Tilbake

Hardanger – en møteplass med fokus på det kortreiste

Konferansemarkedet er tilbake for fullt etter en lang periode med pandemi og usikkerhet. De store byene er pakket med konferansegjester, og mange hoteller er fulle flere måneder i forveien. Så hvorfor ikke tenke litt annerledes, og se mot Hardanger?

Med sprengt møte- og konferansekapasitet i de store byene, og fremdeles et snev av usikkerhet på flere av de tradisjonelle firmareise-destinasjonene i utlandet, er tiden moden for å tenke annerledes. Hvorfor ikke ta med dine medarbeidere på en litt annerledes konferanse/firmatur, som garantert vil vekke begeistring?

Vi anbefaler en tur til vakre Hardanger. Regionen vest i landet som byr på fantastiske råvarer, kortreist mat, og der sideren virkelig har tatt av!

Vi tar deg med på en rundtur i naturskjønne Hardanger, der vi setter av tid til både sidersmaking og historiefortelling. Vi har selv testet ut dette produktet, og kan med hånden på hjertet si at sider-bøndenes entusiasme og pasjon for det de driver med, både er inspirerende og smittsomt.

To av våre absolutt favoritt-gårder er Aga og Åkre, hvor du blir møtt av et varmt og engasjert vertskap, gode og interessante historier og en opplevelsespakke utenom det vanlige.

Overnattings- og konferansemuligheter

Vi har allerede spikret aktiviteten som vi skal bygge turen rundt – altså sideren. Så nå gjenstår det å fastslå hvor dere skal bo og hvor dere skal gjennomføre det faglige. Her finnes det flere muligheter, både i selve Hardanger og litt utenfor.

Utne Hotel

I det bittelille tettstedet Utne, midt i Hardanger blant fjell og fjord – ligger en liten historisk perle ved navn Utne Hotel. Hotellet har 17 unike rom og holder sesongåpent fra april til oktober. Dette stedet drives av ildsjeler med en stor kjærlighet for historie, og her tilbys det blant annet sidersmaling og vanvittige matopplevelser.

Fra hotellet er det kort vei til fjellturer i vakker natur, og Utne er en perfekt base for å oppleve Hardangerfjorden og alt den har å by på.

For små grupper er dette det perfekte valget – og for det riktige antallet kan hele hotellet leies, slik at dere er her helt alene.

Hotel Ullensvang

På Lofthus ligger det kjente og kjære Hotel Ullensvang. Her finner du 170 rom med utsikt over Hardangerfjorden, og konferanseavdeling for opptil 400 personer. Hotellet passer med andre ord perfekt til både små og store grupper.

Hotellet er flittig besøkt av både utenlandske gjester og nordmenn – også kongelige. Edvard Griegs skrivestue står på tunet, og historien sitter i veggene.

Hva med middag i et særegent bygg? Eller en konferansedel utendørs i auditoriet?
Hotellet er viden kjent for sitt fantastiske badeanlegg, hvor du kan puste ut og finne roen.   

Fleischer’s Hotel

Hotellet ligger rett ved togstasjonen på Voss, og er et gammelt og ærverdig hotell i sveitserstil fra 1889. Stemningen på Fleischer’s er helt spesiell, og her møtes travle forretningsreisende, nysgjerrige turister og de lokale for en drink i den hyggelige baren.

Konferanseavdelingen har plass til 240 deltakere, og hotellet har 110 rom med totalt 210 sengeplasser. En velværeavdeling med basseng, boblebad og badstue hjelper deg å slappe av mellom faglig påfyll, eller hva med en runde på hotellets tennisbane eller golfbanen like i nærheten?

Store Ringheim Hotel og Restaurant

En kort kjøretur fra Voss togstasjon ligger Store Ringheim Hotell og Restaurant, som eies av et hyggelig ektepar med glimt i øyet. Fokuset her ligger på å skape stemning og en ramme som gjør at du som besøkende skal føle at du «kommer hjem».

Her vil du oppleve god og kortreist mat, gode senger fordelt på totalt 15 rom, samt et historisk sus på en gård som har vært i drift siden 1778.

Vi anbefaler Store Ringheim til mindre grupper, både for konferanse, bespisning og overnatting. Her kan dere finne roen i en hektisk hverdag, og ha hele stedet for dere selv dersom antallet er riktig.

Kontakt oss for tilbud

Kunne du tenke deg å dra på firmatur til vakre Hardanger? Ta kontakt med våre dyktige prosjektledere så setter vi opp et skreddersydd tilbud til deg.

Telefon: +47 810 56 810
E-post: grupper@berg-hansen.no


Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Tre personer med tursekk som går i vakker natur. Foto
14. september 2023

Ta med kollegaene til vakre Vestlandet

Skal dere på firmatur, men ikke bestemt dere for sted? Da bør dere se vestover i landet, nærmere bestemt til Finse, Flåm og Voss.
Hvitt gammelt trehus beliggende helt nede ved kaia
24. oktober 2022

En historisk visningstur til Vestlandet

Vi har vært på gruppetur til Vestlandet! Her kan du lese om reisen, og om flotte overnattings- og spisesteder med lang og spennende historie.
Epletrær i Hardanger
4. mars 2022

Sidersafari i vakre Hardanger – en opplevelse for sansene

Hardanger er slående vakkert, det visste jeg på forhånd. Men jeg ble likevel blåst av banen av den friske lukten, de deilige smakene, og det utrolig flotte landskapet. Sideren er den nye champagnen, og Hardanger er vårt helt eget sider-paradis!