Tilbake

Wien – en klassisk og kontrastfylt konferanseby

Et besøk til Wien betyr et besøk til vakre og historiske bygninger, slott og palasser. Byen kjent for sin klassiske musikk og atmosfære fra fortiden, har dog absolutt landet i det 21 århundre. Wien er en by full av kontraster og sjarm i stadig utvikling, og er et perfekt valg for din neste firmareise!

Visste du at Wien har fått navnet sitt fra elven Wienfluss som renner gjennom Stadtsparken? Visste du at halvparten av byen er grøntområder? At vannet i byens vannkraner kommer fra Alpene? At byen har et eget vindistrikt? Og at Wien var hovedstaden i det gamle Habsburgriket, og at byen derfor er proppfull av gamle palasser og slott?

Skal du arrangere en ledersamling i utlandet, en internasjonal kongress, eller ønsker å ta med avdelingen på en kombinert faglig- og sosial tur – se mot Wien!

Wien kan oppleves på utrolig mange måter. For den som bor her, oppleves byen som liten – du holder deg stort sett i ditt distrikt, hvor du kjenner dine naboer og spiser på dine favorittrestauranter.

Som besøkende vil du raskt se at Wien er en storby full av store globale selskaper og organisasjoner. Samfunnet er flerkulturelt med livlige markeder og et internasjonalt kjøkken. Under byens store kongresser flommer metrosystemet over av dresskledde mennesker, og parallelt kan du trekke deg tilbake i naturskjønne omgivelser – i parker, langs Donau eller i vinområdene rundt. Wien har så mange falsetter at det vanskelig kan beskrives! 

Hit kan du altså reise både tre, fire og fem ganger, uten å rekke over alt.

Wien består av totalt 23 distrikter, der byens historiske sentrum er distrikt nummer 1 – med den berømte Stefansdomen midt i. Rundt byens historiske sentrum går det en ringvei som er full av vakre palasser og praktbygninger. Deretter kommer distriktene på rekke og rad utover.

Bo på InterContinental Vienna

Beliggende i hjertet av byen finner du dette elegante hotellet, som byr på et moderne opphold med vakker utsikt mot den grønne Stadtparken. Rommene er klassiske og enkle, med alt du trenger for et behagelig opphold.

Her finner du også et topp moderne konferansesenter, perfekt for møter, seminarer og konferanser i alle størrelser. Konferanselokalene har dagslys, og logistikkmessig er dette hotellet av det beste du får i Wien. Restauranten serverer østerisk mat med ferske og lokale råvarer, hotellets café byr på deilige bakevarer og baren er kjent for sine cocktails.

Tips: Bor du fra 8. etasje og opp, eller på en suite, får du fri tilgang til hotellets Executive Lounge på 12. etasje. Det betyr enkel servering inkludert i prisen, lounge- og arbeidsområder og fantastisk utsikt!

Unike lokasjoner til ditt event

Når du først tar turen ut av Norge, er det viktig å omfavne stedet du reiser til og suge til deg omgivelsene, kulturen, lukter og smaker. Vi anbefaler alltid at du legger noe av det faglige opplegget ditt, en gallamiddag, eller hva som helst, ut på en unik lokasjon.

I Wien har du utrolig mye spennende å velge mellom.

Et palass bør stå høyt opp på ønskelisten din. Det finnes mange å velge mellom, men Palais Ferstel er en stor favoritt hos oss. Et fantastisk palass midt i det historiske sentrum, med høy strandard og enestående mat. Hovedsalen her kan ta opp til 340 personer med runde bord, og byr på uante muligheter!

Et av byens landemerker er pariserhjulet i distrikt 2. Dette er verdens eldste og fortsatt fungerende pariserhjul. Av 30 vogner kan 15 av de leies for eventer. Hva med en eksklusiv og intim middag i en av vognene? Eller aperitiff og snitter for 20 personer?

En annen favoritt er The Orangery, rett ved siden av Schönbrunn palasset. Dette er et fleksibelt kongressområde som kan huse grupper i alle størrelser, og som kan kombinere både innendørs- og utendørs arrangementer. Her snakker vi konferanselokaler, grupperom, messeområder, og store frodige hager. Kombiner ditt faglige opplegg med en 45 minutters omvisning på Schönbrunn etter stengetid!

Schönbrunn er en av Wiens mest populære attraksjoner – og det av god grunn. Dette var sommerstedet til de østerrikske herskerne, og ble bygget på 1700-tallet. Palasset er et grandiost mesterverk med vakre imperialistiske rom og en enestående slottspark med frodige rosebusker, labyrint og egen dyrehage. Det er ikke en overdrivelse å si at dette er en av Europas største arkitektoniske skatter.  

Har du hørt om Den Spanske Rideskole? Rideskolen ligger midt i byen, og huser de verdensberømte Lipizzaner-hingstene. I helgene kan du se «The Ballett of the white Stallions», som er en forestilling med helt spesiell atmosfære og klassisk wiensk musikk. I ukedagene kan du oppleve hestenes morgentrening.

Ridearenaen kan ta så mange som 800 personer til middag. De har også mindre rom til seminarer og møter. Hva med å kombinere noe faglig med en guidet tur på rideskolen, eller en VIP-opplevelse hvor du får møte både ryttere og hester?

Bygg lag med minnerike aktiviteter

Vel så viktig som valg av event-lokasjon, er valg av aktiviteter. Aktiviteter bygger lag og skaper gode minner for turdeltakerne dine. Det finnes ingen grenser for hva som kan skreddersys i denne byen – men vi har selvfølgelig noen aktivitetsfavoritter.

Hot Rod er en unik måte å se Wien på. Denne aktiviteten er både morsom og fartsfylt, og kjøreruten kan gå via både kjente og ukjente stoppesteder. Mens du kjører har du guiden på øret, slik at du får god informasjon gjennom hele turen. Her er det maks 14 kjøretøy på veien om gangen.

iPad Rally har blitt en klassiker, og det fine med denne aktiviteten er at du blir kjent med byen på en lekefull og interaktiv måte – og den passer utmerket for grupper i alle størrelser. Morsomme oppgaver og utfordringer blir presentert på en iPad, sammen med verdifull informasjon om byen og dens historie. Legger du inn et konkurranseelement, er du garantert et forrykende engasjement!

Hvem har vel ikke hørt om den berømte «apfel strudelen»? Denne tradisjonelle desserten er et must når du er i Wien. Få et innblikk i hvordan den lages ved å delta på et «strudelshow» – selvfølgelig med smaksprøver! Deigen er så tynn at du kan lese en avis igjennom den, så shower er mer imponerende enn du kanskje tror.

Eller kanskje du foretrekker å lage den søte desserten selv? Den anerkjente vegetarrestauranten Wrenck tilbyr kokkekurs for opp til 40 personer, der du kan lære å lage apfel strudel. For større grupper kan kokkekurset livestreames mellom ulike lokasjoner.

Visste du at Wien har et eget vindistrikt? Like kjent som Schönbrunn og Lipizzaner-hestene, er nemlig byens mange «heurige». En heurige er et tradisjonelt vinhus som serverer egenprodusert vin – årets vin, som også blir kalt heurige. Så hva med å smake på heurige i et heurige, mens du hører på live musikk og spiser tradisjonell mat? Aktiviteten kan gjennomføres med trikk, buss eller på el-sykler. Og det er mulig å skreddersy opplegget med besøk til flere sjarmerende vingårder.

Ønsker du en aktiviteter med miljøfokus, så finnes det mange muligheter. «Plogging» er en ny trend hvor du både er aktiv og plukker søppel på et koordinert område. Det er rett og slett søppeljogging. Eller hva med en kunstworkshop, der gruppen skal lage unike kunstverk ved hjelp av «søppel»?

Autentiske matopplevelser

Ønsker du å oppleve autentiske matopplevelser så er det spesielt tre ting du bør se nærmere på.

  1. Wienerschnitzel: du kan nesten ikke reise til Wien uten å spise wienerschnitzel – hvis du spiser kjøtt selvfølgelig. Prøv schnitzelen på restaurant Meissl & Schadn. Denne restauranten passer utmerket til grupper.
  2. Heurige: som eneste storby i verden med egen vinregion, bør en heurige stå på ønskelisten. Ta trikk eller lei en buss til Mayer am Pfarrplatz, beliggende kun 30 minutter fra sentrumskjernen. Dette er et romantisk vinhus med gode smaksopplevelser, og tidligere hjem til selveste Ludwig van Beethoven. Livebandet her tar ønskelåter!
  3. Kafékulturen: byen er kjent for sin kafékultur. Deilige søte delikatesser og nydelig kaffe nytes i ærverdige lokaler. Café Central i distrikt 1 er den mest berømte, hvor flere kjente navn som Totsky og Freud har tilbragt mye tid. Kaféen kan ta små grupper i hovedsalen, men det finnes et tilknytningsrom som kan huse grupper opp til 150 personer.

Kontakt oss for tilbud

Kunne du tenke deg en firmareise til Wien, og kjenne på «Wiener Schmäh»? Dette er betegnelsen på en form for sjarme som du ikke finner noe annet sted enn i Wien. Vi fikk virkelig kjenne på denne følelsen tidligere i år, da vår gode samarbeidspartner i Østerrike, Inbound Services, tok oss med på studiereise til denne herlige byen.

Ta kontakt med oss, så setter vi opp et tilbud til deg!

Telefon: +47 810 56 810
E-post: grupper@berg-hansen.no

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
En turistbåt som glir langs en kanal i Amsterdam. Foto
6. juni 2023

Våre beste reisetips for en langhelg i Amsterdam

Amsterdam har noe for enhver smak! I dette blogginnlegget får du våre beste reisetips for en langweekend i Amsterdam.
24. november 2022

På studiereise til de spanske perlene Alicante & Benidorm

Spania er en stor reisefavoritt blant oss nordmenn, og byene Alicante og Benidorm er perfekte destinasjoner for din neste firmatur.
Historiske bygninger med spir og kupler beliggende vakkert til ved en kanal
18. november 2022

Historiske Praha – perfekt for din neste firmatur

En av våre prosjektledere har vært på studiereise til historiske Praha, og i denne bloggen kan du lese om hans opplevelser.