Tilbake

Dette blir høstens 5 «hotteste» reisemål

Nå lengter vi etter å reise til utlandet. For mange så er det å oppleve nye steder, lukter og smaker en viktig del av livet. Hva er vel bedre enn å legge seg ned på en kritthvit strand, kjenne sandkornene mellom tærne, høre bølgene slå mot land, og vite at solen ikke skal noen steder?

I 1,5 år har vi blitt oppfordret til å holde oss i eget land, men nå går vi mot en gjenåpning av både Norge og resten av verden. Vi må fremdeles forholde oss til smittevern, vaksinepass, testing og røde/gule/grønne land – men det er det verdt, så lenge det betyr at vi kan begynne å reise igjen på en trygg og forsvarlig måte!

Så, hvor skal vi dra?

Det er selvfølgelig vanskelig å se inn i krystallkulen og spå eksakt hvordan verden vil se ut til høsten, men vi har stor tro på at Europa vil være innenfor rekkevidde når høstferien melder sin ankomst. Vi anbefaler deg å ikke sitte alt for lenge på gjerdet, for det er et stort antall mennesker som vil på tur – og kapasiteten på både fly og destinasjoner vil være noe redusert.

Vi spår at dette blir 5 av høstens «hotteste» reisemål:

Blå tak i Santorini, Hellas
Santorini, Hellas

Hellas – noe for enhver anledning

Vi nordmenn elsker Hellas, og det av god grunn. Varmt og deilig klima, turkist hav, flotte strender og nydelig mat er det som møter deg her. Dessuten finner du øyer for enhver anledning – enten du er på tur med familien, kjæresten eller vennegjengen.

Vil du oppleve Hellas til høsten? Send oss en forespørsel her.

Tenerife, Kanariøyene
Tenerife, Spania

Spania – en sikker vinner, hvert år

Spania er en sikker vinner – hver eneste høst og vinter. Vil du nyte late og varme sommerdager ute på en av Kanariøyene? Eller drikke sangria på en beach club i trendy Palma? Uansett hva du velger, så kan du føle deg trygg på at ferien blir fortryllende.

Drømmer du om Spania til høsten? Sjekk ut inspirasjonsturene våre til Gran Canaria og Palma de Mallorca.

Gamlebyen i Dubrovnik
Dubrovnik, Kroatia

Kroatia – sol, bad og historie i skjønn forening

Beliggende flott til ved Adriaterhavet finner du ferieperlen Kroatia – et land som virkelig er lett å forelske seg i. Ja takk til krystallklart vann, vakker skjærgård, god mat og spennende historie. Hva med å dra på én ukes høstferie til Makarska Riviera eller øya Hvar? Eller en langweekend til UNESCO-byen Dybrovnik?

Er det Kroatia som står øverst på ønskelisten din i høst? Send oss en forespørsel her.

Stor sandstrand på Algarvekysten i Portugal
Algarvekysten, Portugal

Portugal – et slående vakkert kystlandskap 

Portugal blir mer og mer populært som feriedestinasjon, men det er på langt nær like folksomt her som hos naboen Spania. Det slående vakre kystlandskapet her er perfekt å oppleve med bil! Hva med å gå for en Camper Van, slik at du enkelt kan manøvrere deg mellom de enorme sandstrendene, det dramatiske klippelandskapet, og de pittoreske fiskelandsbyene?

Sjekk ut denne bloggen, som tar deg med på Camper Van-tur langs Algarvekysten.

Havnen i Valetta i solnedgang
Valletta, Malta

Malta – en liten øy med mye å by på

Vi må ikke glemme Malta – den lille øya i Middelhavet som har så utrolig mye å by på! Her har du et deilig klima, massevis av historie, og krystallklart vann. Kombiner sol og bad med et besøk til vakre Valletta by, eller den historiske middelalderlandsbyen Mdina.

Vil du vite mer? Sjekk ut denne inspirasjonsturen til Malta.

Ikke langt nok unna, sier du?

Skal du reise utenfor Europa i høst, så må du velge destinasjon med omhu. Vår anbefaling da, er at du sikter deg inn på Maldivene. En vakker og eksotiske øygruppe i Indiahavet – langt fra bekymringer og gufsete høstvær. Dette er så nært paradis du kommer, og de lange hvite sandstrendene og det azurblå havet vil garantert gi deg gåsehud til tross for det varme klimaet.

Akkurat nå tilbyr vi i samarbeid med Blixen Tours, direktefly til Maldivene i høstferien. Kan det være noe for deg? Send oss en forespørsel, så kommer vi tilbake til deg med et uforpliktende tilbud.

Maldivene
Kuramathi, Maldivene. Foto: Blixen Tours

Husk reiseforsikringen din

Det er utrolig viktig å ha gyldig reiseforsikring når du er ute og reiser, og her er det noe ulik praksis fra selskap til selskap. De fleste forsikringsselskaper forholder seg til UD sine reiseråd, og hvorvidt et land er rødt, gult eller grønt. Sett deg godt inn i hva som gjelder for din reiseforsikring, til det landet du ønsker å reise til – før du bestiller.

Fleksibilitet og trygghet

De aller fleste reiseleverandører har fleksibilitet når det kommer til koronarelaterte forhold, men det er selvfølgelig viktig å dobbeltsjekke dette før du bestiller. Turoperatørene og charterselskapene har gode og trygge vilkår – noe vi også sjekker opp for kundene våre, og gir gode råd rundt. Vi vil anbefale å ha fleksibilitet og en ekstra trygghet på reise, en god stund til.

Lurer du på hvilke innreiseregler som gjelder på din destinasjon? Dette kan du enkelt sjekke ved hjelpe av vår CIBT innreiseguide. Her fyller du inn hvor du reiser fra og hvor du reiser til, så får du presentert gjeldende innreiseregler dit du skal.

Ønsker du å sparre med oss om høstens ferietur? Ikke nøl med å ta kontakt med oss ❤️