Tilbake

Flyselskapene lanserer flere spennende direkteruter i 2024

2024 byr på gode nyheter for reiseglade nordmenn, og de fleste kommer i forbindelse med flyselskapenes utvidede sommerprogram. I år får vi flere spennende direkteruter – både fra Oslo Lufthavn og ellers i landet.

SAS lanserer fem nye ruter

I SAS sitt sommerprogram finner vi fem nye ruter til og fra Norge. Det blir direktefly mellom Bergen og London Heathrow tre ganger i uken. Fra Oslo vil SAS fly direkte til Genève, Milano og Tivat. SAS setter også opp avganger mellom Tromsø og København, som blir en konkurrent til Norwegian sin rute på samme strekning. Denne ruten vil knytte Tromsø enda tettere sammen med resten av verden, da SAS har flust av flyvninger fra København og videre ut i verden.

For de som søker mot mer tradisjonelle feriemål i sommer, er det en gladnyhet at SAS øker kapasiteten på flyvninger til Malaga, Firenze, Palma og Alicante. Det blir også økt kapasitet til Alanya og Antalya i Tyrkia – som er reisemål som har eksplodert i popularitet.

Gledelig gjensyn med Thai Airways

I sommer er det duket for et gledelig gjensyn med Thai Airways. De gjenåpner nemlig sin etterlengtede direkterute mellom Oslo og Bangkok. Her kan du se frem til daglige avganger, i første omgang mellom 1. juli og 28. oktober. De har ikke bekreftet om ruten fortsetter til vinteren.

Norwegian satser nasjonalt og internasjonalt

Norwegian utvider rutenettet sitt i Norge i sommer med hele ni nye ruter. Både ferie- og jobbreisende kan glede seg over direkteflyvninger mellom Oslo og Lyon, Montpellier, Zadar, Milas/Bodrum og Basel. Ruten til den polske byen Wroclaw gjenopptas også. Stavanger får ny direkterute til Milano og fra Torp/Sandefjord vil det gå direktefly til både Palma de Mallorca og Barcelona.

Bor du nord vil du også kunne glede deg over Norwegian sin direkterute fra Harstad/Narvik til Palma de Mallorca, mellom 7. mai og 8. oktober.

Norwegian er tildelt en rammeavtale for forsvarssektoren, og som resultat av dette gjenåpnes det ruter mellom Oslo og Bardufoss og Lakselv. Fra 1. februar vil du kunne boltre deg i 34 ukentlige avganger mellom Oslo og Bardufoss, og fra 1. april vil det gå fire ukentlige avganger mellom Oslo og Lakselv. Det vil også gå direktefly mellom Oslo og Kirkenes i hele 2024.

Finnair øker trafikken til nord

Helsinki er et stort og viktig knutepunkt i Norden for trafikk østover. Og selvfølgelig fra Østen og videre innad i Norden.

I årets sommersesong øker Finnair satsingen sin mellom Helsinki og de norske flyplassene Tromsø, Bodø og Trondheim. Faktisk så blir det daglige avganger til Tromsø, fem ganger i uken til Bodø og 10 ukentlige avganger til Trondheim.

Midnattssolen har aldri vært mer tilgjengelig for asiatene.

Lufthansa Group har tro på det norske markedet

Lufthansa Group har tro på det norske markedet, og utvider både rutenettet og kapasiteten – ikke bare fra Oslo!

Den nye direkteruten mellom Alta og Frankfurt kobler nord sammen med resten av verden – noe som både er til nytte for ferie- og forretningsreisende nordpå, men også for europeere som vil oppleve det arktiske Finnmark. Første flyvning vil gå 19. desember 2024, og strekningen vil opereres av flyselskapet Discover Airlines.

Direkteruten mellom Evenes og Frankfurt som åpner 16. mai, og Evens og Zurich som åpner 10. juni, er også spennende nyheter for de i nord. Legger vi til den nye direkteruten mellom Trondheim og München, med oppstart 28. april, begynner dekningen å bli god.

Det er også verdt å nevne at Swiss skal fly direkte mellom Oslo og Genève  3 ganger i uken, fra 2. april. En spesielt viktig rute for jobbreisende.

Air Baltic tar deg til Syden

Visste du at Air Baltic flyr deg til Gran Canaria i vintersesongen 2024? Flyselskapet har lenge fraktet nordmenn fra Oslo, Bergen og Trondheim til Riga. Men i desember i fjor startet de opp med tre splitter nye ruter til Syden. Rutene går mellom Las Palmas og Oslo, Bergen og Torp/Sandefjord.

Kapasiteten til Syden i vinterferien er med andre ord enda litt bedre i år.

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Fargerike hus i Villajoyosa (Seville), Spania
9. januar 2024

Hvordan påvirker økonomien ferieplanene våre i 2024?

Prisvekst på varer og tjenester, økte boliglånsrenter og svak kronekurs har preget 2023. Hvordan påvirker dette ferieplanene våre?
Grønt nordlys som danser over blikkstille vann. Foto
20. november 2023

National Geographic anbefaler Nordland i 2024

National Geographic har reist verden rundt og plukket ut 30 destinasjoner som bør besøkes i 2024, og her finner vi selveste Nordland!
Stort grått bygg med en stor statue i forkant. Foto
6. november 2023

Oslo kåret til en av verdens 10 beste storbyer i 2023

Reisemagasinet Condé Nast Traveler har kåret verdens 10 beste storbyer, og Oslo er én av de. Les mer om kåringen og hovedstaden vår her!