Tilbake

Reis med vennegjengen til Berlin

Berlin har for mange blitt et velkjent reisemål, men hvorfor skal du velge å dra hit kontra de andre kule byene i Europa? Vi har svaret! Her får du 5 gode grunner til hvorfor du garantert vil digge denne byen like mye som oss.

1. Den unike historien

Det var en gang en mur.. Historien rundt muren som delte øst og vest er utrolig fascinerende, og det beste med det hele er at du kan snakke med de som faktisk var tilstede og opplevde dette skillet. Det er jo tross alt ikke lenge siden.

Bli kjent med byen og dens historie ved å ta en kjøretur i en liten og fargerik trabantbil. Dette er bilen de brukte i øst, som de den gang måtte vente 15 år på å få levert. Bilene ble laget i plast og hadde minimalt med hestekrefter. En brukt bil kostet mer enn en ny, fordi de var det ikke leveringstid på.

Dette er en annerledes og morsom måte å få unna litt sightseeing på, og du får gode fortellinger av en engelsktalende guide over bilradioen.

2. Museumsøya

Byen har en helt egen museumsøy, og dette er faktisk det stedet i verden med flest museer samlet på et sted. Området heter Museumsinsel, og består blant annet av Altes Museum i Lustgarten, Neues Museum, Alte Nationalgalerie, Bodemuseum og Pergamonmuseum. Her finnes det flere kunstgjenstander enn det en enkeltperson noen gang kan rekke å se.

Museumsinsel står på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Bare det å stå utenfor og betrakte de mektige bygningene er en opplevelse i seg selv.

3. «Las Vegas in Berlin»

Visste du at Berlin byr på show i verdensklasse? Store tidsskrifter i både Europa og USA skryter hemningsløst av denne «må se» attraksjonen, som du finner på Friedrichstadt – Palast Berlin. De tilbyr show både på ettermiddagen og kvelden, men sørg for å bestille billetter i god tid da dette er ekstremt populært.

Jeg har selv sett showet «The Wyld» og satt med hakeslepp under hele forestillingen.

4. Et pulserende uteliv

Folk kommer langveisfra kun for å besøke Berlins uteliv, og her finnes det noe for absolutt alle og enhver.

Er du på utkikk etter et sted med loungevibber og deilige cocktails? Da er Monkey Bar det riktige stedet for deg. Er det en mer tradisjonell tysk ølhall med ompa-musikk du ser etter? Da er Hofbraeu Wirtshaus stedet. Vi kan også anbefale den superkule ølhagen, Pratergarten, som har åpent året rundt.

Som alle andre byer har selvfølgelig også Berlin fantastiske rooftop-barer med nydelig utsikt, og her er Klunkerkranich en av byens desidert beste. Og det Berlin er kanskje aller mest kjent for, er utesteder som Berghain, som tillater deg å danse til pulserende elektronisk musikk døgnet rundt.

5. Mye for pengene

Det er en rekke flyselskaper med direkteflyvninger til Berlin, som betyr høy konkurranse og relativt greie priser.

Også på hotellfronten kan du gjøre mange gode kupp, og sammenlignet med andre byer i Europa som London, Barcelona og Paris, vil du kunne halvere budsjettet ditt på overnatting. Det betyr mer penger til shopping, mat, drikke og morsomme aktiviteter.

Hvor skal du bo i Berlin?

Berlin sentrum er delt inn i vest og Mitte, mens øst er et godt stykke på vei ut av det jeg vil betegne som sentrumskjernen. De ulike bydelene er svært forskjellige, og du bør ha en klar formening om hvilken bydel du ønsker å bo i på forhånd.

Stikkordene er:

  • Vest = shopping. Her finner du den elegente shoppinggaten Kurfürstendamm, i tillegg til bolighus i jugendstil og sjarmerende boutiquehoteller.
  • Mitte = historie, loppemarkeder og uteliv. Dette er sentrum for det gamle Øst-Berlin, med store severdigheter som Alexanderplatz, Brandenburger Tor og Museumsøyen.
  • Øst = billig. Her får du tak i svært billig overnatting på grunn av avstanden til det sentrale Berlin.

Planlegger du en tur til Berlin?

Berlin passer for alle type mennesker og en reise hit kan skreddersys etter individuelle behov – uansett om du reiser med vennegjengen eller kolleger.

Vi organiserer titalls turer hit hvert eneste år, og kan bistå med alt fra A og Å, for å gjøre reisen så friksjonsfri som mulig. Kontakt oss 😊

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
En turistbåt som glir langs en kanal i Amsterdam. Foto
6. juni 2023

Våre beste reisetips for en langhelg i Amsterdam

Amsterdam har noe for enhver smak! I dette blogginnlegget får du våre beste reisetips for en langweekend i Amsterdam.
Vindmølle blant mye mennesker og grønne plener
13. oktober 2022

På togreise i Europa: London – Amsterdam – Brussel

Ønsker du å oppleve flere byer på kort tid i Europa? Da kan vi anbefale deg å ta toget istedenfor å fly! Les om Stine sin togreise her.
Hamburg, Tyskland
24. august 2018

Konferanse i trendy Hamburg

Yngre tyskere har begynt å trekke til Hamburg og rett og slett gått litt lei av hovedstaden Berlin. Dette har gjort Hamburg til en gryende, hipp og kul by, som virkelig begeistrer. Hamburg er en internasjonal by med maritim historie – et perfekt sted for din neste konferanse.