Tilbake

10 ting du bør se og gjøre i storbyen Wien

Wien er et undervurdert reisemål som bør høyt opp på ønskelisten din, hvis den ikke allerede står der. Byen er proppfull av severdigheter og aktiviteter. Her er 10 ting du ikke bør gå glipp av i denne vakre og kontrastfulle storbyen.

1. Schönbrunn palasset

Palasset var sommerresidensen til Habsburg-herskerne, og består av svimlende 1441 rom. Bygget er et av de viktigste arkitektoniske, kulturelle og historiske monumentet i hele Østerrike. Sett deg inn i historien og reis tilbake i tid, mens du går fra et rom til et annet.

Er dere en stor gruppe på tur til Wien kan vi organisere konferanselokaler til dere i nabobygget, og kjøre omvisning på Schönbrunn etter stengetid!

2. Stefansdomen

Domkirken er Østerrikes nasjonale landemerke og ligger midt i det historiske sentrum på Stephansplatz. Dette er et sted for bønn, konserter og er et utrolig vakkert skue som du ikke kan gå glipp av. Tårnet er 137 meter høyt, og det er mulig å rusle opp i tårnet for en flott utsikt over byen.

Bare vær obs på at det er snakk om over 300 trappetrinn opp (og ned) en spiraltrapp!

3. Der Graben «The Trench»

Dette er en av de mest kjente gatene i det historiske sentrum. Den er eksklusiv og pulserende, med alt fra tradisjonelle butikker til delikatesseforretninger og kaffehus. Legg ekstra godt merke til den ekstraordinære H&M-butikken og pestkolonnen.

4. De frodige byparkene

Wien er full av grønne lunger, og parkene er både vakre og fascinerende. Stadtparken er et must, som er den eldste offentlige parken i byen. Sving innom monumentet av Johan Strauss, og konserthuset Kursalon.

Parken Burggarten er også verdt et besøk, hvor du blant annet finner det kjente Mozart-monumentet.

5. Wiener Staatsoper

Klassisk musikk og opera er en stor og viktig del av Wien, og byens operahus er et av de viktigste operahusene i verden. Her spilles det over 350 forestillinger hvert eneste år, og det mest berømte er selvsagt det årlige operaballet. Ta en titt på operahusets hjemmeside og velg deg et stykke – det spiller nesten ingen rolle hvilket.

6. Sommeraktivitet: Danube Island

Danube Island er en kunstig øy som ble bygget for å kontrollere vannivået i Donau. Øya er et rekreasjonsparadis med lange strender og frodig natur. Dette området er helt unikt, og ligger en kort metrotur fra sentrum. Lei båt, bad, ta deg en joggetur, stå på vannski eller pakk med deg niste og ha en koselig piknik i rolige omgivelser.

Donaukanalen for øvrig er et svært populært område med masser av spisesteder og barer langs vannet. 

7. Vinteraktivitet: Julemarked

Wien er kjent for sine vakre julemarkeder, som virkelig vil sette fyr på Instagram-kontoen din. I desember finner du julemarkeder flere steder, men de mest spektakulære finner du utenfor rådhuset, på Karlsplatz og utenfor Schönbrunn.

Hva med å kombinere julemarked på Karlsplatz med en Vivaldi-konsert inne i Karlskirken? Snakk om julestemning!

8. Naschmarkt

Dette er byens desidert beste marked med over 120 boder. Her finner du kulinariske opplevelser fra både Østerrike og resten av verden. I helgene kan du kjenne på en ekstra vibrerende stemning, med DJ og et ungt og trendy miljø.

Hver lørdag finner du i tillegg et loppemarked her, som har eksplodert i popularitet.

9. En runde på sykkel

Sykkel er et populært fremkomstmiddag i byen, og sykkelstiene går på kryss og tvers. Med et slikt fremkomstmiddel kommer du deg kjapt og effektivt mellom severdighetene. Sving innom graffitikunsten langs kanalen – her er det nemlig lovlig med graffiti, som tiltrekker seg graffitikunstnere fra hele verden!

Ta også turen innom parken Prater, som er en stor park med tivoli. Det er gratis å komme inn, og du betaler kun for eventuelle karuseller du ønsker å ta. Her er det mange fine spisesteder, og du får muligheten til å oppleve det ikoniske pariserhjulet på nært hold. For grupper er det faktisk mulig å leie én eller flere av vognene i pariserhjulet til private arrangementer!

10. Hofburg palasset

Hofburg ligger i hjertet av det historiske sentrum, og består av flere historiske bygninger og gårdsplasser. Her bodde keiserfamilien i sin tid, og palasset er et av de største i verden. Området huser i dag presidentens kontor, Sisi museet og Den Spanke Rideskole.

Få med deg et show eller en morgentrening på rideskolen – det blir ikke mer «Wiensk» enn det. Du kan også arrangere en gallamiddag i ridearenaen, eller konferanser, seminarer og møter i ulike rom på eiendommen. Vi hjelper deg gjerne med organiseringen!

Telefon: +47 810 56 810
E-post: grupper@berg-hansen.no

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Stor sal i et palass med lysekrone og runde bord. Foto
8. august 2023

Wien – en klassisk og kontrastfylt konferanseby

Wien betyr historiske bygninger, slott og palasser, klassisk musikk og atmosfære fra fortiden. Se våre anbefalinger for en firmatur hit!
En turistbåt som glir langs en kanal i Amsterdam. Foto
6. juni 2023

Våre beste reisetips for en langhelg i Amsterdam

Amsterdam har noe for enhver smak! I dette blogginnlegget får du våre beste reisetips for en langweekend i Amsterdam.
Utsikt over Bratislava
11. september 2019

Reisetips for deg som vil se Bratislava

Bratislava er en nydelig by som ikke alle har sett. Har du ikke vært her, bør du lese videre. Her er det både billig og utrolig vakkert! Her er noen gode reisetips for deg som vil oppleve Slovakia og kanskje mange flere land?