Tilbake

Våre reiseeksperter tester: SAS tur/retur New York

Fra Oslo Lufthavn tar SAS deg direkte tur/retur New York – en rute som er viktig for både jobb- og feriereisende. Flere av våre reiseksperter har vært på studietur til «The Big Apple», og testet SAS sitt produkt på denne strekningen. Her kan du lese om reisen!

Vi sjekket inn på Oslo Lufthavn ca. 3 timer før avreise. Det er alltid greit å ha god tid når du skal fly oversjøisk. Vi er 11 heldige reisetestere som skal på tur, og vi har fordelt oss på SAS GO, Plus og Business. De med Plus og Business billetter får testet FastTrack, og kommer seg kjapt og friksjonsfritt gjennom sikkerhetskontrollen. 

Hele gjengen har tilgang til SAS Lounge og Gull-loungen på Gardermoen, hvor vi kan spise en god og enkel frokost i rolige omgivelser. Gull-loungen har litt bedre utvalg av mat og drikke, i tillegg til at de også har egne møterom. Dette er en fin og avslappende måte å bruke tiden på flyplassen på, før avgang.

Billettklassen har mye å si

SAS-maskinen vi reiste med var en Airbus A321 NEO NX, med 157 seter – hvor 12 er i Plus og 20 i Business.

Det vil ikke komme som noen overraskelse, at billettklassen har mye å si på flyopplevelsen. Det å fly Business er en fantastisk opplevelse – fra ende til annen.

Her får du servert champagne med en gang du kommer om bord, og videre kan du se frem til et deilig 3-retters måltid, en lang snacks-meny, og så mye drikke du ønsker igjennom hele flyvningen. Servicen du får er også helt upåklagelig – du føler deg som en kongelig.

Det aller beste med Business er setene. De er store og behagelige, og du kan legge de helt flatt om du ønsker. Det betyr at du kan legge deg flatt og få deg en god natts søvn under flyvningen. Når du er på jobbreise og ikke har mulighet til å være sliten etter reisen, er dette gull verdt. Du får selvfølgelig både pute, dyne og toalettmappe med diverse baderomsartikler.

Skjermene på Business er større, men utvalget av filmer er godt uansett hvor på flyet du sitter. På Business har du også gratis WIFI, som betyr at du kan jobbe underveis på flyvningen.

På Plus får du litt større seter, og her sitter du to-og-to ved siden av hverandre. Her har du også bedre benplass enn i GO, og setene kan vippes litt lengre bakover. Når du skal fly langt, er det absolutt verdt pengene å oppgradere fra GO til Plus (hvis du ikke har i reisepolicyen din at du kan fly Business selvfølgelig 😉).

Vi ankommer Newark Liberty International Airport etter drøye 8 timers flyreise, og alle har hatt en behagelig reise – uansett klasse.

SAS benytter seg av Terminal B, og denne ligger i relativt kort avstand til både pass- og visumkontroll. Ved ankomst ser de strengt på deg, mens de avklarer hvorfor du reiser til USA. I vårt tilfelle, måtte vi også svare for hvorfor vi kun skulle være der én natt.

Det blir tatt bilde og fingeravtrykk av deg i passkontrollen. Visumet er koblet til passet, og ikke noe du må tenke på. Men husk: søk ESTA i god tid før avreise.

Det er kort vei fra passkontrollen til bagasjeutleveringen. Vi måtte vente en stund på bagasjen, for enkelte i gruppen hadde sjekket inn bagasje på tross av det korte oppholdet.

Effektivt hotellopphold

Vi skal tilbake til Oslo allerede dagen etter, så for at vi skal ha et så effektivt hotellopphold som mulig bor vi i nærheten av flyplassen – nærmere bestemt Element by Westin Harrison.

Hotellet hjalp oss med å organisere pick-up fra terminalen, så det hele gikk friksjonsfritt. Vi var kjapt ute av flyplassen, og etter en liten togtur med airport train til P4, fant vi minibussen som stod og ventet på oss. 

Hotellet sier selv at «de har den moderne reisende i tankene, både i forhold til utforming og design». Vi fikk studio-rom, og disse var som små leiligheter. Hotellet var rent og pent, med hyggelig betjening.

I lobbyen er det en liten bar hvor man kan sitte og nyte et glass før man går hvert til sitt. Det står også fremme et lite utvalg av varm te, som du enten kan ta med på rommet eller nyte i lobbyen. Frokosten er enkel og god, med noe for enhver smak. 

Det beste med hotellet er beliggenheten rett ved togstasjonen. Dette gjorde det svært enkelt for gruppen vår å ta seg inn til byen på egenhånd på kvelden (selv om vi måtte bytte tog/bane et par ganger).

Tips: ha noen dollar i lommen, for betaling på billettautomat med kredittkort fungerte kun tidvis.

Sightseeing-maraton 

Vi fyller dagen etter i New York med masse sightseeing. Etter frokost blir vi plukket opp av herlige Aman, som skal være guiden vår. Vi kjører til Midtown Manhattan, og ikke overraskende er det mye trafikk!

Vi får nesten kink i nakken av å se opp på alle skyskraperne – det er alltid like fascinerende når man kommer til denne storbyen.

Aman forteller oss masse spennende om alt mulig rart, og selvfølgelig en hel del om byens historie.

Høydepunkter fra rundturen var Times Square, Wallstreet, Charging Bull, East China Town, Central Park, FN-bygningen, og en liten spasertur rundt Rockefeller Center.

Vi fikk også muligheten til å shoppe i ca. 5 minutter – som tro det eller ei, var nok tid til å rekke over flere butikker.

Turen gikk deretter videre ned til Battery Park, hvor vi tok ferge ut til Liberty Island og Frihetsgudinnen. 

Frihetsgudinnen kan kun nås med båt. Båtturen tar ca. 15 minutter, og den stopper innom Liberty Island (Frihetsgudinnen) og Ellis Island. Fergebilletten inkluderer av- og påstigning begge steder + museene på de to øyene. 

Vi gikk av på Liberty Island og spiste lunsj på Liberty Café. Deretter ruslet vi rundt hele øya og fikk sett Frihetsgudinnen fra alle vinkler. En kul og mektig opplevelse, det å få oppleve den verdensberømte statuen på nært hold.

Dagens sightseeing-maraton avsluttes med en tur til Ground Zero, World Trade Center.  Området er veldig fint bygget opp igjen etter terrorangrepet i 2011. 9/11 Memorial & Museum er åpent hver dag. Visste du forresten at 9/11 Memorial Pavilion er tegnet av norske Snøhetta?  

Nye World Trade Centre Station åpnet i 2016 og hele området preges av ny arkitektur og kunst. Verdt et besøk. Herfra går det tog til Newark – både til hotellet vårt og til flyplassen.  Togtiden herfra og ut til flyplassen er på ca. 1 time.

Retur etter én dag i NYC

På vei tilbake har vi tilgang til SAS Lounge på Newark. Her var det veldig mye folk, men det ble fort ledige sitteplasser når flyvningene til Stockholm og København startet sin boarding. 

Her var det greit utvalg av mat og drikke – det vil si lettere servering med suppe, assortert brød og pålegg. Vi hadde også tilgang på potetgull, kjeks og litt annen type snaks, samt diverse varm og kald drikke. De som jobbet her var veldig hyggelige.

Loungen lå nær gaten vår, så det var lekende lett å ta seg fra lounge til gate. Flyreisen hjem lignet usedvanlig mye på utreisen. Behagelig og effektiv.

Konklusjon: SAS sitt produkt til New York fungerer godt – i alle klasser. Selv om Plus og Business er det mest behagelige på en slik lang reise.

Som bedriftskunde i Berg-Hansen kan du enkelt booke reiser med SAS i Webgate.

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Wat Arun Temple lyser vakkert opp i skumringen. Foto
24. januar 2024

Flyselskapene lanserer flere spennende direkteruter i 2024

I 2024 lanserer flyselskapene flere spennende direkteruter ut i verden – ikke bare fra Oslo Lufthavn, men også ellers i landet!
Mann i blå dress står på scene og gestikulerer med hendene. Foto
16. januar 2024

5 flinke foredragsholdere med høyaktuelle temaer i 2024

Kunstig intelligens og inspirasjon til å være modig i usikre tider er aktuelle temaer. Her er 5 foredragsholdere du bør se nærmere på i 2024!
Miami Beach Lifeguard Station (Florida), USA
7. februar 2018

Våre eksperter gir deg sine topp 3 rundreiser i USA

USA er et hett reisemål – uansett årstid. Her får du tips til hva du kan gjøre når du skal på lengre ferier i USA.