Tilbake

Rutetilbudet øker i 2023 – flyselskapene satser østover

I takt med temperaturen, øker nå antall flyavganger fra Oslo Lufthavn og de store internasjonale knutepunktene. Flere flystrekninger som har stått «på vent» siden koronapandemien gjenopptas – som betyr at reisebransjen er i vekst og at tilbudet til de reisende stadig blir bedre.

Fly som flyr over skyskrapere. Foto

Tidligere i år skrev vi om rutenyheter fra SAS, Norwegian og Widerøe, som kunne melde om nye direkteruter til Europeiske reiseperler – spesielt myntet på feriesultne nordmenn.

Nå kan vi melde om at rutetilbudet også øker på interkontinentale flystrekninger, og at det blir enklere å komme seg til destinasjoner som også er høyaktuelle for mange av våre jobbreisende.

Økt frekvens mellom Oslo og Istanbul

Turkish Airlines øker sin frekvens mellom Oslo og Istanbul, og vil fra i sommer være oppe i hele 18 ukentlige avganger. Istanbul er et stort og viktig knutepunkt for videre flyvninger ut i verden, og herfra kan du se frem til et nytt og bedre rutetilbud til destinasjoner som Lusaka, Arbil, Kuala Lumpur, Tasjkent, Washington og Los Angeles.

Daglige avganger til Shanghai og Beijing

Lufthansa satser igjen stort på flyreiser østover, og har gjenopptatt daglige avganger fra Frankfurt til Beijing og Shanghai. I tillegg vil selskapet koble på sitt sørligste knutepunkt, München, med tre ukentlige avganger til både Shanghai (allerede i gang) og Beijing (fra 1. juli). Fra høsten meldes det om at ruten mellom München og Shanghai økes til daglige avganger.

Fun fact: Lufthansa, Austrian Airlines og SWISS tilbyr nå sammen mer enn 40 ukentlige avganger til og fra Beijing, Shanghai og Hong Kong.

Etterlengtet rute til Bangkok

Bangkok er et møtested for mange internasjonale virksomheter, og for å møte den økende etterspørselen fra Skandinavia, setter nå SAS opp tre direkteavganger mellom København og den Thailandske hovedstaden i vintermånedene 2023/2024. Første avgang er planlagt 30. oktober. Som en del av vinterprogrammet vil SAS også fortsette med tre ukentlige avganger til Tokyo Haneda og Shanghai.

Spennende nyheter fra Doha

Qatar Airways fortsetter å satse fra Oslo, og går fra syv til 12 ukentlige avganger mellom Oslo og Doha. Doha er som mange vet en stor og viktig «hub» for reiser videre ut i verden, og økningen fra Oslo gjør store deler av verden enda mer tilgjengelig for oss nordmenn. Samtidig flagger de med hele syv nye destinasjoner for inneværende år. Disse er Chittagong, Juba, Kinshasa, Lyon, Medan, Toulouse og Trabzon. En rekke destinasjoner kommer også tilbake – deriblant Beijing, Birmingham, Buenos Aires, Osaka og Tokyo Haneda.

Sammen utgjør dette en massiv økning i rutetilbudet, og det er liten tvil om at flyselskapene har stor tro på det norske og Skandinaviske markedet.


Skal du på jobbreise? Husk å logge deg inn og bestill jobbreisen i reiseportalen, Webgate.
Skal du på privatreise? Bestill fly og hotell her.

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Hvite murbygninger med blå dører og rosa klatreplanter. Foto
26. januar 2023

Nye direkteruter for vår og sommer 2023

Planlegger du storbytur til våren, eller er du i gang med kartleggingen av årets sommerferie? Dette er flyselskapenes nye direkteruter.
Kokk med ryggen til tilbereder grillspyd på grill. Foto
17. januar 2023

Best in travel 2023: Hit drar du for å spise godt

Et av verden største reisemagasiner, Lonely Planet, har kåret de beste reisemålene for å spise godt i 2023. Nysgjerrig på hvilke det er?
Mennesker med små kofferter beveger seg på en flyplass. Foto
15. september 2022

Slik påvirkes reisebransjen av pandemi, krig og høye strømpriser

Det er mange ringvirkninger etter pandemien, og en urolig verden som påvirker bransjen. Her gir vi innsikt i reisemarkedet første halvår.