Tilbake

Fra julebord til juleglede

Julebordsesongen nærmer seg – en stor favoritt blant de norske juletradisjonene. En tid for å samle gode venner og kolleger, for å feire året som har gått og for å nyte god mat og hverandres selskap. Men hva om årets julebord kunne blitt noe mer enn «bare» en fest?

Julebordets ekte ånd – fest og gavens tid

Visste du at julebordstradisjonen har røtter tilbake til Middelalderen? Da var det nemlig vanlig å la maten stå fremme hele jula, slik at fattige og omstreifende kunne forsyne seg.

Vi ser stadig flere virksomheter som velger å bruke førjulstiden på aktiviteter som utgjør noe positivt for samfunnet. Dette heier vi selvfølgelig på. Ønsker du å gjøre det samme? Hva med å transformere årets julebord fra «kun» fest, til en dag fylt med både juleglede og meningsfulle handlinger?

Våre eventprodusenter har samlet tre forslag til hvordan du og din virksomhet kan skape ekstra juleglede i timene før selve julebordet:

  • Juleverkstedet
    En klassiker fra barndommen som fungerer godt på arbeidsplassen. Et kreativt avbrekk i hverdagen, hvor det finnes mange muligheter og formål. Dere kan for eksempel lage hjemmelagede julekort med hilsener til mennesker som er alene på sykehjem eller i omsorgsboliger. En liten handling som kan bety mye for mottakeren.
  • Juleauksjon
    En underholdende oppladning til julebordet, hvor inntektene doneres til et veldedig formål. En god «auksjonarius» er essensielt, samt et godt og kreativt utvalg av auksjonsartikler. Dette for å oppmuntre til budkrig og gjøre budgivningen morsom og underholdende. Auksjonsartikler samler dere inn i dagene før julebordet, fra ansatte, leverandører eller samarbeidspartnere. Eksempler kan være forundringspakker, gavekort, pene klær man ønsker å donere, eller en kreativ opplevelse.
  • Julebingo
    Hva om årets ansattjulegave doneres til en storslått julebingo, for veldedighet? Her snakker vi juleglede og underholdning i skjønn forening. Bingohaller har tradisjonelt sett vært et viktig sosialt samlingssted for mange som føler seg litt ensomme. Men i takt med at nettbaserte spill vokser, forsvinner flere og flere av disse møteplassene. Hva med å invitere med mennesker som føler seg ensomme i førjulstiden? Vinnerne av julebingoen får en kul premie, mens det store overskuddet doneres til noen som virkelig trenger det. Vinn-vinn-vinn.

Hjelp med din unike førjulsfest?

Eksemplene over er bare tre av mange idéer vi har, som kan arrangeres sammen med årets julebord. Våre eventprodusenter og prosjektledere hjelper deg gjerne med å konseptualisere din unike førjulsfest – enten det er et tradisjonelt julebord eller et med ekstra mening.

Etter et år som har vært utfordrende for mange, oppfordrer vi alle våre kunder til å feire sine ansatte ved å dyrke den herlige julebordstradisjonen. Og så applauderer vi selvfølgelig ekstra høyt til de som ønsker å gjøre det hele til et meningsfylt arrangement.

Aktører som vi mener fortjener å stå i søkelyset nå i førjulstiden er; Fattighuset, Alternativ jul, Julebordhelt/Kirkens Bymisjon, Julegryta/Frelsesarmeen, Sykehusklovnene og Mental Helse Ungdom.

Kontakt oss på grupper@berg-hansen.no dersom du ønsker hjelp til å arrangere årets julebord!

Saken er skrevet i samarbeid med produsent Lena Hjelmås.

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Mennesker som går ned en trapp. Foto
20. april 2023

Tips til planleggingen av årets konferanse

Er det på tide med litt faglig påfyll, samt inspirere og motivere de ansatte? Her er mine tips til planleggingen av årets konferanse.
Fire mennesker kledd til fest står og spiller blackjack. Foto
14. mars 2023

5 tips som sørger for et vellykket julebord

Hva med å ta årets julebord til nye høyder, og skape noe som virkelig setter spor hos gjestene dine? Her får du 5 gode julebordtips!
Julebord i kulturkirken Jacob, Oslo
22. juni 2018

Det kimer nå til julefest – julebord i kulturkirken Jacob

Lenge til jul, sier du? Ikke hvis du skal arrangere årets julebord! Her får du inspirasjon til hvordan du kan overraske dine kolleger og legge julebordet til et helt unikt lokale. Les hvordan et julebord i kulturkirken Jacob oppleves av en gjest. Vi garanterer at stemningen vil stå i «kirke-taket».