Tilbake

Derfor er leie av privatfly aktuelt nå

Under pandemien ble leie av privatfly svært aktuelt, for å unngå å bli eksponert for smitte. Men det er også andre situasjoner som gjør privatfly aktuelt. Kan reisen din bli påvirket av én eller flere streiker? Eller er det manglende flydekning på strekningen du skal dra?

Mann ombord et privat jetfly med pc foran seg mens han taster på mobiltelefonen

Å leie et eget fly høres kanskje ekstravagant ut, og noe vi vanligvis forbinder med kjendiser eller suksessfulle forretningsfolk, som ønsker å gjøre flyreisen mer behagelig og effektiv. Og ja, det er uten tvil både behagelig og effektivt, men trenger overhodet ikke være forbeholdt de få.

La oss dra vekk det mystiske teppet som ligger rundt ordet «privatfly» og fortelle hvorfor mange bedrifter velger dette som transportmiddel.

Unngå transitt 

Når man leier et fly kan du ofte fly direkte, slik at du slipper unødvendige mellomlandinger. Med mindre flyet må stoppe for å fylle på drivstoff. Dette vil spare passasjerene for mye tid.

Passasjerene trenger heller ikke å gå ut av flyet. Det betyr at de reisende slipper å oppholde seg i et transittområde, hvor det ofte samler seg store menneskemengder. Smitterisikoen er dermed betydelig redusert.

Redusert rutetilbud

Det er ikke bare tidsbasparende og ønsket om økt smittevern som gjør det attraktivt å leie fly.

Har du behov for å reise i en periode der ruteflyprogrammet er redusert? Kanskje i forbindelse med én eller flere store streiker? Da kan du eliminere usikkerheten ved å leie et eget fly.

Fly tilpasset behov

Det er ikke slik at man trenger å leie et Boeing 737 for å frakte 15 personer. Charterfly kommer i alle størrelser og tilpasses kundens behov. Vi henter med andre ord inn et fly basert på antall passasjerer dere har i gruppen.

Hva koster det?

Prisen avhenger av hvor langt du skal fly, hvor stort fly man trenger og når man skal fly. Det er mange variabler man vurderer, når det kommer til valg av charterfly. Skal man fly langt, trenger man kanskje et fly med flere seter enn man har passasjerer, på grunn av rekkevidden til flyet. Eller kanskje står det et lite fly klart i god posisjon, slik at det er mulig å fly to runder med et mindre fly. Dette gjelder hvis destinasjonen man skal reise til ikke ligger så langt unna, og tiden tillater det.

Det er mange aspekter å ta hensyn til, og et komplisert regelverk hvor man trenger eksperthjelp. Derfor samarbeider vi i Berg-Hansen med flymeglerfirmaet, Aircontact. Her jobber flymeglere med å holde seg oppdatert i markedet og har de beste kontaktene hos utallige flyselskap og leverandører, verden over.

Her er det skreddersøm som gjelder, og basert på dine spesifikke ønsker og kriterier, vil du få tilbud som er tilpasset nettopp dine behov. Det betyr at det er vanskelig å oppgi en snitt-setepris, da alle oppdrag er unike. Men det er viktig å huske på at det ikke trenger å bli så veldig mye dyrere enn rutefly, om man finner de beste kombinasjonene.


Ta kontakt med oss, dersom du ønsker å vite mer!
Telefon: +47 810 56 810
E-post: grupper@berg-hansen.no

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Dame som sitter på gulvet på flyplassen og ser utover rullebanen
28. mai 2024

Slik forholder du som flypassasjer deg til streik

Er du uheldig kan flyreisen din bli påvirket av streik. Her oppsummerer vi hvordan du som flypassasjer forholder deg til en eventuell streik.
Fargerike høyhus gjenspeiles i vannet. Foto
2. mai 2024

Vakttelefon – når du trenger øyeblikkelig hjelp på reise

En fordel med å være kunde i Berg-Hansen er tilgangen til hjelp 24/7. Men i hvilke situasjoner skal man kontakte vakttelefonen vår?
Wat Arun Temple lyser vakkert opp i skumringen. Foto
24. januar 2024

Flyselskapene lanserer flere spennende direkteruter i 2024

I 2024 lanserer flyselskapene flere spennende direkteruter ut i verden – ikke bare fra Oslo Lufthavn, men også ellers i landet!