Tilbake

Taormina – en sofistikert landsbyperle på Sicilia

Middelhavsarkitektur, boblende lava, fristende strender, kulinariske opplevelser og sjarmerende landsbyer. Sicilia er øya med sjarmgaranti! I denne bloggen kan du lese mer om den Italienske øya, og en av våre store reisefavoritter; Taormina.

Sicilia har behagelig klima de aller fleste månedene i året, men jeg vil absolutt anbefale deg å besøke øya om våren og på høsten. Det er mindre folk, som betyr at du slipper lange køer ved severdighetene og på restaurantene på kvelden.

Taormina oser av selvtillit

Vakre Taormina er en riktig perle med lang historie, beliggende høyt oppe i en åsside med vidunderlig utsikt over havet. Romantikkens høyborg på Sicilia. Taormina er både sofistikert og avslappet. Byen har en ro over seg og oser av selvtillit! Mens resten av Sicilia lider av økonomiske problemer, er Taormina en rik by. Forklaringen kan være klimaet, naturen og atmosfæren som minner om Amalfikysten, og byen har lenge vært en favoritt blant italienerne selv.

Hovedattraksjonen i byen er det gamle greske teatret. Det ble bygget av grekerne, men romerne tok deretter over stedet og brukte det til blodige gladiatorkamper. Her er det plass til 11.000 gjester, og teatrets seter er hugget rett inn i fjellet. Det er virkelig en opplevelse å få med seg en konsert her!

Byen er full av kafeer, restauranter, butikker og hoteller, beliggende i små sjarmerende bakgater. Taormina har også masser av trapper, terrasser og smug, og er pittoresk både på dagtid og etter mørkets frembrudd. Det jeg elsker med stedet er sjarmen, for ikke å snakke om utsikten! Utsikten over det ioniske hav, mot vulkanen Etna, nabolandsbyen Giardina Naxos og den naturskjønne øya Isola Bella. Den kunne vært klippet rett ut av en film.

Og snakk om film! Det er jo nettopp i disse omgivelsene «Gudfaren»-filmene ble spilt inn. Er du blant de spesielt interesserte er byen Savoca et absolutt must. Det var den lille vakre landsbyen som Francis Ford Coppola valgte for innspilling av de ikoniske filmene. Her kan du ta deg et glass god drikke i Bar Vitelli, hvor Corleone satt med sine mafia-venner.

Middelhavskjøkken på sitt beste

Den sicilianske maten er ene og alene grunn god nok til å besøke Sicilia. Her snakker vi Middelhavskjøkken på sitt aller beste, med pastaretter, pizzavarianter, fisk- og skalldyrsretter, alle med råvarer av ypperste kvalitet. Husk å få med deg desserten Cassata (en form for ostekake), Cannoli (innbakt søt ricotta) og hjemmelaget italiensk is.

Her finner du også en rekke lokalproduserte viner og dessertviner, og den italienske klassikeren, Grappa, er for mange et must når måltidet skal fordøyes. Sicilia vil garantert by på mange kulinariske opplevelser!

En øy full av opplevelser

Fra Taormina er det ca. tre kvarter å kjøre til Europas største og mest aktive vulkan, Etna. Røyken velter som regel alltid ut og utbrudd er hyppige. De mange lavastrømmene endrer også området, og skaper et unikt og særegent miljø.

Hvis du er heldig, får du kanskje mulighet til å se et av utbruddene, med de brennende skråningene og himmelen som lyser opp med vakre lavasprut. Det vakre lavalandskapet i sine flott fargenyanser er som å oppleve å være på månen! Og utsikten der oppe er uslåelig. Det å se den legendariske vulkanen på nært hold er utrolig mektig og et syn du sent glemmer. En virkelig flott halvdagsutflukt.

Står en avslappende dag på stranden på ønskelisten, så er den lille bukten Isola Bella et perfekt utfluktsmål. For å komme deg dit tar du ganske enkelt taubanen rett ned til stranden, Lido Mazzaro. Lei solsenger og parasoller og snorkle i det krystallklare vannet. Isola Bella betyr den vakre øya. Jeg skjønner hvorfor den har fått dette navnet!

Et siste tips dersom du besøker Taormina, er å ta bussen opp til Castelmola, som er en liten landsby rett ovenfor Taormina. Den er bitteliten og utrolig koselig. Det tar ikke lang tid å gå igjennom den, men ikke hast av gårde. Ta et glass av den lokalproduserte mandelvinen og nyt en av de beste utsiktene på Sicilia.

Som du sikkert skjønner, så er dette en øy full av opplevelser. Sicilia er ikke gjort på én tur, og er et reisemål du kan reise til igjen og igjen. Ikke bare er øya stor, men den har så mange vakre steder du ikke har lyst til å forlate.

Opplev Sicilia med Berg-Hansen

Ønsker du å bli med oss på tur til Sicilia? Sjekk ut denne reisen i oktober, med direktefly fra Kjevik Lufthavn (Kristiansand).

Benvenuto!

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Utsikt over den lille fiskelandsbyen Portofino
2. august 2022

På bilferie i Italia – fra Milano til Roma

Kollega Carina har vært på bilferie i Italia. Her kan du lese om turen fra Milano – Portofino – Lucca – Pisa – Firenze – Montalcino – Roma.
Jente på Tivoli
14. februar 2020

Dette er Europas mest romantiske byer

Er du en håpløs romantiker? I anledning Valentinsdagen har vi kåret Europas mest romantiske byer, som alle vil få hjertet ditt til å pumpe litt ekstra.
Trevi fontenen i Roma
24. juli 2019

Restauranter, shopping, hoteller og severdigheter i Roma

Roma regnes av mange å være en av verdens vakreste byer. Roma er også min favorittby. Byen er kjent for sin fantastiske arkitektur, yrende kultur og spektakulære historie. Kombinasjonen av det historiske og det moderne Roma er noe av det som gjør Roma til en så populær by. Her er mine beste reisetips til Roma!