Tilbake

Riviera Maya – Ferieparadiset langs Mexicos karibiske kyst 

Drømmer du om et ferieparadis hvor du kan kombinere sol og bad med spennende opplevelser? Da bør du reise til Yucatán-halvøya i Mexico – nærmere bestemt Riviera Maya! Dette området er kjent for sin rike kulturhistorie, karibiske paradisstrender, god mat og spennende aktiviteter.

Yucatán-halvøya ligger sørøst i Mexico, i regionen Yucatán. Halvøya grenser til Det Karibiske hav og Mexicogulfen, og har et tropisk klima med varme temperaturer året rundt. Yucatán-halvøya har noe for alle, enten du ønsker rolige dager på stranden, utforske kulturhistoriske steder eller delta på spennende aktiviteter i naturskjønne omgivelser.

Riviera Maya ligger ved den karibiske kysten, og er i våre øyne det beste av det beste på Yucatán. I tillegg til kritthvite sandstrender, kan du her dra på oppdagelsesferd blant gamle Maya-ruiner, og boltre deg i et rikt maritimt liv og eksotisk flora. Her ligger perlene på rekke og rad; Cancùn, Tulum, Akumal og Playa del Carmen, for å nevne noen. 

Reisen fra Norge til Riviera Maya

Flyforbindelsene fra Norge til Yucatan-halvøya og Riviera Maya er relativt gode. Den mest effektive reiseruten er å fly med Lufthansa fra Oslo Lufthavn til Frankfurt, og derfra direkte til Cancún. Alternativt kan du fly KLM via Amsterdam.

Fra flyplassen i Cancún finnes det flere transportalternativer til de ulike områdene i Riviera Maya. Det meksikanske busselskapet «ADO» har flere avganger til de populære turistdestinasjonene, og billetten kan kjøpes i egen app. Det er heller ikke uvanlig at hotellene tilbyr transport til og fra flyplassen.

Tips til hvor du bør bo

Ønsker du å oppholde deg i nærheten av de største turistattraksjonene og strendene, anbefaler vi å bestille hotell i en av de større byene som Cancùn eller Playa del Carmen. Foretrekker du en litt roligere atmosfære, kan vi anbefale å bo i Tulum eller på Isla de Holbox. Tulum og Isla de Holbox er dyrere områder å bo i, men til gjengjeld får du mer for pengene.

Illustrasjon av et kart over Yucatan-halvøya i Mexico. Illustrasjon

Cancún – mer enn et partysted

Cancún er den største feriebyen på Yucatàn-halvøya, og har de siste 40 årene vokst til å bli en av de mest besøkte feriestedene i verden. Byen er kjent for å være et partysted, og det er det absolutt, men den er også mye mer. Cancún er delt i to, med en hotellsone (Zona Hotelera) og sentrum der lokalbefolkningen bor. Hotellsonen ligger langs strandlinjen på begge sider av Boulevard Kukulkan, en smal øy forbundet med broer til fastlandet. Det er her de fleste turister velger å bo, og det med god grunn! Her finner du kritthvite strender, et stort utvalg aktiviteter, butikker, shoppingsentre, restauranter, barer og nattklubber.

Oversiktsbilde av en strand med flere hoteller og aktiviteter. Foto
Hotellsonen i Cancún.

Playa del Carmen – populært og pulserende

Et av de mest populære reisemålene for turister er Playa del Carmen, en livlig by som ligger midt mellom Cancún og Tulum. Med sin gode beliggenhet er byen et godt utgangspunkt å ha som base for å utforske andre deler av regionen. Her finner du et stort utvalg all inclusive-hoteller langs strandlinjen, restauranter som serverer mat fra hele verden, yrende natteliv og en rekke aktiviteter som vannsport, golf, sykling og dykking.

En flott sandstrand med hotell og fint, blått hav. Foto
All inclusive-hotell langs strandlinjen.

Tulum – der strand møter jungel

Tulum ligger sør for Playa del Carmen, og er kjent for sitt bohemske preg og avslappende atmosfære. Dette er byen der strand møter jungel, hvor du kan oppleve vakre strender og korallrev, utforske mayaruiner og sove på luksuriøse overnattingssteder. Her finner du strandhytter og elegante boutique hoteller langs hele strandlinjen, i tillegg til resorts og velværesentre i jungelen. I Tulum finnes det også et stort utvalg yogaklasser- og kurs tilpasset alle ferdighetsnivåer, men du kan også delta på organiserte utflukter til mer fartsfylte aktiviteter som å bade i cenoter, zip-line i jungelen og snorkling i korallrevet The Great Mayan Reef.

Mayaruiner som står på en klippe over havet. Foto
Mayaruinene ved stranden i Tulum

Isla de Holbox – den «urørte» perlen i nord

Mange reisende velger å kombinere Playa del Carmen med en avslappende uke på Isla de Holbox. Isla de Holbox er en øy som ligger nord for Yucatan-halvøya, kun et par timer unna Cancùn med bil. Denne øya fremstår nærmest urørt med sine idylliske strender, gater av sand og hoteller av palmeblader. Her kan man blant annet se rosa flamingoer, sjeldne sjøfugler og svømme med hvalhaier.

Sykler på stranden ved krystallklart vann. Foto

5 ting du ikke må gå glipp av

 1. De historiske mayatemplene
  Uansett om du er interessert i arkeologi, historie eller kultur, er mayatemplene et must-see når du besøker Yucatán-halvøya. Et av de mest besøkte er Chichen Itza, som står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Her finner du vakre templer, imponerende pyramider og en fascinerende historie om hvordan mayaindianerne levde for over tusen år siden.
 2. Bad i cenoter
  Cenoter er underjordiske kilder fylt med grunnvann, og blir ofte omtalt som ferskvannsbrønner eller synkehull. De gamle mayaene brukte cenotene som hellige brønner og utførte åndelige ritualer her. I dag er disse cenotene åpne for alle, og her kan du svømme, snorkle, utforske underjordiske grotter, ta zip-line og padle kajakk. Det finnes rundt 6.000 cenoter på Yacatan-halvøya, og en av de mest kjente er Ik-Kil i nærheten av Chichen Itza. Perfekt å kombinere hvis du skal besøke mayatemplene!
 3. Svøm med havskilpadder
  Midt mellom Playa Del Carmen og Tulum ligger Akumal-bukta hvor du kan svømme og snorkle med havskilpadder. På Maya-spårket betyr Akumal «Skilpaddenes sted», og det er nettopp dette denne bukta er. Her legger skilpaddene egg en gang i året, og lever beskyttet i et korallrev av marinebiologer. Det er kun 200 personer som får lov til å svømme med skilpaddene per dag, og det lønner seg derfor å møte opp tidlig om morgenen for å sikre seg en plass.  
 4. Golf i vakre omgivelser
  I Playa del Carmen, Tulum og Cancùn finner du flere flotte golfbaner i vakre omgivelser. I Playa del Carmen ligger den kjente 18-hulls golfbanen El Camaleón, som er designet av den australske golfspilleren Greg Norman. Golfbanen har utfordrende løyper som tar deg gjennom tropisk jungel og tett skog helt ned til strandlinjen.
 5. Snorkling og dykking i krystallklart vann
  En kort fergetur unna Playa del Carmen, ligger øya Cozumel. Cozumel er kjent for sitt vakre korallrev og dype krystallklare vann, noe som gjør det til et perfekt sted for dykking og snorkling uansett ferdighetsnivå. Et av de mest populære stedene å snorkle er Palancar-revet, som byr på en blanding av flere ulike korallformasjoner, med dykkedybder fra 50 til 115 fot. Her er vannet krystallklart, og du skal ikke se bort ifra at du støter på glitrende stimer av tropiske fisk.

Leiebil – gjør det du vil, når du vil

Tar du en kjapp titt på kartet, ser du at avstandene mellom de ulike ferieperlene og severdighetene kan være store. Vårt soleklare tips er derfor; ønsker du å dra på oppdagelsesferd og oppleve mer  enn området der du bor – lei deg en bil! Yucatán-halvøya er perfekt å utforske med bil, og en bil gjør alt både fleksibelt og enkelt.

Bestemmer du deg for å bestille leiebil, anbefaler vi at du gjør dette på forhånd, slik at den står klar og venter på deg når du ankommer flyplassen. Bestiller du reise og opphold gjennom oss, inkluderer vi gjerne også leiebil i pakken for deg.

Står Mexico øverst på ønskelisten din?

Ta kontakt med våre dyktige ferieeksperter, så hjelper vi deg med bestillingen. 

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Tak Mahal sett forfra i vakkert morgenlys
20. september 2022

En miniguide til verdens 7 nye underverk

Har du som mål å oppleve alle syv underverk i løpet av livet? Her kan du lese mer om de, sammen med reisetips fra ansatte som har vært her!
Hoppende glade jenter på Flamenco Beach, Culebra, Puerto Rico
5. november 2019

Bli med til den karibiske drømmeøya Puerto Rico

Historisk gamleby, verdens vakreste strender, regnskog og selvlysende plankton – alt på en dag om du vil! Her er våre beste tips til drømmeøya i Karibien.
Kokosnøtt på stranden i Panama
23. juli 2018

Panama – mer enn en kanal

Jeg fant, jeg fant! Mellom to verdenshav fant jeg et land hvor de store horder av turister ennå ikke har funnet veien. Et land med fantastisk natur, behagelig klima og usedvanlig hyggelige mennesker. Landet kan lokke med storby, de utroligste strender, indianerkulturer, høye fjell og innenlandsklima.