Tilbake

Elvecruise – En fantastisk måte å se Europa på

Er du interessert i historie, kultur, natur – eller bare ønsker å nyte en avslappende båttur? Da er elvecruise noe for deg! På elvecruise reiser du ikke til et land, men gjennom landet. Med andre ord den perfekte måten å utforske nye steder på.

Elv som deler en pittoresk landsby i to. Foto
Lyon, Frankrike

Du sitter på dekk og kjenner solen i fjeset, mens du seiler nedover en elv i behagelig tempo. Rundt deg har du vakkert og frodig landskap og pittoreske små landsbyer. Med jevne mellomrom stopper båten og du kan gå i land. Her får du oppleve nye smaker og lukter, og spennende severdigheter.

Ja takk, sier du? Les videre og bli bedre kjent med det populære reisefenomenet; elvecruise.

Hvem passer elvecruise for?

Elvecruise er ikke for alle. Skipene er ikke tilpasset små barn, så dersom du er på jakt etter en cruiseform for småbarnsfamilier, vil jeg anbefale deg å se nærmere på de større skipene som seiler i Middelhavet eller i Karibia.

Elvecruise passer perfekt for den litt eldre målgruppen, for den som ønsker å oppleve flere steder i et rolig tempo, og for den som reiser alene. Elvecruisene arrangeres nemlig ofte som gruppereiser, med egen reiseleder. En perfekt arena for å bli kjent med nye mennesker.

Hva skiller elvecruise fra et cruise på havet?

Et cruise på havet er langt mer omfattende enn elvecruise, og dekker gjerne større områder hvor skipet seiler fra land til land med flere sjødager enn stopp i havner. Båtene er ofte en destinasjon i seg selv, fullspekket med aktivitetstilbud og fasiliteter om bord.

Elvecruise byr på et roligere tempo med færre passasjerer og fasiliteter om bord. Elvecruisebåtene er mindre, og designet for å kunne presse seg under kraftige og middelalderske broer og gjennom trange kanalsluser. Det finnes ulike typer elvecruise, alt fra luksuriøse til mer budsjettvennlige alternativer. Noen båter har spa, treningsrom og utendørsbassenger, mens andre har mer rustikk innredning og færre fasiliteter. På elvecruise er det ikke båten som er hovedattraksjonen, men historiske steder og byer langs flotte elver.

Hvor drar man på elvecruise?

Europa har mange vakre elver som er perfekte for elvecruise, og hver elv er unik og med en unik historie. Det finnes utrolig mye flott å velge mellom, men noen av de mest populære elvene for elvecruise er Rhinen og Mosel i Tyskland, Donau som renner gjennom flere land i Øst-Europa og Douro i Portugal.

Elvecruise på Rhinen

Rhinen har sitt utspring i Sveits og renner derfra gjennom, eller grenser til, Tyskland, Frankrike og Nederland. Rhinen fascinerer fordi et elvecruise her kan omfatte både storbyer som Amsterdam, Köln og Strasbourg med sjarmerende småbyer og historiske steder. På flere cruise kombineres Rhinen med en avstikker til en av sideelvene Mosel, Main eller Neckar.

Elvecruise på Mosel

Mosel renner gjennom en av de mest naturskjønne elvedalene i Tyskland. Det er særlig strekningen mellom den gamle romerske byen Trier og Koblenz, som ligger der elven munner ut i Rhinen, som er særpreget og sjarmerende. Her renner elven forbi små pittoreske landsbyer og gjennom et landskap som domineres av vinranker. Moseldalen er spesielt kjent for sine gode hvitviner.

Elvecruise på Donau

Donau er en av de mest populære destinasjonene for elvecruise, fordi man enkelt kan kombinere flere land og opplevelser på tur. Elven er Europas nest lengste, og renner gjennom syv land; Østerrike, Slovakia, Ungarn, Kroatia, Serbia, Bulgaria og Romania.

Elvecruise på Douro

Elven Douro renner igjennom den frodige Dourodalen, fra grensen til Spania og ut ved havnebyen Porto, i Portugal. Dourodalen står oppført på UNESCOs verdensarvliste og er kjent for sine vinranker og oliventrær som slynger seg opp langs de bratte dalsidene. Høydepunkter ut over Dourodalen er Porto og den spanske middelalderbyen Salamanca.

Klar til å kaste loss?

Les mer om våre anbefalte elvecruise i Europa her. Husk at det også er mulig å skreddersy turer dersom du foretrekker å reise på egenhånd.

Våre ferieeksperter gleder seg til å høre fra deg!

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
En hage med potteplaner og sittegrupper på taket av et cruiseskip. Foto
6. desember 2022

Celebrity Edge – et cruise for de kresne

27. mai 2023 er det dags for et nytt cruise. Denne gangen med Celebrity Edge fra Barcelona til Roma. VIl du være med?
Fargerikt cruiseskip seiler til havs
28. oktober 2022

Hils på verdens største cruiseskip: Icon of the Seas

De fleste vet hvem Royal Caribbean er, og akkurat nå bygger de verdens største cruiseskip – «Icon of the Seas». Nysgjerrig? Det er vi også!
Seven Seas Splendor (Regent) i Porto, Portugal
14. oktober 2022

På luksuscruise med Regent fra Bordeaux til Lisboa

Caroline i Berg-Hansen Cruise Collection har vært på reise med Seven Seas Splendor, og her kan du lese om hennes cruiseopplevelse!