Tilbake

Våre reiseeksperter tester: Island med Icelandair

Island er eksotisk og en stor favoritt blant mange av våre kunder – spesielt hos de som ønsker å gjøre noe annerledes og lagbyggende sammen med sine kolleger. Vi har testet Icelandair direkte fra Oslo Lufthavn, samt en av våre dyktige aktivitetsleverandører på Island.

Vi er 8 heldige reisetestere som skal på tur, og Icelandair flyr oss til Keflavik Lufthavn på 2,5 time. Enkelt og effektivt. Om bord får vi servert kaffe og te, og det er også mulig å kjøpe enkel mat. Denne dagen var flyet smekk fullt – som betyr 184 glade passasjerer. Skal du ha med deg en gruppe på tur til Island er vårt soleklare råd å være tidlig ute.

Når du lander på Island blir du alltid ønsket «VELKOMMEN HEIM». Veldig koselig! 

Keflavik er en liten og effektiv flyplass med korte avstander. Ting går med andre ord kjapt når vi lander. Det går flybusser til Reykjavik rett utenfor terminalen, og kjøreturen inn tar ca. 45 minutter. Flybussbillettene får du faktisk kjøpt om bord flyet, som er helt genialt.

Hotell midt i sentrum

Bussene kan ikke kjøre inn i Reykjavik sentrum, så det finnes ulike busstopper rundt bykjernen. Du må derfor belage deg på en kort rusletur til hotellet ditt – selvfølgelig avhengig av beliggenheten.

Vi sjekker inn på Fron Hotel som ligger midt i gågaten i Reykjavik. Supersentralt! Kort oppsummert er dette et hotell med grei standard, som har både rom og leiligheter. Her bor du midt i smørøyet, så en del støy fra byens uteliv må medregnes. Frokosten var enkel, men god.

Det finnes mange spennende overnattingsmuligheter i Reykjavik, så her er det veldig enkelt å tilpasse overnattingen etter ønsket beliggenhet, behov og budsjett. Avstandene er veldig små, så vi vil nok anbefale å bo et sted som ikke ligger i hovedgaten – eksempelvis Radisson Blu 1919 eller Hotel Borg by Keahotels. Men hvilket hotell du bør velge vil også avhenge av gruppens størrelse, og om dere ønsker møtefasiliteter eller ikke. 

Smaksopplevelsene du ikke vil gå glipp av

Reykjavik er kjent for sin matscene, og du kan glede deg til fantastiske smaksopplevelser her.

Vi var så heldige og fikk teste følgende steder:

 • Steikhusid – The Steakhouse
  Restauranten åpnet i 2012 og ligger fint plassert nede ved havnen i Reykjavik. Her serveres det kjøtt av topp kvalitet, og i alle varianter – okse, lam, hest.. You name it! Her får du et godt måltid i en uformell atmosfære. Kjøttet tilberedes på en av byens eneste «Mibrasa kullovner», som griller kjøttet til perfeksjon. Tilbehøret er også bra, og servicen er upåklagelig. Dette stedet egner seg godt til grupper!
 • Kol Restaurant 
  Dette er et populært sted blant de lokale, og det var lett å forstå. Køen var lang når vi kom for å spise lunsj. Stedet ligger rett nedenfor Halgrimskirken, og serverer fusion cousine. De er kjent for sine «bottomless brunches» og sin cocktailbar. Vi fikk servert fortreffelige småretter – deriblant belgiske vafler med crispy kylling, Eggs Benedict, og pannekake med and. Et sted vi anbefaler på det varmeste, men husk å bestille bord på forhånd!    
 • Monkeys Food & Wins 
  Restauranten er en opplevelse, og du merker umiddelbart den fargerike og varme følelsen. Vi fikk aperitiffen i en togvogn inspirert av Agatha Christies «Mordet på Orientekspressen». Maten er en miks av det japanske og peruanske kjøkken, og er helt unik! Smakene danset i munnen og måten rettene var dandert var et syn for øyet (og Instagram). Virkelig verdt et besøk, og perfekt for grupper. 
 • Sjavargrillid – Seafood Grill 
  Sjavargrillid åpnet i 2010, av en ung mann som da ble utnevnt «Chef of the Year». Her kan du virkelig føle at det er lagt ned mye jobb og kjærlighet i det som serveres. Det er fisk og sjømat som står på menyen, samt islandsk lam. Maten grilles og smakene representerer virkelig smaken av Island. Smakene danser i munnen, og tallerkenen er vakkert dandert.

Morsomme aktiviteter tilpasset alle

Kom tett på naturen med «buggys»

Er du glad i litt fart og spenning, er «buggys» en perfekt måte å oppleve naturen på Island. Startpunktet for aktiviteten er 35 minutters kjøretur fra Reykjavik – nærmere bestemt på Skíðaskálinn.

Her kjører du de små åpne bilene i kupert terreng og over elver så vannspruten står til alle kanter. Gruppen kan eksempelvis kjøre i 1,5 time, med litt ulike stopp underveis.

Denne aktiviteten er utrolig morsom, og passer for absolutt alle. Gruppen kan maks være 24 personer, for at alle skal kunne kjøre.

FlyOver Iceland

FlyOver Iceland er en unik, state-of-the-art teknologi, som lar deg fly over Island. Ikke bokstavelig talt, men fy så ekte det føltes! Her sitter du fastspent, som i en fornøyelsespark, mens bevegelser, lukt, vind og lett vannsprut sørger for at opplevelsen blir så ekte som mulig.

Her opplever du Island gjennom alle fire årstider fra himmelen, og ser den spektakulære naturen fra en vinkel få har opplevd. Vidder, fjelltopper, vulkaner, fosser og stryk. En 20 meter stor sfærisk skjerm sørger for at du virkelig er midt i det hele. Dette er et skikkelig adrenalinkick og en aktivitet som passer for aller (med mindre man har ekstrem høydeskrekk).

Lava show 

Dette er det eneste stedet i verden hvor du kan sitte innendørs og oppleve ekte lava. Her snakker vi flytende stein med en temperatur på rundt 1.100 grader! Her får du en fin innføring i vulkaner og lava, før selve høydepunktet: ekte lava kommer rennende inn i rommet.

Opplevelsen er utrolig fascinerende, og det er litt vanskelig å tro på det man ser rett foran seg. Men når lavaen renner inn og den intense varmen slår mot deg, så forstår du at dette er ekte vare. 

Sky Lagoon 

Sky Lagoon er det nyeste tilskuddet av termalbad på Island, og lagunen ligger 15 minutters kjøretur fra Reykjavik. Vi fikk ikke besøkt «Den blå lagune» (den mest kjente lagune på Island) på grunn av fare for vulkanutbrudd, så dette var et veldig godt alternativ.

Her bader du i vann varmet fra jordens indre, og du drar nytte av vannets mange mineraler som sies å være bra for kroppen. Nyt utsikten over havet fra en stor «infinity pool», og unn deg stedets 7-trinns rituale som balanserer kropp og sjel. Denne består av bad i lagunen, kalde kulper, sauna, kroppsskrubb og varm damp. Vi testet full pakke, og det var en herlig oppleve med smak av luksus og velvære.

The Golden Circle

«The Golden Circle» er en klassiker du ikke kan gå glipp av på Island. Turen går over en hel dag, og du kommer deg ut av byen og får kjenne på det rå naturlandskapet.

Den obligatoriske rundens tre stoppesteder er: 

1. Gullfoss 
Gullfoss er kanskje Islands mest ikoniske foss, og ligger sørvest. Fossen dannes av elva Hvítá og har en høyde på 32 meter, fordelt på to fall. Her får vi servert den populære islandsk «Kjøtsupa», og den var utrolig god. Foss + suppe = perfekt kombo!

2.Geysir 
Geysir er en geotermisk kilde i Haukadalur i sydvestlige Island. Den er verdens eldste aktive geysir og har gitt navn til fenomenet. Dette er et fantastisk skue, og det bobler og koker overalt. Her får du oppleve et «utbrudd» ca. hvert 5 minutt.

3. Þingvellir nasjonalpark
Nasjonalparken er oppført på UNESCOs verdensarvliste, og ligger ved landets største sjø, Þingvallavatn. Þingvellir betraktes som stedet islendingene holdt sitt første landsting. Her befinner du deg også på området hvor de europeiske og nordamerikanske kontinentalplatene skiller lag. Landet deles langsomt i to og forsvinner til hvert sitt kontinent – en gang 😊

Island er 10/10

Konklusjon: Det er vanskelig å ikke boble over at motivasjon etter en slik tur. Vår konklusjon etter å ha testet dette produktet er at Island er 10/10!

Kunne du tenke deg en tur til Island med kollegene dine? Ta kontakt med prosjektlederne våre, så skreddersyr vi et opplegg til dere!

Telefon: +47 810 56 810
E-post: grupper@berg-hansen.no

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Lilla blomster med høye hus i bakgrunnen. Foto
30. januar 2024

Våre reiseeksperter tester: SAS tur/retur New York

Fra Oslo Lufthavn tar SAS deg direkte tur/retur New York – en rute som er viktig for både jobb- og feriereisende. Vi har testet produktet for deg!
En gruppe mennesker padler på en elv. Foto
11. januar 2024

Slovenia – den perfekte lekeplassen for din neste firmatur

Ytterst få tenker på Slovenia som et reisemål til firmaturen, så her får du 5 grunner til hvorfor dette bør være neste jobbreisedestinasjon!
Seljalandsfoss på Island
12. november 2019

Reis billig og tett på naturen med KuKu-camping på Island

Har du drømt om å reise til Island? På kun tre netter får du oppleve Reykjavik, Þingvellir, Geysir, Gullfoss, Seljalandsfoss, Dyrhólaey, Reynisdrangar og Jökulsárlón. Se de fantastiske bildene og la deg forføre av vakker natur med Kuku-campers! En opplevelse du aldri vil glemme.