Tilbake

Langkawi – den lille øya med det store hjertet

Langkawi i Malaysia er et lite paradis på jord. Nydelige strender, eksotisk regnskog og en varm og avslappet atmosfære er det som møter deg. Dette er en liten øy med et stort hjerte, som jeg definitivt skal tilbake til. Nysgjerrig? Her får du mine beste tips til reisen ned, hoteller og aktiviteter.

Ja takk, begge deler?

Langkawi ligger 10 mil nord for Penang og er enkelt tilgjengelig med både ferge og fly.

Jeg fløy med Qatar Airways via Doha til Penang, og tilbragte noen dager der før ferden gikk videre til øyparadiset Langkawi. Det å kombinere to steder som Penang og Langkawi er noe jeg vil anbefale på det sterkeste. Selvfølgelig skal du ha i både pose og sekk, når du først har fløyet hele denne veien. Les mer om Penang her.

Er du derimot fast bestemt på kun å besøke Langkawi, så blir du bare sittende om bord på flyet, mens de som skal til Penang går av. Deretter lukkes flydørene, du fester setebeltet og flyr i hele 15 minutter, før setebeltet skal av og flydørene åpnes igjen. Penang – Langkawi må være tidenes korteste flystrekning?

Det finnes selvfølgelig også andre flyselskap som flyr mellom Oslo og Langkawi. Her hjelper vi deg gjerne med å finne den perfekte- og mest effektive reisen, basert på dine ønsker og behov.

Qatar Airways

Qatar Airways åpnet i 2018 sin nye rutesatsning på Malaysia, nemlig en rute til Penang og Langkawi. Flyturen fra Oslo til Penang er på rundt 15 timer, med et effektivt stopp innom Doha.

For de av dere som ikke kjenner til Qatar fra tidligere reiser, så er dette definitivt et flyselskap du bør teste ut. De har et knallbra rutetilbud østover og produktet de leverer er helt i toppsjiktet. De har ved flere anledninger vunnet kåringer for beste flyselskap og beste Business Class. En ung flyflåte, et upåklagelig underholdningssystem, enestående service og god mat (til å være flymat) er stikkord.

Når du skal fly langt er det ofte verdt å investere i flykomfort – noe du absolutt gjør med Qatar Airways. Har du planer om å unne deg litt ekstra på ferien, så anbefaler jeg deg å teste ut Business Class. Du blir garantert blåst av banen, med både flatbed og høy champagneføring!

Velkommen til Langkawi – Ørnens land

Langkawi er en øygruppe bestående av 99 vakre paradisøyer, 30 kilometer utenfor det malaysiske fastlandet. Her finner du hvite korallstrender, svaiende palmer, tropisk regnskog og et bredt utvalg av luksuriøse resorter. Dette er en populær øygruppe for turister, men det er langt ifra så folksomt som andre feriesteder i Asia.

På Langkawi er det sol, bad og spennende naturopplevelser som står i fokus. Visste du at Langkawi betyr «Ørnens land»? Her bor nemlig den majestetiske ørnen i skjønn harmoni med både apekatter, delfiner og Stingrays. Øyene er også kjent for sin fascinerende mangroveskog, som spiller en stor og viktig rolle for både menneskene og dyrene her.

Legg basen din til hovedøya Palau Langkawi (palau betyr øy), som er én av to bebodde øyer. Hovedøya er liten og sjarmerende, med kun 45.000 innbyggere som primært livnærer seg av fiske. Øya har en herlig laid back og varm atmosfære, som du umiddelbart vil kjenne på når du ankommer. Sannsynligheten er stor for at du forelsker deg i dette stedet, og rammes av kjærlighetssorg når det er tid for å dra hjem..

Slik blir du kjent med paradisøya

Langkawi er som tidligere nevnt en liten øy, og de små avstandene gjør det enkelt for deg som turist å oppleve et stort spekter av aktiviteter og utflukter. Faktisk så bruker du ikke mer enn 40 minutter på å kjøre hele øya på langs.

Øya er dekket av strender, regnskog og fjell, som gjør dette til et mekka for naturopplevelser. Her får du mine favoritter, som fungerer helt ypperlig for å bli bedre kjent med denne paradisøya.

Opp i høyden med verdens bratteste gondolbane
Jeg drar alltid opp i høyden når jeg er på et nytt sted. Det er en kul måte å få oversikt på, og så er jeg generelt glad i høyder. Med Langkawi Cable Car får du en luftig tur opp til øyas nest høyeste fjell, Machinchang, 708 meter over havet. Det blir sagt at dette er verdens bratteste gondolbane, med en stigning på svimlende 45 grader. Er du ekstra modig kjører du på med en gondol med glassgulv – da får du virkelig føle på høyden!

Tips: Bestill billetter på forhånd og inkluder Express Lane. Prisforskjellen er en snau hundrelapp, og gevinsten er at du unngår den potensielt lange køen. Du har faktisk ikke råd til å kaste bort mye tid i kø på ferie.

På toppen av Machinchang venter to store utkikksplattformer, samt den 125 meter lange Sky Bridge. Dette er en bro som går over jungelterreng og som gir en skikkelig luftig opplevelse. Tørr du? 😉

Mangrove Tour – inn i mangrovejungelens mystiske verden
Naturen og dyrelivet på Langkawi er utrolig spennende og helt unikt, så du kan faktisk ikke besøke øya uten å ha vært på en guidet Mangrove Tour. Her tar en lokal guide deg med på en tur i longtail båt, inn i mangrovejungelens mystiske verden.

Lær om de utrolig fascinerende mangrovetrærne, som blant annet renser havet for plastikk og beskytter nyfødte babydelfinene. Besøk en tradisjonell fiskefarm hvor du får hilse på flere av havets skatter, deriblant Stingray Johnny. Ta med deg lommelykt og list deg inn i en mørk hule full av sovende flaggermus. Opplev den majestetiske og vakre ørnen på nært hold, der de flyr over sjøen på jakt etter noe å spise.

Alt dette, mens lure små apekatter lusker rundt deg, klare til å naske til seg alt som er spiselig.

Hele området hører til Kilim Geoforest Park. Geoparken er på over 100 kvadratkilometer, og inneholder mangroveskog, fossiler, ubebodde øyer og strender, grotter, og vakre kalkstein-formasjoner. Dette magiske området har vært en del av UNESCO siden 2006, og er den første og foreløpig eneste geoparken i sør-øst Asia.

Dette var definitivt et av turens høydepunkter for min del, og jeg er overbevist om at du også vil digge denne utflukten 😊

Cruise deg inn i solnedgangen
Hva er vel vakrere enn å se solen farge himmelen rød, mens den går ned langt der borte i horisonten? Gjør dette om bord en katamaran, mens du sitter på dekk og nipper til et glass med bobler.

Sunset Cruise er en populær aktivitet, hvor du kombinerer sol og bad med en bedre middag. Vi fikk servert en stor og spennende grillbuffet, og kunne kombinere det med hva vi ville fra den innholdsrike baren.

Et morsom aktivitet om bord var saltvanns-jacuzzi. Her festet de et nett etter katamaranen, som du hopper ut i. Her blir du liggende og nyte det avkjølende vannet mot kroppen, den varme solen i fjeset, og smaken av den iskalde ølen i hånden.

Er dere en hel gjeng kan dere leie en katamaran helt for dere selv – de fås i alle størrelser. Er dere et kjærestepar eller en liten familie på tur, finnes det flere bra påmeldingscruise å bli med på.

En fartsfylt opplevelse med Jetski Tour
Har du prøvd vannscooter før? Det hadde ikke jeg heller, men etter å ha testet det på Langkawi er det ingen tvil om at det blir en fast greie når jeg er ute og ferierer. Det var skikkelig gøy!

Vi tok en guidet tur på vannscooter, og dro på øyhopping blant Langkawis mange øyer. Det var utrolig kult å utforske de små, ubebodde øyene, og få gå i land på kritthvite strandperler der vi var helt alene. Alle som har sett filmen «The Beach» drømmer vel om å ha en vakker sandstrand for seg selv på ferie? 😊

Her bør du bo på Langkawi

Langkawi er kjent for sine hvite langstrakte strender, så sol og bad er en naturlig del av oppholdet. Mitt beste tips til deg er å bo på et resort som ligger rett på stranden, for å få maksimalt ut av tiden din. Her finnes det et hav av muligheter, men dette er mine anbefalinger.

Four Seasons Langkawi
Hvem drømmer vel ikke om å bo på et Four Seasons!? Dette resortet er en levende drøm fra ende til annen. Du bor i flotte villaer med vakkert interiør og eksotisk utedusj. Slår du virkelig på stortromma så går du for en villa med eget svømmebasseng og hengekøye helt nede ved strandkanten.

Her har du også øyas vakreste strand – hvitere og renere enn noe annet sted. Maten er upåklaglig og servicen er ut av denne verden.

Four Seasons befinner seg i den øvre prisklassen, men dette er et av de rimeligste resortene i kjeden. Er det et sted Four Seasons-drømmen din kan bli virkelig, så er det altså her.

Meritus Pelangi Beach Resort & Spa
Et rimeligere alternativ, men med like flott beliggenhet, er hotellandsbyen Maritus Pelangi Beach Resort & Spa. Alle husene her er inspirert av de tradisjonelle Kampung House, som er slik Malayene bygget hus fra gammelt av.

Resortet er fra 2003, og du merker at anlegget begynner å bli noen år gammelt – allikevel holder det en god standard. Alle leiligheter og villaer er store og romslige, med fine bad og terrasser.

For det ultimate oppholdet må du bestille en av villaene direkte på stranden – jeg anbefaler nummer 7 og 9 for den beste utsikten ut mot havet.

Resortet tilbyr ulike restauranter, og restauranten nede på stranden er en sikker vinner. De serverer deilig vestlig frokost i nydelige omgivelser, og er den perfekte starten på dagen. På kvelden kan du nyte en bedre middag her, under den åpne stjernehimmelen.

På kveldstid våkner hele området til liv, og du kan velge og vrake mellom strandbarer langs hele Cenang Beach. Sett deg på en plastikkstol i mørket, kjøp deg en iskald øl, og lytt til havet som slår inn mot land. Magisk!

The Danna Hotel Langkawi
The Danna Hotel Langkawi er et lekkert 5-stjerners hotell, beliggende i rolige omgivelser ved Telaga Harbour Park, 15 minutter fra flyplassen. Arkitekturen er tydelig inspirert av middelhavet og kolonitiden, og er et vakkert skue blant den eksotiske jungelen rundt.

Her kan du unne deg litt ekstra luksus i én av deres 10 villaer, eller du kan bo på et av de 125 elegente og svært romslige hotellrommene. Alle rom er vakkert innredet i kolonialsk stil, og de har alle balkong.

Start dagen med en utrolig deilig frokostbuffet ute på terrassen, og avslutt dagen med en magisk matopplevelse i hotellets fine dining restaurant.

Hotellet ligger rett på stranden, men med et av de lekreste bassengområdene jeg noen gang har sett, er det ikke sikkert du kommer så langt.

Berjaya Langkawi Resort
20 minutter fra flyplassen, ved Burau Bay, finner du det fascinerende resortet Berjaya Langkawi. Resortet består av 412 villaer på stylter, enten beliggende i regnskogen eller langs det vakre smaragdfargede havet.

Alle villaer er romslige, med et rent og elegant design. Her er du rett ved stranden, i tillegg til at resortet tilbyr et stort bassengområde for både voksne og barn.

Dette er det perfekte resortet for deg på bryllupsreise, eller dersom du vil oppleve noe litt annerledes. Velg en av de ytterse villaene på havet, for en helt unik opplevelse. Flere av villaene er utstyrt med et deilig boblebad, så her kan du sitte i badekaret og nyte utsikten over det åpne havet.

Her finner du flere restauranter for enestående matopplevelser, og du kan koble helt av i resortets spa-anlegg.

Nydelig mat til svært lave priser

Malaysia er kjent for sitt deilige kjøkken, og på Langkawi finner du den perfekte blanding fra det asiatiske kjøkken. Sjømat spiller selvfølgelig en sentral rolle, men du finner også kokosbaserte retter fra Thailand, ulike varianter av curry, stekt ris, satay og nudelretter.

Prisnivået her er også lavt, og på de lokale stedene får du middagsretter fra 20 kroner.

For eksklusive matopplevelser anbefaler jeg deg å spise på et av de finere 5-stjerners resortene her, eksempelvis Four Seasons, The Danna eller Berjaya. Jeg hadde så utrolig mange gode matopplevelser på disse hotellene, så det er umulig å kåre en «vinner».

Et lite shoppingmekka

Hele øya er taxfree, så på Langkawi finnes det store muligheter for å gjøre gode kjøp. For shopping er det den lille storbyen Kuha som er stedet. Her finner du flere store shoppingsentre, i tillegg til at det på onsdager og lørdager avholdes nattmarked.

Asia er jo kjent for sine høylytte og fargesprakende nattmarkeder, der du kan gjøre all verdens «kupp». Bare husk å prute. Spekteret av morsomme salgsobjekter, den gode og levende stemningen, og jaget etter å få de beste prisene, er noe du absolutt må få med deg i løpet av turen.

Drømmer du om en reise til Malaysia?

Sjekk ut vår inspirasjonspakke til Malaysia, eller ta kontakt med våre ferieeksperter for å få drømmereisen din skreddersydd 😊