Tilbake

Storbritannia innfører ETA for reisende uten visum

Vi har hørt rykter om det en stund, men nå skjer det altså. Storbritannia innfører det de kaller en «Electronic Travel Authorisation» (ETA) for reisende uten visum. Den nye ordningen vil på sikt kunne påvirke norske reisende – uavhengig av formålet med reisen.

Skyline over London med Themsen som deler byen i midten. Foto

Den elektroniske reisetillatelsen (ETA) er et nytt krav for personer som ikke har visum. Den gir deg tillatelse til å reise inn i Storbritannia, og den er elektronisk knyttet til passet ditt.

En ETA vil koster £10 per søker, og den vil vare i 2 år. Du kan besøke Storbritannia så mye du ønsker i løpet av disse 2 årene. For å søke, benytter du UK ETA-appen eller du kan søke online på GOV.UK.

Du vil trenge ETA for å:

  • besøke Storbritannia som turist, for å besøke familie og venner, oppholde deg i landet som forretningsreisende og i forbindelse med studier (i opptil 6 måneder av gangen)
  • reise til Storbritannia i opptil 3 måneder med «Creative Worker Visa Concession»
  • fly via Storbritannia (transit), uavhengig om du skal gjennom britisk grensekontroll eller ikke


Hvem som trenger ETA innføres gradvis. Foreløpig er det de arabiske landene som er først ut, og så vil flere nasjonaliteter legges til i ordningen fortløpende.

Vi følger saken og vil komme tilbake med mer informasjon så snart vi vet om reisende fra Norge blir berørte av den nye ordningen.

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Bar og spiseområde i premium-område på fotballstadion. Foto
12. september 2023

Slik får du med deg kjæresten på fotballtur

Er du en av de som har forsøkt å få med kjæresten på fotballtur uten hell? Det er fullt mulig, du må bare gjøre hele turen uimotståelig!
Fasade på fotballstadion med skjerm som viser hvilke lag som spiller kamp. Foto
12. september 2023

Fotballtur til London – kamp, stadium tour og rappellering

Les om fotballturen min til London, hvor jeg så Tottenham Hotspurs – Manchester United, på nye og topp moderne Tottenham Hotspur Stadium.
Vindmølle blant mye mennesker og grønne plener
13. oktober 2022

På togreise i Europa: London – Amsterdam – Brussel

Ønsker du å oppleve flere byer på kort tid i Europa? Da kan vi anbefale deg å ta toget istedenfor å fly! Les om Stine sin togreise her.