Tilbake

Tips til hva du kan se og gjøre i Oslo i sommer

Planlegger du å reise til Oslo? Eller kanskje du bor der og har bestemt deg for å tilbringe ferien i egen by? Hovedstaden vår er full av severdigheter og aktiviteter for både liten og stor. Her får du våre beste tips til hva du kan finne på i Oslo i sommer.

Utsikt mot en fjord bak grønne trær i Ekebergparken. Foto
Credit: Ekebergparken / © Ivar Kvaal

Besøk Ekebergparken

Ekeberg ligger på en knaus over Oslo, og byr på en flott skulpturpark i naturskjønne omgivelser. I Ekebergparken kan du ta deg god tid til å vandre gjennom området, og la deg fascinere av skulpturer fra anerkjente kunstnere. Innerst i parken ligger også EKT Rideskole og Husdyrpark, hvor hele familien kan komme tett på hester, griser og geiter som går fritt rundt. Fra sentrum kan du enkelt komme deg til Ekebergparken til fots eller med trikk.

Dra på øyhopping i Oslofjorden

I Oslo er du tett på både marka og fjorden, og en essensiell del av sommeren er å ta ferge ut til øyene innerst i Oslofjorden; Gressholmen, Hovedøya, Langøyene. Her finner du flotte badeplasser, og du får i tillegg en fin fergetur ut. Fergene går fra Rådhuskaia, og du kan bruke Ruter-billett for å gå ombord.

Ferge som kjører fra kai. Foto
Foto: Charlotte Sverdrup

Gå tur til Grefsenkollen

Hva er vel bedre enn en tur opp til et av Oslos fineste utsiktspunkter? Hit kan du ta buss, eller gå fra sentrum, og nyte et deilig måltid på toppen. Baren på Grefsenkollen serverer hjemmelaget steinovnspizza, og herfra får du fantastisk utsikt over Oslo.

Ta en kaffe hos Anne På Landet

Anne på landet er en hyggelig café som serverer lokal mat lagd fra bunnen. Anne på landet har tre cafeer i Oslo; Hvervenbukta, Frognerparken og Sagene. Alle med hyggelig uteservering i grønne omgivelser! Fra menyen kan du velge mellom et stort utvalg sandwicher, kaker og deilige sommerretter som salater og skagenrøre. Det perfekte stedet å ta en kaffe med noe søtt til, eller en deilig lunsj.  

Gå deg vill på Bygdøy

Bygdøy huser slående museer, flotte restauranter, innbydende strender og herskapelige herregårder. Her kan du blant annet besøke Norsk folkemuseum, Kon-Tiki Museet eller Frammuseet, gå deg vill blant den vakre naturen eller ta deg et bad på en av de flotte sandstrendene. Husk fulladet telefon eller kamera, her er det mye vakkert å ta bilde av!

Opplev sørlandsidyll på Lille Herbern

Lille Herbern er en liten øy som ligger rett på utsiden av Bygdøy, mellom Sjøfartsmuseet og Huk. Her ligger restauranten Lille Herbern, som byr på à la carte-meny med kortreist sjømat og gode sommerretter. Du kommer ikke nærmere sørlandsidyll i Oslo enn dette! Fra Bygdøy går det egen båt over til Lille Herbern, men du kan også ta båt fra Rådhuskaia i sentrum.

Kombiner badstue med bad i Oslofjorden

Finnes det en bedre kombinasjon enn badstue og et forfriskende bad i sjøen? Hos KOK Norge kan du leie din egen, flytende badstue på fjorden. Badstuene ligger langs Langkaia med utsikt til Operaen, og på Aker Brygge. Her kan du velge mellom å leie din egen, private badstue som ligger til kai, eller en som kjører mellom øyene i Oslofjorden.

Sett høydeskrekken på prøve i Tryvann og Holmenkollen

En perfekt aktivitet for hele familien er å besøke Høyt & Lavt i Tryvann, en morsom klatrepark med utfordrende løyper for både store og små. Her kan du sette høydeskrekken på prøve, kjøre zip-line gjennom skogen og ta deg fra tretopp til tretopp på vaiende hengebroer. Parken er Skandinavias største, med 200 elementer i trærne fordelt på 12 forskjellige løyper med ulik vanskelighetsgrad.

Hvis du ønsker enda en utfordring, kan du ta Kollensvevet i Holmenkollen. Kollensvevet er en zipline som fører deg ned fra toppen av hopptårnet i Holmenkollen, akkurat som om du skulle hoppet med ski på beina! 

5 tips for regnværsdager

Det er godt å trekke inn når det regner. Her får du fem tips til ting du kan gjøre i Oslo på regnværsdager:

  1. Besøk det nye Munchmuseet. Etter mange år på Tøyen, er Munchs unike kulturarv nå blitt flyttet til nye lokaler i Bjørvika. MUNCH byr på en samling av Edvard Munchs kunstnerskap, i tillegg til flere ulike utstillinger av samtidskunstnere.
  2. Lag podkast, lær deg et instrument eller design din egen t-skjorte på Deichman. Oslos folkebibliotek ligger også i Bjørvika, og er et must-visit! Her kan du gå blant nesten en million bøker og delta på en rekke aktiviteter fordelt over seks etasjer.
  3. Stå på ski i SNØ. SNØ er en helårsarena for vinteropplevelser på Lørenskog, rett utenfor Oslo. Her kan du blant annet kjøre slalåm, gå på langrenn, ake og isklatre hele året.
  4. Besøk Henie Onstad Kunstsenter, museum for moderne og samtidskunst. Her kan du se verk fra Henie Onstad-samlingen og andre kjente kunstnere som Picasso og Matisse. Museet ligger på Høvikodden, kun 15 minutter unna Oslo Sentrum.
  5. Se noen av de mest kjente kunstverkene på Nasjonalmuseet. Museet åpnet i 2022, og er slått sammen av Arkitekturmuseet, Kunstindustrimuseet, Museet for samtidskunst, Nasjonalgalleriet og Riksutstillinger. Her er det med andre ord MYE å se!

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Den vakre Hauklandstranda i Lofoten sett fra drone
30. juni 2022

10 av Norges fineste «Syden»-strender

Det er fullt mulig å jakte på «Syden»-strender her i Norge, med deilig myk sand og turkist vann. Du må bare vite hvor du skal lete.
Geiranger
29. juni 2022

Dette er UNESCO-stedene i Norge

Visste du at vi har hele åtte oppføringer på UNESCOs verdensarvliste her i Norge? Her får du en oversikt over hvor de er!
Flåmsbana
11. februar 2020

De 5 vakreste togstrekningene i Norge

Vurderer du å bytte ut sydenturen med en togferie i sommer? Vi i Norge er velsignet med flere enestående togstrekninger, og her får du våre favoritter!