Tilbake

Fra digital konferanse til sommerfest i november

Siden 2020 har vi hatt den unike gleden av å arbeide side om side med Helsedirektoratet for å gjennomføre den årlige Pasientsikkerhetskonferansen. Reisen har vært både inspirerende og utfordrende – fra strenge smittevernkrav under pandemien, til en sommerfest i november. La oss se tilbake på de fire siste årene.

2020: Den digitale revolusjonen

2020 var et år preget av usikkerhet og store tilpasninger, og markerte startskuddet for vårt samarbeid med Helsedirektoratet. Pandemien tvang oss til å tenke nytt og vi måtte omstille oss raskt. Resultatet ble en helt digital studiooverføring av Pasientsikkerhetskonferansen.

Vår oppgave var å tilpasse og produsere innhold som passet det digitale formatet. Dette innebar en omfattende restrukturering av hvordan vi presenterte informasjon og interagerte med deltakerne og foredragsholderne i sendingen.

Å navigere i regelverk og smittevernstiltak var både utfordrende og givende.

2021: Hybridformatet tar form

Året etter var regelverket og smitteverntiltakene noe løsere, som tillot oss å ta steget videre mot en hybrid konferanseløsning. Her pitchet vi det nyåpnede biblioteket, Deichmanns, som lokasjon for produksjonen – et valg som viste seg å være «spot on».

Vi gjennomførte en vellykket sending med både studiosegmenter og livekonserter fra flere steder i biblioteket. Dette skjedde mens biblioteket var åpent for publikum, som ga arrangementet en ekstra dimensjon.

Formatet bød på en perfekt balanse mellom fysisk nærvær og digital deltakelse.

2022: Tilbake til det fysiske

2022 fikk den fysiske konferansen sitt comeback – et år med gjenforening og gjenoppdagelse av gleden ved personlige møter. Det å kunne samles igjen, etter år med restriksjoner, ga følelsen av normalitet, stabilitet og et fellesskap som hadde manglet.

Samtidig tok vi med oss erfaringene fra de to foregående digitale årene. Nytt dette året var at konferansen ble strømmet, for å kunne nå ut til enda flere. Vi tok også i bruk digitale verktøy for å engasjere deltakerne, både de i salen og de som fulgte digitalt.

Konferansen gikk av stabelen på The Qube ved Gardermoen.

2023: Sommerfest i november

I 2023 tok vi Pasientsikkerhetskonferansen til et helt nytt nivå. I nært samarbeid med programkomiteen og foredragsholderne, var målet å heve kvaliteten på innhold, presentasjoner, foredrag og det visuelle uttrykket i salen.

Vi utfordret oss selv og Helsedirektoratet på formatene på det faglige innholdet, og kom med et vågalt forslag om å omvandle festmiddagen til en stor sommerfest. Konferansen var i november. Den kreative vendingen ble svært godt mottatt av deltakerne, som vurderte festen til den beste i konferansens historie.

Et tydelig bevis på at innovasjon og mot til å tenke utenfor boksen kan skape uforglemmelige opplevelser.

Et meningsfylt arbeid

Som produsenter og prosjektledere, er det noe helt spesielt når kunden har tillitt til ideene våre og stoler på rådene vi kommer med. Det gjør arbeidet vårt med både innhold og opplevelser utrolig meningsfylt. Når vi får aksept for kreative løsninger og innovative forslag, gir det hele prosjektet en ekstra dimensjon.

Jeg får gåsehud av å tenke på det. 

Vår reise med Helsedirektoratet og Pasientsikkerhetskonferansen har vært en berg-og-dalbane med utfordringer, kreativitet, innovasjon og fellesskap. Tillitt over tid gjør at man vokser sammen, og det er dette Berg-Hansen og Helsedirektoratet har gjort med Pasientsikkerhetskonferansen.

Sitat fra Helsedirektoratet som forteller at Berg-Hansen er flinke til å respektere faglig innhold, har god gjennomføringsevne og er gode til å lytte til innspill og ønsker.

Vi har jobbet sammen med Berg-Hansen i flere år, og det er flere ting som gjør samarbeidet vårt så godt. Om vi skal velge tre ting, er det følgende:

1. Deres evne til å respektere det faglige innholdet og gjøre oss gode på å formidle vårt eget faglige innhold.

2. Gjennomføringsevnen de har som produksjonsselskap. De kan ta veldig mye og komplisert logistikk på strak arm.

3. Den veldig gode relasjonen vi har med Berg-Hansen. Vi er opptatt av psykologisk trygghet og å være trygge på å løfte frem bekymringer og innspill til de vi samarbeider med. Med Berg-Hansen er dette aldri et problem.

Ida Waal Rømuld, prosjektleder i Helsedirektoratet
Kari Annette Os, prosjekteier i Helsedirektoratet

Takk til alle som har bidratt på reisen!

Det er gøy å arrangere fester, men det er ekstra meningsfylt å få jobbe med store institusjoner og samfunnsbærere. Tenk om vi har reddet et eller flere liv de siste årene.

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Tre personer med tursekk som går i vakker natur. Foto
6. februar 2024

Spoiler alert! Dette er trendene du bør se opp for i 2024

Nytt år betyr nye muligheter – og hva betyr det for eventåret 2024? Stikkord er mer fokus på bærekraft og et høyere andel av bleasure-reiser.
Mann sitter og ser på kjøreplan sammen med to andre. Foto
24. oktober 2023

Eventprodusenten – eksperten i kulissene

Planlegger du et arrangement som skal imponere og skape uforglemmelige øyeblikk? Da er vårt beste tips; bruk en eventprodusent!
Mann med sort crew-genser står med ryggen til og ser på tre mennesker på scenen. Foto
10. mai 2023

En kompleks livesending fra seks ulike studioer

I 2022 bistod vi Helsedirektoratet med gjennomføringen av den første Nordiske konferansen om fysisk aktivitet. Les om sendingen her!