Tilbake

7 steder i Berlin du ikke vil gå glipp av

Berlin er en gigantisk by med mange kule områder å besøke, men det kan kanskje virke litt overveldende å finne ut av hvilke? I dette blogginnlegget har vi samlet en liste over 7 steder som bør stå på lista di når du besøker Berlin.

East Side Gallery ligger i Øst-Berlin, idyllisk til ved Spree. East Side Gallery er det største utendørsgalleriet i verden, med over 100 malerier på gjenværende deler av Berlinmuren. I 1990 fikk mer enn 118 kunstnere skape unike motiver som uttrykker gleden over Berlinmurens fall, og i dag er det et nasjonalt monument som absolutt er verdt et besøk. Her kan du blant annet se det berømte kysset mellom den sovjetiske lederen Leonid Bresjnev og den østtyske presidenten Erich Hoenecker.

2. Prenzlauer Berg

Prenzlauer Berg er et trendy nabolag sør i Berlin som ble renovert og modernisert etter murens fall. Området har bevart mange historiske bygninger, og gatene er fylt med kafeer, kunstgallerier, atelierer og butikker. Her kan du nyte en god kopp kaffe på en av de hyggelige kafeene, besøke en av de mange Instagram-vennlige restaurantene eller ta turen til Mauerpark. På søndager forvandles parken til et livlig loppemarked hvor du kan kjøpe alt fra vintageklær og interiør, til antikviteter og gamle vinylplater.

3. Bernauer Strasse

Er du interessert i Berlinmuren og historien bak, bør du besøke minnesmerket for Berlinmuren i Bernauer Strasse. Minnesmerket for Berlinmuren går langs begge sider av gaten, og ligger i tilknytning til et besøkssenter, dokumentasjonssenter og forsoningskapellet, Kapelle der Versöhnung.

4. Gendarmenmarkt

Gendarmenmarkt er ofte beskrevet som et av de vakreste torgene i hele Europa, har en rik historie som går helt tilbake til 1700-tallet. Torget ligger i Mitte, og er omgitt av de majestetiske katedralene, Französischer Dom og Deutscher Dom, i tillegg til Berliner Konzerthaus. Her kan du nyte hyggelig uteservering på vår- og sommerhalvåret, dra på omvisning i en av katedralene eller fylle opp kamerarullen med flotte bilder. Fra november til desember avholdes vanligvis julemarked på torget, men på grunn av byggearbeid er det flyttet til Bebelplatz frem til 2024.

5. Alexanderplatz

TV-tårnet i Berlin er umulig og ikke se, uansett hvor du befinner deg. Tårnet ble bygget på Alexanderplatz i datidens Øst-Berlin, og er i dag Tysklands høyeste bygg som ruver 368 meter over bakken. Det går heis til toppen, hvor du finner en utsiktsplattform, restaurant og skybar. Tårnet beveger seg 360 grader rundt sin egen akse, noe som gir fantastisk utsikt til kjente severdigheter som Parlamentet, Brandenburger Tor og Postdamer Platz.

6. Hackescher Markt

Hackescher Markt ligger i nærheten av Alexanderplatz, og er et populært område med en spesiell stil som inviterer deg til å spasere, shoppe og spise utendørs. Her får du et bredt utvalg butikker, restauranter, kafeer og barer du ikke finner noen andre steder i Berlin. Et must-see i Hackescher Markt er Hackesche Höfe – en samling av åtte sammenkoblede bakgårder i jugendstil med flere butikker, restauranter, kafeer og kunstgallerier.

Litt lengre opp i gaten fra Hackesche Höfe, ligger Haus Schwarzenberg på en gårdsplass bortgjemt i en sidegate. Inn hit er det ingen overdådig inngangsport som ønsker deg velkommen, og det kan derfor være vanskelig å finne denne pulserende sidelommen. Bygningene er bevart fra murens tid, og veggene er overfylt med kunstverk som stadig males på, teipes over og brukes på nytt i den stadig utviklende kollasjen. Her ligger også en edgy kunstbar, kino og en trio av utstillinger om jødisk forfølgelse.

7. Charlottenburg-Wilmersdorf

Charlottenburg-Wilmersdorf er et av de mest eksklusive områdene i byen, og var tidligere sentrum i datidens Vest-Berlin. Her ligger byens lengste handlegate, Kurfürstendamm, som blir omtalt som Tysklands svar på Champs-Élysées. Her kan du handle på kjente kjedebutikker som Zara, Levis og Primark, eller dra på eksklusiv shopping i Europas nest største varehus, Kaufhaus des Westens (KaDeWe).

Drømmer du om en storbyferie til Berlin?

Kontakt våre ferieeksperter her, så hjelper vi deg med bestillingen. 

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Utsiktsbilde over Berlin hvor du ser bygninger og TV-tårnet. Foto
21. august 2023

Legg din neste firmatur til pulserende Berlin

Skal du arrangere møte, kurs eller konferanse i utlandet? Berlin lokker med kort flytid, god mat, historiske severdigheter og flotte konferanselokaler.
Høyt tårn mot en solfylt himmel. Foto
22. desember 2022

Billig storbyferie i Europa? Reis til Warszawa

Reise til Polen? Warszawa har alt du trenger for en vellykket storbyferie; arkitektur, historie, mat og drikke, velvære og shopping til lave priser!
Gatekunst av to menn som kysser på Berlinmuren. Foto
22. oktober 2019

Reis med vennegjengen til Berlin

Berlin har for mange blitt et velkjent reisemål, men hvorfor skal du velge å dra hit kontra de andre kule byene i Europa? Vi har svaret! Her får du 5 gode grunner til hvorfor du garantert vil digge denne byen like mye som oss.