett ved Porto (Portugal)
Pittoreske Gaia, Portugal – kun et steinkast (over elven Douro) fra Porto.

Utflukter med fokus på lokal mat og portvin

I La Coruña var jeg med på en 5,5-timers utflukt i regi av rederiet, en utflukt som heter «Galician food & its markets». Etter oppmøte og registrering i skipets teater, ventet bussen på kaia kl. 09.30. Den lokale og engelsktalende guiden hadde full kontroll på byens historie, arkitektur og severdigheter, og geleidet oss trygt til ulike høydepunkter langs La Coruñas langstrakte kystlinje. Etter et par stopp, blant annet ved Tower of Hercules – det eldste fyrtårnet i verden som fremdeles fungerer (og for en spektakulær beliggenhet!), fikk vi sjansen til å se og prøvesmake fersk fisk, ost og skinke ved et av de største markedene i La Coruña. Etter markedet var det duket for lunsj på en restaurant hvor den lokale delikatessen blekksprut stod på menyen, med tilhørende vin og øl. Veldig god mat i hyggelige omgivelser, og en super anledning til å bli bedre kjent med andre cruisegjester fra rundt omkring i verden. Jeg ble sittende sammen med et par fra New Zealand som nettopp trakk frem Regents utfluktsprogram som årsaken til at de velger dette rederiet fremfor tilsvarende rederier av samme kvalitet og i samme prisklasse. Og det forstår jeg godt, for utfluktene som Regent arrangerer inneholder noe for enhver smak. Og de er som nevnt inkludert i prisen!

I Porto var det duket for «Highlights of Oporto» med en times sightseeing i byen, både med buss og til fots, før Gaia og innføring i portvinsproduksjon. I vinkjelleren ved Caves Cálem møtte vi tidenes guide, portugisiske Bruno, som engasjert – og ikke minst festlig – kunne fortelle oss alt som er verdt å vite om denne sterkvinen fra Portugal, på en svært morsom og interessant måte. Vi fikk også smake på Cálem portvin, både hvit og tawny. En sann fornøyelse, til tross for at klokka kun var 11…

Gaia i soloppgang, med Calem portvinsmuseum i forgrunn.
Taubanen og Caves Cálem i Gaia, Portugal.

Mat, mat, mat – når du vil og hvor du vil

Om bord på Regents skip kan du spise hvor du vil, i alle skipets restauranter, uten å betale noe ekstra for det. Det eneste du bør huske er å reservere bord, selv om du kan ta sjansen på å bare møte opp og vente til det dukker opp en ledig plass. Til middag kan du på Seven Seas Splendor velge mellom fem spesialrestauranter; Pacific Rim (asiatisk), Sette Mari (italiensk), Prime 7 (steakhouse), Chartreuse (fransk) og Compass Rose (den største restauranten om bord, med en internasjonal og variert meny). Vi var så heldige å få prøve samtlige i løpet av vårt 5-netters cruise. Hvis du foretrekker en mer uformell middag, kan du velge Pool Grill ved bassenget på dekk 11. Og hvis du ønsker å spise middag på suiten, er det selvsagt ingenting i veien for det heller. Her er alternativene mange og kostnadene minimale!

Til frokost anbefaler jeg den smakfulle buffeten i La Veranda, hvor du kan nyte måltidet utendørs mens du ser byen våkne til liv. Compass Rose serverer også frokost, men da à la carte (fra meny). I tillegg finner du enkel servering i Coffee Connection til så å si alle døgnets tider, samt «Fitness Breakfast» fra kl. 06.30 til 09.30. Jeg klarte imidlertid ikke å motstå fristelsen av å få servert frokosten på rommet hele tre av fem morgener om bord. Akkurat dét er for meg selve definisjonen på luksus! Lunsj serveres i Pool Grill, Compass Rose, Sette Mari at La Veranda, Chartreuse og Prime 7. De to siste krever bordreservasjon.

«Elegant casual» – en kleskode for de fleste

Det er ingen formelle kvelder eller gallaaftener om bord på Regents skip, men fra kl. 18:00 hver kveld er det likevel forventet at man kler seg om til middag, ut fra kleskoden «elegant casual». Kleskoden gjelder for fellesarealene om bord, og innebærer gjerne cocktailkjole, skjørt eller pen bukse og bluse for kvinner, samt bukse og skjorte (jakke er ikke nødvendig) for menn, men når det er sagt så finner du like mange klesstiler som det er personligheter om bord. Jeg så både lange kjoler og dress med slips til middag. Og dersom du ikke ønsker å skifte til middag, står du som nevnt fritt til å spise på suiten eller i Pool Grill. På dagtid er stilen uformell, og man går kledd etter vær og vind – og agenda.

Prime 7 (steakhouse), Seven Seas Splendor
Spesialrestauranten Prime 7 (steakhouse) med en lun atmosfære og flott beliggenhet om bord.
Pool Grill, Seven Seas Splendor (Regent)
Pool Grill – åpen til lunsj, frokost og (uformell) middag. Ved bordene er det varmelamper i taket for kjølige kvelder.

Champagnefrokost?

(…) mange ønsker å kunne ta et glass vin, en brus eller en kopp cappucino når de selv ønsker, uten å måtte signere på en kvittering eller tenke på hva det koster.

De fleste cruiserederier opererer med at te, kaffe og juice er inkludert til måltidene og/eller i buffetrestaurantens åpningstid. Det betyr at eksempelvis spesialkaffe, brus og alkohol kommer utenom og belastes ditt kort ved utsjekk. Det bør også nevnes at prisene på drikkevarer om bord er noenlunde tilsvarende norske priser. Hos mange rederier kan man imidlertid kjøpe såkalte «drikkepakker» (typer og innhold varierer fra rederi til rederi), enten i forkant av cruiset eller om bord. Drikkepakkene inneholder juice, brus, kaffe, te og utvalgt alkohol, men da ofte fra en noe kortfattet meny og som regel bare i forbindelse med måltidene. Og for å gjøre det hele enda mer forvirrende, tilbyr noen rederier også «all inclusive drikkepakker», som gir deg tilgang til utvalgte drikkevarer også utenom måltidene, eksempelvis i skipets barer og salonger, men da gjelder oftest også en begrenset meny. Enkelte rederier tilbyr dessuten ulike løsninger for ulike lugarer / suiter – eksempelvis at man har drikke inkludert ved bestilling av en viss type suite. Det generelle prinsippet er uansett at man betaler for de fleste drikkevarer om bord, uavhengig av om man ønsker noe med eller uten alkohol.

Med Regent er saken en ganske annen..

Det er ikke like viktig for alle cruisegjester at drikkevarer er inkludert, men vår erfaring er at mange ønsker å kunne ta et glass vin, en brus eller en kopp cappucino når de selv ønsker, uten å måtte signere på en kvittering eller tenke på hva det koster. Og den slags slipper du hos Regent, med mindre du ønsker en bestemt årgangsvin eller andre spesielle «premiumprodukter» (som du i så fall belastes ekstra for). Om det er til frokost, ved bassenget eller etter middag, og om det er en drink, smoothie eller et glass champagne, det er naturligvis opp til hver enkelt. Men for mange er definisjonen på luksus nettopp å slippe og tenke på regningen mens man er på ferie. For den er allerede gjort opp i forkant. Sømløst, luksuriøst og veldig behagelig.

Mellomstort skip, men likevel svært romslig

Seven Seas Splendor er et mellomstort skip, med plass til 732 gjester (fordelt på 366 suiter) og en besetning på 567 personer. Og det kunne lett ha vært plass til mange flere! Her står du virkelig aldri i kø – verken ved ilandstigning eller rundt buffeten, og du skal ha maks uflaks hvis du ikke finner en ledig solseng ved bassenget. Og apropos bassenget; madrassene på solsengene er så tykke og behagelige at du egentlig ikke ønsker å forlate plassen. Og strengt talt trenger du jo heller ikke å flytte deg, i og med at besetningen alltid er innen rekkevidde, klare for å bistå med hva enn du måtte ønske.

Concierge Suite, Seven Seas Splendor
Vårt hjem for reisen: Concierge Suite på dekk 10 – romslig, lekkert og luksuriøst.
Seven Seas Splendor til kai i Bilbao
Seven Seas Splendor til kai i Bilbao, Spania.
Coffe Connection, Seven Seas Splendor (Regent)
Den romslige uteplassen tilhørende Coffee Connection – et perfekt sted for en kaffekopp ved utseiling.

Tettere på destinasjonene – ofte midt i sentrum

Da vi ankom cruisehavnen i Bordeaux, lå Splendor og ventet midt i sentrum – med fem minutters gangavstand til kafeer, butikker og et yrende folkeliv.

Regent-skipenes størrelse gjør det mulig å legge til i mindre havner og komme tettere på destinasjonene, sammenlignet med de større skipene. Dette gjør at du potensielt får enda mer ut av dagen i land, i og med at attraksjonene som oftest er innen gangavstand. Mange har dessuten meldt seg på en utflukt og blir dermed hentet på kaia, rett utenfor skipet.

Da jeg ankom cruisehavnen i Bordeaux, lå Splendor og ventet midt i sentrum – med fem minutters gangavstand til kafeer, butikker og et yrende folkeliv. I Bilbao tok jeg beina fatt og gikk i rundt 20 minutter langs strandpromenaden, før jeg hoppet på en t-bane inn til sentrum for å se høydepunkter som Guggenheimmuseet. I La Coruña, Porto og Lisboa lå skipet så tett på bykjernen, at det var like enkelt å spasere til nærliggende severdigheter. Helt perfekt, spør du meg! Og hvis du ønsker å utforske destinasjonen på egenhånd og har behov for transport inn til sentrum, har Regent egne shuttlebusser på kaia som går til / fra sentrum med jevne mellomrom. Du finner mer informasjon om Regents shuttlebuss-service i dagsprogrammet som ligger på suiten hver kveld.

Guggenheimmuseet, Bilbao, Spania
Morgensol over Guggenheimmuseet i Bilbao, Spania.
Spa-bassenget om bord på Seven Seas Splendor, Regent
Infinity pool tilhørende spaet – deilig å komme «hjem» til, og kanskje det beste stedet å nyte en utseiling fra!

It’s all in the details..

Det vaskes og males, skrubbes, sorteres og ryddes. Solsenger res opp og middagen forberedes.

Seven Seas Splendor er et elegant skip som vekker oppsikt både ved første møte, underveis og i ettertid av reisen. Det er så estetisk vakkert og gjennomført overalt – i alle rom og på alle dekk – og uansett hvor jeg fester blikket, dukker det opp nye vakre og påkostede interiørdetaljer. Jeg finner ikke en eneste liten ting som er oversett, en detalj som er støvete, uryddig eller overlatt til tilfeldighetene. Samtidig føles det ikke stivt, hvis det gir mening.

Friske blomster, Seven Seas Spendor (Regent)
Friske og velduftende blomster i Observation Lounge.

Det skal riktignok mye vedlikehold til for å holde et kvalitetsskip i topp stand til enhver tid. Min siste morgen ved bassengdekket ble jeg plutselig oppmerksom på nettopp dette. For når skipet ligger til kai og de fleste gjestene er i havn, skjer det veldig mye «i kulissene»; det vaskes og males, skrubbes, sorteres og ryddes. Solsenger res opp og middagen forberedes. Mens noen vanner blomster, er det andre som pusser håndløpere. Det er generelt flott overalt om bord, og ingenting er glemt. Det føles feilfritt og elegant, men samtidig lunt. Og det er faktisk så romslig om bord at det eneste jeg savnet, om noe, var at det med fordel kunne ha vært «litt trangere om plassen» fra tid til annen. – Da spesielt i salongene på kveldstid, hvor det fort kunne bli litt «glissent» i lokalet så snart duoen på scenen tok seg en velfortjent pause. Samtidig skal det nevnes at vi var med på deler av en såkalt «Grand Voyage» – en ekstra lang seilas, gjerne over mange uker – og da er det vanskelig å holde samme tempo både på dag- og nattestid. I tillegg er Regent-gjestene gjerne tidlig oppe om morgenen og klare for utflukt idet hanen galer, så jeg forstår godt at sengen kan friste mer enn en lang natt på dansegulvet.

Observation Lounge, Seven Seas Splendor (Regent)
Observation Lounge. Tenk å skulle pusse støv av alle disse blomsterlampene!

Og selv om man kanskje pynter seg til middag, er det likevel duket for allsang, dans og karaoke i en av salongene etterpå.

Jeg merker for øvrig at jeg godt kan like den litt uventede kombinasjonen av all inclusive luksus og en avslappet, trivelig atmosfære. For selv om man kanskje pynter seg litt ekstra til middag en kveld, er det likevel duket for allsang, dans og karaoke i en av salongene etterpå. Denne kombinasjonen kan ikke være enkel å få til, men Regent treffer spikeren på hodet.

Kvaliteten på service og interiør om bord gjør at jeg nærmest føler meg adelig på dette skipet. Gjestene jeg har snakket med er voksne, bereiste og gjerne velstående, men samtidig hyggelige, sosiale og «down to earth». Jeg føler også at jeg har blitt kjent med flere av de flotte og imøtekommende menneskene som jobber om bord. Både gjester og mannskap trives godt her, og det har jeg full forståelse for. Gjestene skjemmes bort fra innsjekk til utsjekk, og nye vennskap skapes på daglig basis. Gjestene virker spesielt fornøyde med at nettopp alt inngår i cruiseprisen, at det er få overraskelser når regningen skal gjøres opp. Og det er nok først og fremst dét som skiller Regent Seven Seas Cruises fra sammenlignbare rederier. Jeg reiser hjem med en følelse av å ha levd en annens liv for en snau uke, fylt til randen med positive opplevelser og (enda større) reiselyst.

Oppsummert: Legg igjen lommeboken hjemme

Det eneste som ikke inngår i prisen ved bestilling av en cruisereise med Regent, er enkelte drikkevarer (spesiell årgangsvin, for eksempel), spabehandlinger (du kan likevel bruke spaets område og dets tilhørende badstuer, diverse dusjer og basseng uten kostnad), kasino og butikker. Flyreiser og eventuelle hotellopphold tilkommer også, men fra Concierge Suite er én hotellovernatting med tilhørende transfer i forkant av seilingen, alltid inkludert. Fra Penthouse Suite inngår dessuten personlig butler. Det som er inkludert for alle gjester, uavhengig av hvilken suite de velger, er følgende:

  • Innkvartering i valgt suite (minimum 20 kvm. og alle med tilhørende balkong).
  • Vaskeritjenester, betjent: Skittentøyet kommer tilbake på suiten både nyvasket, brettet / opphengt (avhengig av hva du selv ønsker) og pent innpakket i en gaveeske allerede samme dag, hvis tøyet leveres om morgenen. Et tips er å gjøre dette rett før hjemreise, så slipper du å starte med å vaske klær når du går inn husdøra.
  • Alle utflukter: Antall og program avhenger av destinasjonen og hvor lenge skipet ligger til kai. Regent er det eneste rederiet i verden hvor samtlige utflukter inngår i cruiseprisen.
  • Ubegrenset WiFi: Én pålogging / bruker per suite.
  • Alle måltider: All mat inngår – gjelder også spesialrestaurantene og måltider på suiten.
  • All drikke: Frister det med en espresso etter frokost eller en Mojito etter middag? I så fall trenger du ikke å vise keycard, signere kvitteringen eller tenke på regningen ved endt reise, for her inngår det meste! Enkelte unntak finnes imidlertid – deriblant spesielle årgangsviner eller andre «premiumprodukter».

Vi i Berg-Hansen Cruise Collection hjelper deg gjerne med hotell- og flybestilling, slik at du har hele reisen samlet på ett sted.

Morgensol over bassengdekket, Seven Seas Splendor (Regent)
Takk for meg og på gjensyn, Seven Seas Splendor!

Spørsmål om Regent? Kontakt oss!

Telefon: 67 20 80 00
E-post: cruisecollection@berg-hansen.no

Finn & bestill cruise med Regent her.

Se også våre nettsider for mer informasjon om Regent og våre øvrige rederier.

Vil du se flere bilder fra denne reisen? Se vår Facebook-side her.