Tilbake

Våre reiseeksperter tester: Seattle, USA

Mitt navn er Andreas og jeg jobber som reiserådgiver på kontoret vårt i Stavanger. I februar testet jeg ut Icelandair til Seattle – en viktig jobbreisehub for mange av våre kunder. I denne bloggen kan du lese om reisen min, og kanskje plukker du med deg noen gode råd og anbefalinger på veien.

Icelandair flyr fra både Oslo, Stockholm, København og Helsinki, og reisen mot USA går via Island. Keflavik Lufthavn er en relativt liten flyplass med korte avstander, noe som egner seg godt ved korte mellomlandinger.

Jeg hadde et par timer på Keflavik som ble tilbragt i Saga Lounge – en fin lounge med mange sitteplasser, god mat og drikke. Nettforbindelsen var også god og mange stikkontakter, så her kan du fint jobbe eller lade elektronisk utstyr.

Flyturen fra Keflavik til Seattle tar rundt 8 timer. Jeg fløy økonomiklasse begge veier, og her er tilbudet som forventet. Greie seter og underholdningssystem. Maten var overraskende god – både på kvalitet og smak.

Det sies at «Saga Class» med Icelandair er noe rimeligere en business hos andre flyselskaper, så dette kan være et insentiv til å velge Icelandair. Du får med andre ord god komfort til en litt rimeligere penge.

Veien gjennom passkontrollen og bagasjehenting gikk relativt fort, og etter kun 20 minutter med bil var jeg på plass i downtown Seattle.

Overnatting i hjertet av Seattle

Jeg overnattet på Hotel Ändra, som er et 4-stjerners hotell i hjertet av Seattle sentrum. Hotellet har romslige og rene rom, og boutique-hotellet har en skandinavisk atmosfære og touch. Ikke så rart kanskje, for Seattle er en by med store skandinaviske røtter. Dette hotellet kan du booke i Webgate eller via våre reiserådgivere, og prisen ligger på 250-350 USD per natt.

I nærheten av hotellet har du et hav av restauranter å velge mellom. Frokost på Portage Bay Cafè kan anbefales – et kjent sted for de lokale. Dette er en familiedrevet spisested med et godt rykte. Frokosten er veldig smakfull og porsjonene var av amerikansk standard.

Av middagssteder fikk jeg testet Serious Pie, like ved hotellet. Kan også anbefale AQUA by El Gaucho, som byr på mat og servicen av høy kvalitet. Restauranten ligger rett ved sjøkanten med utsikt over Elliot Bay, Olympic Mountain, Mount Rainier og Space Needle. Menyen består hovedsakelig av fersk fisk og biff.

Bellevue: bo blant tek-selskapene

Bellevue ligger 15 km fra downtown Seattle, og er et aktuelt område for mange norske jobbreisende. Dette er et område i vekst, hvor mange store internasjonale selskaper og teknologiselskaper holder til.

Her anbefaler jeg å bo på Hyatt Regency Bellevue – et 5-stjerners hotell med fantastisk beliggenhet, store rom og eksemplariske senger. Hotellet kan bookes i Webgate eller via våre reiserådgivere, og prisen ligger på rundt 250 USD per natt.

Her fikk jeg faktisk et gavekort fra hotellet som kunne benyttes på et av de tre nærliggende kjøpesentrene, som du når via skybridges fra hotellets lobby.

Av spisesteder i dette området kan jeg anbefale middag på The Lakehouse, hvor de har fokus på kortreist mat og vin. Ønsker du noe annet enn hotellfrokost, kan jeg anbefale den lille Bellden Café, som har fokus på veldedighet for vanskeligstilte og bærekraftig matproduksjon.

Vil du bort fra asfaltjungelen?

Alderbrook Resort & Spa er et fantastisk lodge-resort et par timers kjøretur fra Seattle. Hit drar du hvis du ønsker deg ut i naturen, og ønsker ro. Kanskje du ønsker å kombinere en jobbreise til Seattle med et lite avbrekk? Da er dette stedet perfekt! Hotellet i seg selv, spa-avdelingen og frokosten er utrolig bra – rommene er store og sengene er utmerkede.

Prisnivået ligger i lavsesong på rundt 250 USD per natt og 400 USD i høysesong.

Et annet alternativ er å reise til Olympia og ha base på Hilton Garden Inn Olympia – et hotell med grei standard og gode senger. Området ligger en drøy time Seattle sentrum, og er en mindre by hvor du blant annet kan oppleve noen av landets beste kaffebryggerier.

Jeg kan anbefale Dancing Goats Coffee, hvor de virkelig tar bryggingen seriøst.

En annen fin aktivitet i dette området er Wolf Haven International, som er et redningssenter for ulver. Her booker du et besøk for en symbolsk sum, og da får du både lære mer om ulvene og komme tett på de. Jeg var så heldige å få oppleve et skikkelig ulekor!

Anbefalte opplevelser i området

Har du tid til sightseeing i byen, eller en litt lengre utflukt? Mulighetene er mange på denne kanten av landet. Jeg var på tur i én uke og fikk testet diverse. Nedenfor har jeg plukket ut de opplevelsene jeg varmt kan anbefale videre.

Space Needle:
Uansett hva formålet med reisen din er, bør en tur opp i Space Needle være obligatorisk. Denne åpnet i 1962, og er et ikonisk landemerke for Seattle.

National Nordic Museum:
Et utrolig flott museum som ble grunnlagt i 1980, til ære for de mange tusen nordiske immigrantene i nord-vestlige delen av USA. Det var artig å se kvikklunsj i hyllene på kiosken.

Pike Place Market:
Det originale «bondens marked» hvor du virkelig kan boltre deg i lokale delikatesser. Jeg spiste frokost her en av dagene, og fikk se lokale fiskere komme i land med dagens fangst. Her finner du også verdens første Starbucks – og er du her tidlig slipper du de lange køene.

Utflukt til Poulsbo:
Den lille byen ble bygget opp av nordmenn under immigrasjonsbølgen, og ligger ca. 1 time fra Seattle. Her flagges det mer med norske flagg enn vi gjør hjemme. Anbefaler en tur hit for å lære litt om den spennende historien til stedet, og suge til seg litt inntrykk.

Hama Hama Oyster Saloon:
Dette er et ekte østers-paradis, og en perfekt utflukt fra Seattle. Her får du servert helt fersk sjømat fra innsjøen, og du kan nyte den utrolig vakre utsikten mens du inntar måltidet. Stikkord er telt, varmeovner og frisk luft.

Dette er visstnok den eneste ekte innsjøen «in the lower 48 states» – noe du blir hyppig minnet på.

Mount Rainier National Park:
2 timer fra Seattle ligger Mount Rainier National Park. Her blir du møtt av en utrolig flott natur som faktisk kan minne litt om Norge. Dette er en utrolig fin utflukt dersom du ønsker å koble av, komme deg ut i naturen, og bruke kroppen. Ta på deg turskoene og fyll lungene med frisk luft!

Konklusjon: Icelandair sitt produkt fungerer utmerket til Seattle, og det er mulig å gjøre et «kupp» når det kommer til Saga Class. Det er aldri dumt med litt ekstra komfort på en lang flyreise.

Seattle er en viktig jobbreisehub for mange av våre kunder, og her bistår vi gjerne med flere hotellanbefalinger i andre deler av byen. Er du på reise over en lengre periode, håper jeg du har anledning til å ta noen velfortjente avbrekk og oppleve noen av høydepunktene i området.

Som bedriftskunde i Berg-Hansen kan du enkelt booke reiser med Icelandair i Webgate.

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Mennesker bader i varm kilde. Foto
23. februar 2024

Våre reiseeksperter tester: Island med Icelandair

Island er eksotisk og perfekt for de som ønsker å bygge lag. Våre reiseeksperter har testet Island og her kan du lese om opplevelsen!
Lilla blomster med høye hus i bakgrunnen. Foto
30. januar 2024

Våre reiseeksperter tester: SAS tur/retur New York

Fra Oslo Lufthavn tar SAS deg direkte tur/retur New York – en rute som er viktig for både jobb- og feriereisende. Vi har testet produktet for deg!
Miami Beach Lifeguard Station (Florida), USA
7. februar 2018

Våre eksperter gir deg sine topp 3 rundreiser i USA

USA er et hett reisemål – uansett årstid. Her får du tips til hva du kan gjøre når du skal på lengre ferier i USA.