Tilbake

Slik får du et mer klimavennlig arrangement

I Berg-Hansen ønsker vi å være med på løsninger som kan redusere utslipp og bevare miljøet rundt oss. Som en stor konferanse- og event aktør har vi et særskilt ansvar for å finne bedre gjennomføringsmåter på arrangementer som kan etterlate et negativt miljøavtrykk. Her har vi samlet noen av tipsene til hvordan du kan få et mer klimavennlig arrangement.

Et arrangement, enten det er en konferanse, kickoff, julebord eller event, består av mange ulike elementer. Når vi snakker om mer klimavennlige arrangementer ser vi på hvordan vi kan finne miljøvennlige løsninger i hvert enkelt ledd av produksjonen.

Her får du noen tips til hvordan du kan spare miljøet og gjøre arrangementet ditt litt «grønnere» ved å se på hvert enkelt produksjonsledd.

3 tips for transportetappen

 1. Når du velger lokasjon for arrangementet, velg et sted hvor deltakere kan bruke kollektivtilbud for å komme frem. Eller enda bedre – muligheten for å sykle eller gå.
 2. Dersom deltakere må fly er det beste klimaalternativet å fly med biodrivstoff på tanken. Visste du at det er mulig å kjøpe kvoter med biodrivstoff når du bestiller en reise på selvbetjeningsportalen til Berg-Hansen? Per i dag er det SAS og KLM som tilbyr dette. 
  Et annet alternativ er å klimakompensere for flyreisen.
 3. Oppfordre og tilrettelegge for at alle som jobber på arrangementet benytter utslippsfrie transportmetoder.

3 tips for frakt av varer og utstyr

 1. Velg kortreiste produkter og varer. Hyr inn lokale firmaer der det er mulig.
 2. Etterspør utslippsfri transport fra alle involverte leverandører
 3. Lei utslippsfrie biler til eget bruk før, under og etter arrangementet. Mange leiebilfirmaer har elektriske varebiler til utleie.

3 tips for mat, drikke og avfallshåndtering

 1. Maten bør være kortreist, så utslippene fra transport av maten blir lavest mulig.
 2. Hold matsvinn til et minimum, både i produksjon og i konsum. Snakk med alle i organisasjonen og hos catering/mat-leverandørene om hvordan dere skal planlegge for å unngå matsvinn.
 3. Ha en høy andel vegetar på menyen. Det er generelt sett mye mindre utslipp forbundet med produksjon av grønnsaker enn med produksjon av kjøtt

3 tips for produksjon av dekor og materiellproduksjon

 1. Dekor kan leies, lånes eller kjøpes. Må du lage materiell som bannere, roll ups og profilmateriale bør du lage noe som kan gjenbrukes til neste arrangement. Unngå å sette dato eller årstall, og navn på stedet hvor arrangementet holdes.
 2. Dersom noe ikke kan brukes lenger bør du forsøke å demontere og materialgjenvinne så mye som mulig. Alternativt donere eller selge til andre som kan benytte seg av det.
 3. Dropp giveawayene – de pleier å ha kort levetid og blir fort søppel. Vil du gi deltakerne en positiv overraskelse, gi dem en opplevelse, et kurs eller bruk anledningen til å støtte lokale bedrifter og restauranter.

Visste du at våre prosjektledere er kurset i kartlegging, planlegging og gjennomføring av klimavennlige arrangementer? Send oss gjerne en uforpliktende forespørsel, så kan vi se på hvilke tiltak vi kan gjøre for at ditt neste arrangement blir klimanøytralt.

Vi gjør oppmerksom at tipsene du finner her bare er noen av mange ulike tiltak man kan gjøre dersom man ønsker å oppnå et fullstendig klimanøytralt arrangement. Ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker å vite mer.

Gjør ditt neste arrangement digitalt

Mange har fått øynene opp for digitale arrangementer. Ikke bare er det enkelt å samle deltakere over hele Norge på en enkel måte. Det er en miljøvennlig måte å gjennomføre konferansen på!

Tre grunner til å gjøre arrangementet digitalt:

 • Minimerer transport av mennesker og ting
 • Reduserer energibruk til oppvarming og belysning av lokaler
 • Mengden av avfall reduseres kraftig

Visste du at vi har eksperter med lang erfaring innen digitale og hybride arrangementer?
Kontakt oss for en hyggelig og uforpliktende prat, og vi viser deg hvilke digitale muligheter som finnes


Kilde: ZERO

Om ZERO: Miljøstiftelsen ZERO er en uavhengig, ideell organisasjon som ble stiftet i 2002 av en gruppe tidligere aktive og ansatte i Natur og Ungdom og Bellona. ZERO jobber for at alle skal kunne bidra og bli en del av løsningen. Målet er å drive fram nullutslippsløsninger, på bekostning av løsninger som gir utslipp. ZERO er partipolitisk uavhengig, og har en kunnskapsbasert og analytisk tilnærming til klimasaken. De forstår hvordan klimatiltakene henger sammen og hva som skal til for å skape et nullutslippssamfunn.

Berg-Hansen er stolt av å være med i   Zeros nettverk for utslippsfrie arrangement