Tilbake

Yachting med SeaDream – en uke full av opplevelser

I Karibia tar SeaDream Yacht Club deg med på en seiling mellom vakre, urørte øyer som få andre har besøkt. I denne bloggen kan du lese mer om øyperler som Grenadinene og St. Vincent, Dominica og St. Barths, og hvilke opplevelser som møter deg på disse vakre øyene.

På en seiling med SeaDream Yacht Club får du mulighet til å oppleve flere destinasjoner på én tur, samtidig som du kan nyte all luksusen og underholdningen som følger med om bord. Yachten er innom en rekke havner hvor du kan delta på spennende utflukter; alt fra å seile katamaran til å bade i fossefall.

SeaDream tilbyr minst én utflukt i hver havn og disse kan forhåndsbestilles før avreise, eller om bord. Vi har vært på oppdagelsesferd med SeaDream i Karibia, og i dette blogginnlegget tar vi deg med på seilingen og forteller litt om hvilke opplevelser som finnes på de ulike øyene.

Ønsker du å lese om livet om bord SeaDream? Klikk her!

Bridgetown, Barbados

Reisen vår startet på i Bridgetown på Barbados – som er øyas hovedstad og en av de eldste byene i Karibia. Bridgetown har et livlig sentrum med fargerike bygninger og smale gater som er en fryd å vandre rundt i. Vi besøkte handlegaten Swan Street, som er en av de mest populære attraksjonene i byen. Her finner du et stort utvalg butikker og markeder som selger alt fra lokalt håndverk til internasjonale merkevarer.

Bridgetown byr også på fantastiske strender som absolutt er verdt et besøk.

Grenadinene og St. Vincent

Fra Bridgetown seilte vi videre til Grenadinene og St. Vincent, en øygruppe som består av 32 små øyer med vakre strender, herlig badevann og en rik kultur og historie. Yachten ankret opp utenfor Port Elizabeth på Bequia, en av de mindre øyene i Saint Vincent og Grenadinene. Øya har et frodig og kupert landskap med fantastiske turmuligheter og strender.

En frodig, grønn øy som ligger for seg selv i havet.Foto
Nydelig utsikt fra båten da vi ankom Bequia

Vi besøkte Princess Margaret Beach som ligger en kort spasertur fra havnen. Det tar rundt et kvarter å gå, og på veien finner du mange flotte utsiktspunkter. Den vakre stranden byr på krystallklart vann og myk, hvit sand, og er et populært sted for soling, bading og aktiviteter som snorkling og kajakkpadling. På stranden ligger også Jacks Bar, et utmerket sted å gå for en kald forfriskning når det blir for varmt i solen.

Portsmouth, Dominica

Den tredje dagen våknet vi opp til fantastisk utsikt over Portsmouth, som ligger på nordvestkysten av Dominica. Øya som ofte blir omtalt som «natur øya», og det med god grunn; Dominica byr på vakre strender, regnskog, vulkaner, varme kilder og utmerkede turstier.

Vi ble kjørt med båt inn til Cabrits National Park som ligger ca. 20 minutters gange fra sentrum. Parken er kjent for sin enestående natur, vakre kystlinje og historiske betydning. Herfra kan du ta turen til Fort Shirley, en gammel militær festning fra 1700-tallet, som i dag er et spennende museum om øyas koloniale fortid.

Frister det med en dusj i regnskogen? SeaDream tilbyr en spennende utflukt gjennom regnskogen til Syndicate Falls, et av de fineste fossefallene på øya. Fossen har en høyde på 10 meter omgitt av frodig grønt landskap og klipper.

Nevis og Kitts

Fra Dominica seilte vi videre til den lille øya Nevis. Nevis ligger sørøst for naboøya Saint Kitts, og begge øyene danner øystaten Saint Kitts og Nevis. Nevis er en vakker øy med urørte strender, frodig og kupert landskap, og ikke minst fantastiske utsiktsposter. Vi ble kjørt inn til den sjarmerende hovedstaden Charleston, hvor vi ble møtt av karibiske toner fra Steel Pan.

Et skilt hvor det står #Nevisnice med fargerike hus i bakgrunnen. Foto
Charlestown, Nevis

På Nevis bugner det av aktiviteter du kan gjøre på egen hånd, og SeaDream tilbyr også flere spennende utflukter. Utforsk øya med en fottur gjennom jungelen, eller sleng deg på en guidet kajakktur på det krystallklare vannet som omfavner øya.

Vårt beste tips dersom du ønsker å oppleve øya på egenhånd, er å låne sykkel. Mange av øyene du besøker egner seg godt for sykkel, og om bord SeaDream kan du låne både sykkel, hjelm og lås. Vi syklet til Jessup Beach som ligger en kort tur unna Charleston, en helt nydelig strand hvor du nærmest er helt alene. Husk høy solfaktor, caps og vann!

Sykler står parkert ved en vakker hvit sandstrand. Foto

Philipsburg, St. Maarten

Den fjerde dagen ankom vi St. Maarten, som er en av de mest utviklede og kommersielle øyene vi besøkte på turen. Øya er delt mellom Frankrike og Nederland, hvor Sint Maarten er Nederlandsk og Saint-Martin er Fransk. Vi la til kai i Port of St. Maarten på den nederlandske delen, like utenfor hovedstaden Philipsburg.

Utsiktsbilde over en havn hvor det ligger et cruiseskip til kai. Foto

Fra havnen er det kort vei inn til Philipsburg hvor du finner et stort utvalg designbutikker med nedsatte priser, restauranter og barer, en vakker strandpromenade og strender. Raskeste fremkomstmiddel er vanntaxi, men du kan også ta vanlig taxi inn til byen.

Hvis du ønsker å utforske den franske delen av øya, anbefaler vi en av SeaDream sine utflukter. Her kan du velge mellom å seile rundt øya i en katamaran, eller bli med på guidet tur for å se høydepunktene på land i den nederlandske og franske delen.

Mennesker står på en strand hvor et fly tar av rett over hodene deres. Foto
Maho Bay

Vi besøkte den populære stranden Maho Bay, som ligger like ved flyplassen på øya. Her kan du se flyene lande og ta av fra svært nært hold. En unik opplevelse du ikke finner noen annet sted i verden. Når flyene går inn for landing, flyr de lavt over stranden og skaper en kraftig vind som gjør at badehåndklær og parasoller blåser av sted. Et absolutt «must see» for flyentusiaster!

Gustavia, St. Barths

Velkommen til Karibias Saint Tropez! Den femte dagen seilte vi inn til Saint-Barthélemy, også kjent som St. Barths. Her domineres havneområdet av enorme yachter, seilbåter og katamaraner. Det er ingen tvil om at denne øya er som skapt for luksusferier, med flotte designbutikker, nydelige strender og gourmetrestauranter på rekke og rad.

Utsiktsbilde over hus som ligger vakkert til ved en sandstrand. Foto
Gustavia, St. Barths

På St. Barths kan du drømme deg bort i butikkvinduer i den sofistikerte hovedstaden Gustavia, eller ta en avslappende dag på en av de mange beach clubbene langs strandlinjen.

Vi besøkte Shell Beach som ligger i utkanten av sentrum. Stranden består av knuste skjell, og er omgitt av klipper og store steiner. Dette gir en naturlig beskyttelse mot vind og bølger, noe som gjør det til en ypperlig badeplass!

Vi satt oss på Shellona Beach Bar & Restaurant, en strandklubb med gode solsenger og DJ som skapte magisk stemning.

Virgin Gorda og Prickly Pear

Den siste dagen før avstigning seilte vi videre til Virgin Gorda, en av de større øyene på De britiske jomfruøyene. Her deltok vi på SeaDreams utflukt til The Baths, et strandområde fylt med gigantiske steiner som skaper en labyrint av naturlige bassenger og grotter.

Etter en spennende utflukt, reiste vi over til den lille, ubebodde øya Prickly Pear. Her var det duket for SeaDream sin superpopulære «Champagne and Caviar Splash». Denne begivenheten arrangeres alltid den siste dagen før avstigning, og er akkurat like morsomt som det høres ut; champagne og kaviar som serveres i vannet, etterfulgt av nydelig barbeque-lunsj med de andre gjestene.

Fire menn serverer forfriskninger fra et SUP-brett i vannet. Foto

Vi fikk også tid til å utforske den lille øya, hvor vi kunne nyte et fantastisk naturlandskap, krystallklart vann og forlatte strender. En flott avslutning på en fantastisk reise!

Drømmer du om å yachte i Karibia?

Vi hjelper deg gjerne med å oppfylle din drømmereise til Karibia. Ta kontakt med våre ferieeksperter, så setter vi opp et skreddersydd tilbud til deg.

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Solen går ned i havet og skaper et flott oransje lys. Foto
28. april 2023

Livet om bord luksuriøse SeaDream Yacht Club

Er du klar for en luksuriøs seiling i Karibia, hvor alt er skreddersydd til perfeksjon? Ta en titt på seilingene til SeaDream Yacht Club.
Seven Seas Splendor (Regent) i Porto, Portugal
14. oktober 2022

På luksuscruise med Regent fra Bordeaux til Lisboa

Caroline i Berg-Hansen Cruise Collection har vært på reise med Seven Seas Splendor, og her kan du lese om hennes cruiseopplevelse!
Evy Ann holder en gul og blå pappegøye
25. januar 2018

På cruise til ABC-øyene i Karibien med kjæresten

Vår cruiseekspert Evy Ann har vært på cruise i Karibien med kjæresten. Her kan du lese om hennes erfaringer!