Tilbake

5-stjerners elvecruise fra Düsseldorf til Brussel

Elvecruise er en fantastisk måte å reise på, og lokker med flere høydepunkter. Skipene er små, og opplevelsene store! I dette blogginnlegget kan du lese om vår reise på kortcruise om bord det nye skipet, MS Viva Two, fra Düsseldorf til Brussel.

Elvecruise er en behagelig reiseform hvor du seiler langs bredden av fantastisk natur og flotte byer. Reiser du på et elvecruise med norsk reiseleder, er transport mellom flyplassen og skipet alltid inkludert i prisen. Reiselederen supplerer gjerne de lokale guidene slik at alle forstår hva som blir sagt, uansett språkkunnskaper.

Les mer om det populære reisefenomet elvecruise her.

MS Viva Two

Cruiset vårt startet i Düsseldorf hvor vi gikk om bord MS Viva Two, et helt nytt 5-stjerners elvecruiseskip med all-inklusive og flotte fasiliteter. Skipet har en luksuriøs atmosfære, og byr på to restauranter, bistro, velværeområde med trimrom og spa, og soldekk med solstoler, jacuzzi og putting-green. Mellom mellomdekk og øvredekk går det heis, som gjør det enkelt å ta seg rundt om bord.

Alle lugarer er utvendige og har to senger satt sammen til en dobbeltseng, bad med dusj og hårføner, TV, minibar, kaffemaskin og aircondition. På Diamond-dekket (øvre dekk) og Ruby-dekket (midtdekk) har lugarene en fransk balkong, mens lugarene på Emerald-dekket (hoveddekk) har ett langt, smalt vindu høyt oppe på veggen som ikke kan åpnes.

Alt av mat og drikke er inkludert, og minibaren fylles opp hver dag. Om bord skipet kan du nyte deilig mat i to forskjellige restauranter, begge med fleksible åpningstider og åpen bordsetning til frokost, lunsj og middag. I bistroen som serveres enkle, klassiske retter til lunsj og middag. Stilen om bord er uformell, også i restaurantene, men om kvelden er det vanlig å skifte til et penere antrekk til middag.

Utflukter på land

Et kortcruise varer i fire dager, og på denne turen opplever du mye! Skipet stopper innom mange spennende byer du kan utforske gjennom en arrangert utflukt eller på egen hånd. Det varierer om utflukter er inkludert i prisen, og på enkelte cruise kan du kjøpe en utfluktspakke mot et tillegg. Uansett hva du velger, er det viktig å pakke med seg behagelige klær og gode sko til å utforske de forskjellige stedene du besøker underveis.

Antwerpen – en skjult perle 

Fra Düsseldorf seilte vi til Antwerpen, Belgias nest største by, som ligger på den østlige bredden av elven Schelde. Her finner du et rikt kulturliv, en voksende moteindustri og et enormt utvalg av kvalitetsrestauranter. Skipet legger til kai kun en kort spasertur unna sentrum i den gamle bydelen, hvor torget Grote Markt ligger, omkranset av velholdte laugshaus og rådhuset.

Et besøk i Belgia er ikke komplett uten å utforske landets rike ølkultur, med over 1 500 ulike ølsorter. Vi støtte på et sjarmerende serveringssted hvor vi fikk oppleve en smakssafari uten like. Her fantes det øl med sjokoladesmak, chillsmak, til og med hvitløksmak – et sanseparadis for enhver ølkjenner. Etter å ha utforsket ølets mangfold, gikk vi videre til House Of Waffels hvor vi smakte på ekte, belgiske vafler med krem og syltetøy.

Brussel – Europas hjerte 

Storbyen er best kjent for Grand-Place, Manneken Pis, Godiva sjokolade og belgiske vafler, og blir ofte referert til som Europas hovedstad der EU og NATO har sine hovedkvarter. 

Skipet la til kai 30 minutter unna byen, og ettersom vi ikke var kjent, tok vi taxi til plassen alle hadde hørt om; Grand-Place. Grand-Place er rammet inn av bygninger fra 1600-tallet. Dette er Europas mest unike kulisse, med rådhuset og dets slanke tårn som det mest markante. Å ta bena fatt gir et møte med en pompøs hovedstad som ligger ufortjent i skyggen av Amsterdam og Paris.

Du kan ikke besøke Brussel uten å spise Belgias nasjonalrett; blåskjell med pommes frites. På Chez Leon fikk vi servert dem slik seg hør og bør, og her kan du få tilberedt blåskjell med alle mulige smaker.

Nijmegensyklistenes paradis

Nijmegen er best kjent for Nijmegen-marsjen, en militærmarsj som går over fire dager. Byen er marsjens start- og endepunkt, og deltagerne går mellom 30 til 50 kilometer hver dag. Vi ville også bevege oss litt, og fikk leie sykler om bord før vi la ut på en sykkeltur utenfor byen. Her var vi ikke alene, for elvebyen med sine 170.000 innbyggere har 250.000 sykler! Vi skjønte fort hvorfor; her er det tilrettelagt for sykler overalt. 

I vakkert vårvær syklet vi ut til Gelderse Poort i landlige omgivelser på flotte sykkelstier. Turen gikk forbi slå tettsteder med bondehus og kirker, før vi endte opp på et lite vertshus med uteservering. Her var det fult av folk som ville nyte vårsolen, akkurat som oss!

En kort spasertur fra kaien ligger shoppinggaten Lange Hezelstraat med mindre butikker og gallerier. Ikke glem å få tid til en time på utekafé mens du ser på folkelivet.

Drømmer du om å dra på elvecruise?

Enten du foretrekker uberørt natur, en litt mer aktiv ferie, god mat og vin eller kulturelle opplevelser, så er elvecruise noe som passer for deg. Hvis du enda ikke er overbevist, skal vi gi deg 4 ekstra grunner til hvorfor du bør velge elvecruise:

  1. Du opplever et nytt sted hver dag uten å måtte bytte hotell.
  2. Du kommer nær naturen og spennende byer.
  3. Du seiler på mindre skip med færre gjester om bord.
  4. Velger du all-inklusive er alt inkludert i prisen.


Les mer om våre anbefalte elvecruise i Europa her. Husk at det også er mulig å skreddersy turer dersom du foretrekker å reise på egenhånd.

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Elv som deler en pittoresk landsby i to. Foto
10. mars 2023

Elvecruise – En fantastisk måte å se Europa på

Er du interessert i historie, kultur, natur – eller bare ønsker å nyte en avslappende båttur? Bli bedre kjent med reisefenomenet elvecruise her!
Fargerikt cruiseskip seiler til havs
28. oktober 2022

Hils på verdens største cruiseskip: Icon of the Seas

De fleste vet hvem Royal Caribbean er, og akkurat nå bygger de verdens største cruiseskip – «Icon of the Seas». Nysgjerrig? Det er vi også!
Seven Seas Splendor (Regent) i Porto, Portugal
14. oktober 2022

På luksuscruise med Regent fra Bordeaux til Lisboa

Caroline i Berg-Hansen Cruise Collection har vært på reise med Seven Seas Splendor, og her kan du lese om hennes cruiseopplevelse!