Tilbake

Derfor er leie av privatfly aktuelt nå

Mange er i disse dager skeptisk til å fly og bli eksponert for smitte. Når du leier et fly kan du selv kontrollere alle aspekter av flyreisen, og ta nødvendige hensyn til smittevern for å gjøre flyreisen trygg for de ansatte. Ved å selv bestemme hvor mange som skal være om bord, unngår du å måtte presse ukjente mennesker sammen på et begrenset område.

Mann ombord et privat jetfly med pc foran seg mens han taster på mobiltelefonen

Å leie et eget fly høres kanskje ekstravagant ut, og noe vi vanligvis forbinder med kjendiser eller suksessfulle forretningsfolk, som ønsker å gjøre flyreisen mer behagelig og effektiv.  Og ja, det er uten tvil både behagelig og effektivt, men trenger overhodet ikke være forbeholdt de få.

La oss dra vekk det mystiske teppet som ligger rundt ordet «privatfly» og fortelle hvorfor mange bedrifter velger dette som transportmiddel. Ikke minst er dette blitt veldig relevant med tanke på koronasituasjonen og nye krav til smittevern.

Unngå transitt 

Når man leier et fly kan du ofte fly direkte, slik at du slipper unødvendige mellomlandinger. Med mindre flyet må stoppe for å fylle på drivstoff. Passasjerene trenger i slike tilfeller ikke å gå ut av flyet. Det betyr at de reisende slipper å oppholde seg i et transittområde, hvor det ofte samler seg store menneskemengder.

Redusert rutetilbud

Det er ikke bare smittevern som gjør det attraktivt å leie fly. For tiden er ruteflyprogrammet kraftig redusert. Nesten alle flyselskap verden over har måttet legge ned sine faste ruter, og gjør det vanskelig å finne fly som enkelt tar deg fra A til B. Jo lengre bort destinasjonen befinner seg, jo vanskeligere blir det å finne en flyrute som operer uten for mange mellomlandinger.

Fly tilpasset behov

Det er ikke slik at man trenger å leie et Boeing 737 for å frakte 15 personer. Charterfly kommer i alle størrelser og tilpasses kundens behov.

Hva koster det?

Prisen avhenger av hvor langt du skal fly, hvor stort fly man trenger og når man skal fly. Det er mange variabler man vurderer, når det kommer til valg av charterfly. Skal man fly langt, trenger man kanskje et fly med flere seter enn man har passasjerer, på grunn av rekkevidden til flyet. Eller kanskje står det et lite fly klart i god posisjon, slik at det er mulig å fly to runder med et mindre fly. Dette gjelder hvis destinasjonen man skal reise til ikke ligger så langt unna, og tiden tillater det.

Som du skjønner er det mange kriterier og aspekter å ta hensyn til, og et komplisert regelverk hvor man trenger eksperthjelp. Derfor samarbeider vi i Berg-Hansen med flymeglerfirmaet, Aircontact. Her jobber flymeglere med å holde seg oppdatert i markedet og har de beste kontaktene hos utallige flyselskap og leverandører, verden over.

Her er det skreddersøm som gjelder, og basert på dine spesifikke ønsker og kriterier, vil du få tilbud som er tilpasset nettopp dine behov. Det betyr at det er vanskelig å oppgi en snitt-setepris, da alle oppdrag er unike. Men det er viktig å huske på at det ikke trenger å bli så veldig mye dyrere enn rutefly, om man finner de beste kombinasjonene.

Ønsker du å vite mer? Ta kontakt!

Telefon: +47 810 56 810
E-post: grupper@berg-hansen.no