Tilbake

Tips fra én jobbreisende til en annen: Oslo

Mange jobbreisende har et stort antall reisedøgn i løpet av et år, og jo mer du reiser i jobben – jo viktigere er det å kose seg med reisingen. Bo på et hyggelig hotell, spis god mat og koble av. Hender det at du er på jobbreise i Oslo? Sjekk ut disse tipsene!

Petter Brodahl er direktør for partnere i Berg-Hansen, og er mye på farten. Han bor i Skien og pendler til Oslo, hvor hovedkontoret vårt ligger. For selv om videomøter er bra, er det liten tvil om at innovasjon og tilhørighet best utvikles sammen på kontoret, er han selv svært tydelig på. Dette fører til 2-3 netter på hotell i Oslo nesten hver eneste uke. Hvem er vel da bedre egnet å spørre om Oslo-tips, enn Petter? 😉

Bilde av direktør for partnere, Petter Brodahl
Petter Brodahl, direktør for partnere i Berg-Hansen

Her er Petter sine 7 tips til din neste jobbreise i Oslo:

1. Tak over hodet:
Jeg har et favoritthotell i Oslo som jeg stort sett alltid bor på. Når man reiser mye kjennes det fint å returnere til det samme hotellet (og egentlig helst det samme rommet). Det blir et slags hjem borte fra hjemmet hvor du kjenner både ansatte, rutiner, interiør og utvalget til frokost. De fleste av oss er jo vanemennesker. Hvilket hotell som blir riktig å velge for andre jobbreisende avhenger jo av beliggenheten og hvilke fasiliteter man vekter høyest. Vi har noen anbefalte hoteller i Oslo som jeg vil oppfordre jobbreisende til å ta en ekstra titt på – de ligger markert med et hjerte i bestillingsportalen vår Webgate.

2. Påfyll av mat og drikke:
Det er sjelden jeg går på restaurant alene, men å spise i hotellets lobby eller bar er ganske hyggelig. Der er det mange i samme situasjon. Utover det spiser jeg ofte med en kollega, eller enda oftere – tar med noe enkelt på rommet. Middag på «Løkka» er utrolig hyggelig og er ganske annerledes opplevelse enn Aker Brygge og Sørenga. Her har de masse god mat i alle kategorier. Foodora er også innom hotellrommet av og til – det er jo ganske «eksotisk» for oss som ikke bor i byen 😊

3. Aktivitet og trening:
Oslo er en fantastisk by å trene i. Jeg har noen faste joggerunder som alltid inkluderer Ekebergparken eller havnepromenaden. Anbefales! Å ta trikken til Kjelsås for så å løpe ned langs Akerselva er også et veldig godt tips til andre jobbreisende med en ettermiddag fri. Her er det nedoverbakke (nesten) hele veien og i enden av løypa kan du ta deg et forfriskende bad. Om vinteren når det ikke frister like mye å løpe ute, bruker jeg hotellets treningsrom. Det er utrolig deilig å ha treningsmuligheter en heistur unna rommet. Er du glad i å trene anbefaler jeg deg derfor å velge et hotell med ålreite treningsfasiliteter – de er det mange av i Oslo.

4. For å få et avbrekk:
Det blir ganske lange arbeidsdager når jeg er i Oslo, men i tillegg til treningen er jeg veldig glad i å benytte badstuene som Oslo har fått mange av. Det er et digg avbrekk morgen og kveld, høst og vinter. Sjekk ut Salt, KOK eller Oslo Badstueforening.

5. Hvordan komme seg rundt i byen:
Jeg går, og det vil jeg anbefale alle andre om å gjøre også 😊 Det er en fin hverdagstrim, og til å være en hovedstad er Oslo en relativt liten by. I tillegg har jeg app for sparkesykkel hvis jeg ikke rekker å gå dit jeg skal i tide, men jeg prøver å alltid ha nok tid til å ta beina fatt.

6. Kreative omgivelser:
Oslo er proppfull av steder det er fint å sitte med PC å jobbe – fra kafeer og restauranter, til steder som Sentralen, Mesh og Kulturhuset. Personlig så er jeg helst på kontoret, men en arbeidsfrokost med en kollega eller en kaffekopp med en samarbeidspartner utenfor kontoret er en fin kombinasjon.

7. Mitt siste og beste tips:
Bad på Sørenga! Jeg vil anbefale alle å ta et morgenbad der før jobb. Jeg elsker å starte dagen med et kjapt bad og en kopp kaffe på brygga så lenge været tillater det.

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Berg-Hansen App
29. august 2022

10 tips til hvordan bli mer selvbetjent i Berg-Hansen

Via onlineportalen Webgate kan du hente kvitteringer, administrere profilen din, gjøre endringer, kansellere reiser og mye mye mer.
Son Spa i solnedgang
18. januar 2022

Son Spa – førsteklasses spaopplevelser ved Oslofjorden

Ta et avbrekk fra hjemmekontoret, og sett kursen mot Son Spa. Hotellet ligger vakkert til ved sjøen, og byr på spa i toppklasse!
Inngang Amerikalinjen
19. november 2021

Amerikalinjen – historisk og unikt i Oslo sentrum

Mens turer utenlands fortsatt står litt på vent, testet jeg ut en av Oslos perler. Bli med meg til Amerikalinjen i Oslo!