Tilbake

Pasientsikkerhetskonferansen 2020

Pasientsikkerhetskonferansen er Norges største møteplass for alle som er opptatt av pasientsikkerhet og kvalitetsforbedring, og i år ble det en litt annerledes konferanse.

Pasientsikkerhetskonferansen 2020 skulle arrangeres på Gardermoen med 1.500 – 2.000 deltakere, over 2 dager og med 30 parallellsesjoner. Slik ble det ikke.

Covid-19 endret måten vi kunne arrangere konferanser på i 2020, og Pasientsikkerhetskonferansen ble i stedet en heldigital sending.

Pasientsikkerhetskonferansen 2020

Da det ble klart at konferansen ikke kunne avholdes på Gardermoen som først planlagt, var løsningen en hybridkonferanse i fire byer med inntil 200 deltakere per lokasjon, en felles digital sending, og 40 innledere samlet i studioer i Oslo, Bergen og Stavanger. 48 timer før sending kom Oslo Kommune med nye smittevernregler som kun tillot én deltaker i studio til enhver tid.

Ny løsning ble to programledere i hvert sitt studio i Bergen og Stavanger, samt 40 innledere som deltok digitalt. Mer enn 1.600 digitale deltakere fikk faglig påfyll, inspirasjon og motivasjon i en tid hvor det virkelig trengs.

Pasientsikkerhetskonferansen 2020

Til åpningen av sendingen leverte Berg-Hansen et bestillingsverk av Fredrik Høyer med tittelen Ode til Lightworkers. Filmen ble spilt inn i et nedlagt bygg på Aker Sykehus.

Den grafiske profilen for det digitale arrangementet var gjennomgående, med gjenkjennbare elementer på landingsside, på skjermer og som rekvisitter på scenen.

I stedet for tradisjonelle underholdningsinnslag valgte vi løsninger som fungerer godt digitalt. En personlig trener serverte deltakerne verdifulle treningsøvelser som egner seg godt på hjemmekontor, en bartender lærte deltakerne å lage alkoholfrie juledrinker, og en blomsterdekoratør kurset deltakerne i å lage julekranser.

Helsedirektoratet og I trygge hender 24/7 – tusen takk for godt samarbeid!

Produsent på avdelingen for Meetings & Events, Marcus Dahlqvist

Kontaktperson for oppdraget:

Marcus Dahlqvist
mada@berg-hansen.no
+47 413 86 520